Въпроса ми е

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Въпроса ми е

Мнение от krezo_bg »

Може ли по някакъв начин да отделим едрата риба от ситната чрез захранване на 2 различни дълбочини като примерно на 5-6м захраним с един вид захранка а на 8м с друг вид за по-едри риби.Въпроса ми произлиза от това защото колкото излета направя наЖребчево тази година не мога да се отърва от ситнеш дори да сложа и по-голяма кука например 4-7н-р.Има ли някакъв тарикатлък.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

И аз имам същия въпрос само че за река,

Някакъв вариант е да се селектират с смяна на стръвта, но кълването се разрежда доста.
Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от krezo_bg »

Според мен е по-добре да се разреди кълването но да има ефект от към големината на рибата.Колеги казват че захранката трябва да е едрозърнеста но колко по-едрозърнеста да е например от една настъргана царевица или само оронена от кочана.
mic
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Въпроса ми е

Мнение от mic »

Храни сас светла храна! ЗАДАЛЖИТЕЛНО Инертна!Накисната от ве4ерта! Пример-karpfen gelb -MOSELA
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

Здравей колега!
Според мен трябва да привлечеш едрите риби за да може малките да се махнат.Не мога да ти препоръчам захранка защото не знам каква риба ловиш.Но според мен тва е един добър вариант за махането на ситножа.
Успех!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Идеята със светлата захранка е добра. Също може да пробваш да храниш с царевица (цели зърна). И при житото и при царевицата, когато е по-трърда дребосъка я отбягва.

ПП. Пробва ли да отделиш дребосъка със стръвта.
ПП. Едрата риба обича по-хранителна захранка.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Van Helsing
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Van Helsing »

Дребната риба не обича да стои над светла захранка, защото може би се чувства видима и уязвима от хищниците! Е, винаги ще се престраши някой слънчак- смелчак! :lol:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Чували ли сте, че колкото повече е конопа в захранката, толкова по-добре за бабушката :?:

Е не е вярно :!:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
koki

големи/малки

Мнение от koki »

Където са малките риби там идват и големите!!Въпроса е коя ще излъжеш!!! :evil:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”