Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Аз ползвам това 0.117 и ще продължа. Имам едно късане от риба миналия сезон, и то защото имаше възел и ме домързя да го сменя. И минах на 0.117, защото с 0.138 ми се късаше основното като закача някъде по дъното. Дали диаметрите са верни - не съм ги мерил.
Бих предложил това http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=99 много съм доволен от него и най-важното е че не ме е дънило!Лошото е че е малко скъпичко.За мен 0,14 е оптималният вариант и да не забравяме че и по -големи рибета могат да се вадят с него.Може да ви се стори смешно но проверявам всяко влакно дали е флорокарбон в аквариума ми.Ще кача и снимки на един монтаж
аз съм ги мерил всичките на Sunline(само такива ползвам) почти всички от leader FC-30м. са по дебели примерно 0.128 е 0.139 и така до към 0.19 отам нагоре разликите стават фрапантни но си го знам и си пиша реалния размерrap66 написа:
. Дали диаметрите са верни - не съм ги мерил.
за Vhard е подобна работата имам 4-5 размера от него и примерно 0.165 е 0.179
за FC Sniper положението е същото
има една серия на Sunline която отговаря на написаното,дори са по тънки от написаното 0.18 като го измеря е 0.178 и цялата серия си отговаря на размера но има една малка подробност ролката е 200м.
затова си ползваите Vhard но имайте предвид по-горе написаното

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Голямо благодаря на колегите, които споделиха отзиви за влакната.
- Black sea_fb
- вече хвърля и на тежко
Колеги някой ползвал ли е http://www.tacklewarehouse.com/Daiwa_Sa ... e-DSB.html това влакно
и ако е да си каже мнението
Благодаря предварително
и ако е да си каже мнението
Благодаря предварително
Купих си такова 0,15 ползвах го веднъх и да ти кажа честно не останах доволен.Беше на монтаж на плаваща бомбарда.Три пъти правих монтаж и трите пъти се късаше при удар на платерина.Колега продавач в магазин за риболовни истории сподели че влакното може да е остаряло и заради това да ми прави тия номера.Иначе като си го взимах надписа DAIWA ме привлече.
- Black sea_fb
- вече хвърля и на тежко
В магазина където го видях много го хвалеше човека било едно от най здравите влакна?fozi написа:Купих си такова 0,15 ползвах го веднъх и да ти кажа честно не останах доволен.Беше на монтаж на плаваща бомбарда.Три пъти правих монтаж и трите пъти се късаше при удар на платерина.Колега продавач в магазин за риболовни истории сподели че влакното може да е остаряло и заради това да ми прави тия номера.Иначе като си го взимах надписа DAIWA ме привлече.
fozi написа:Купих си такова 0,15 ползвах го веднъх и ... късаше при удар на платерина.... остаряло .
15lb 18lb 20lb 30lb 40lb 55lb 70lb 80lb
Diameter In .007 .008 .009 .010 .012 .014 .016 .017
Diameter mm .18 .20 .22 .25 .31 .36 .40 .44
Equiv. Mono Diameter 2.5lb 3lb 4lb 6lb 8lb 10lb 14lb 17lb
Май няма 0.15, започват от 0.18 (15 lb/около 7 кг.) Ще споделиш ли къде се късаше-на възела, някъде по линията ...Аз доколкото знам брейд не старее от стояне в магазина, другаде ще е причината
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
SUNLINE старее,поне го изпитах на гърба си.
Добре че вземам малки метражи,да ми изкарат годината.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Не знаех че има плетеняци на Сънлайн в малки размери?От къде ги вземаш?
Зарганолог
Старее в морето. На щанда надали. А дали е стареене или амортизация не се знае.КИРО написа:SUNLINE старее,поне го изпитах на гърба си.
- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Искам да попитам колегите ползващи плетени влакна за основна линия, дали цвета му указва влияние
Последно промяна от kkiryazov на Нед Фев 27, 2011 12:47 am, променено общо 1 път.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ам чи как да ти кажа сега ?pim22 написа:
Старее в морето. На щанда надали. А дали е стареене или амортизация не се знае.
0.20 която я ползвам за майка,май море не беше виждала - освен като вече е на чепарето.
На следващата година,като почнах си правя чепаретата,
на всеки втори или трети възел късаше - наложи се спешна проверка с възел.
Ами то на дали и на 200гр издържаше - много се учудих тогава де,ама ФАКТ.
Не знам преди да съм я купил,колко време е залежавало по складове,
но на проба възел - не можех да го скъсам без да се порежа.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
И аз ползвах плетено за майка но се отказах много бързо.Старо ли беше,морската вода ли му пречи,ебеш ли му майката.Ползвам монофил0,25флорокарбон.А норвежките куки са били някога норвежки-ръждясват по бързо и от ламарините на колата ми!