кой с какъв прът е за чепаре

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
zarganski
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: кой с какъв прът е за чепаре

Мнение от zarganski »

Прочетох темата от началото.... много интересно беше почнало да става, добре че все свестни момчета, не си изтървахте нервите :lol: :lol:
Баси една пръчка 'кви работи прави :mrgreen:

Напоследък за чепарене от брега започнах да ползвам една от шаранджийките, отначало за проба само и взе, че ми хареса. Ама ми се свиди скъпото, по скалитее... Несравнимо е обаче, да гледаш 40-50 грама олово, как изчезва към хоризонта... Иначе имам един туистер на Трабуко - 4 метра, до 100 грама - ама като се натоварят и 10-те куки, малко мекичък ми идва :mrgreen: или пък много взискателен съм станал. За лодка - 2,70 едно Трабуко пак, старо ама вярно, ама щото аз съм къс ли и на мен малко длъжко ми идва, като на Мънцони...аре ся 10-20 см няма да се оплаквам.... :lol:
П.П.а за да ви върна в спора за зарганските - аз си имам зарганоубиец :mrgreen: сама лови и излизам ек-ек с който иска :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
if there is no fishing in paradise, i am not going!!
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

zarganski написа: П.П.а за да ви върна в спора за зарганските - аз си имам зарганоубиец :mrgreen: сама лови и излизам ек-ек с който иска :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
не пали огън в гората че току виж пак пламнала,почти всеки ще каже че и той има такава пръчка и става една(айде да не си мерим пишкитетук)
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tiktak »

Чакайте аз да ви кажа, щото като мойта пръчка никой няма. Хенд мейд, от известния род билдър Тик Так. Дет се вика маде бай Тик Так. За основа е изполвана чешка телескопична пръчка от 80-те години. През последните две години, след няколко случая на грубо насилие, пръчката претърпя няколко ъпгрейда, и в резултат от оригинала останаха само две колена. Резултата е следния - почти изцяло карбонова пръчка, с неизвестна акция, полупараболичен строй и дължина 2.98 м. При тестовете за здравина със закачка спрях лодка с четири коня двигател. :lol:
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Ееххаа ...не знаех,че имало и такива пръчки дето Римохитчо казва..за от лодка и влакното някакси минава вътре в пръчката ако правилно съм разбрал :roll: стана ми доста интересно - е научих нещичко интересно.Интересни идеи за пръчки за чепаре има тук.Браво :) И това за горно монтирана макарка ми е странно :) Някои даже сами си изработват прътите за чепаре-ами щом това покрива оптимално вкуса им за пръчка защо не.Само още дето някой не е написал, че и гол директен телескоп не е приспособил с водачи за целта...много сте готини :) Ей това май е хубавичко - http://zona.bg/bg/19727/%D0%A1%D0%BF%D0 ... 04.50M.htm
Аватар
zarganski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от zarganski »

dobria1 написа:
zarganski написа: П.П.а за да ви върна в спора за зарганските - аз си имам зарганоубиец :mrgreen: сама лови и излизам ек-ек с който иска :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
не пали огън в гората че току виж пак пламнала,почти всеки ще каже че и той има такава пръчка и става една(айде да не си мерим пишкитетук)
:lol: :lol: ПРЪЧКИТЕ бе Митак....пръчките....
ivalpetkov написа:Ееххаа ...не знаех,че имало и такива пръчки дето Римохитчо казва..за от лодка и влакното някакси минава вътре в пръчката ако правилно съм разбрал :roll: стана ми доста интересно - е научих нещичко интересно.Интересни идеи за пръчки за чепаре има тук.Браво :) И това за горно монтирана макарка ми е странно :) Някои даже сами си изработват прътите за чепаре-ами щом това покрива оптимално вкуса им за пръчка защо не.Само още дето някой не е написал, че и гол директен телескоп не е приспособил с водачи за целта...много сте готини :) Ей това май е хубавичко - http://zona.bg/bg/19727/%D0%A1%D0%BF%D0 ... 04.50M.htm
Кое те кара да мисли, че е хубаво??
Акцията е малка, не съм го разпъвал, ама ми прилича на сопол, за чепаре не става :wink:
if there is no fishing in paradise, i am not going!!
Аватар
salmo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от salmo »

А ве , кво стана с облога ? Ще се надфъргате ли ? Мога да бъда секундант..... :lol:
И все пак залагам на Таралежа (пия от червеното , дето го продаваш под тезгяха) :yawinkle:
ИзображениеYou'll Never Walk AloneИзображение
nikolai8585
новобранец
новобранец

Мнение от nikolai8585 »

Здарвейте миналата година стартирах с морския риболов основно се запалих по чепаруването
но незнаех почти нищо на тази тема,оборуджах се като всеки новак с по обикновенна сопа и макара.След това си зех малко по хубава сопа 4.20 с акциа 40 80 мичъл премиум бомб.2
но се оказа много мек за тая работа.Сега се двоумя м/у глоуб тъндър и граун горила понеже не разполагам с кой знае колко средства.

пп-само като мнение;мисля че за чепаруване от брега са най-подходящи спининговите сопи 3.60 до 4.20 но за мен за сега са скъпички.
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

чакай,чакай....40-80 на мичел ти е мек? :roll: глоб тъндъра дето го харесваш го взех скоро 40-80 е акцията....още не е пробван :) едновременно пишеш за горилата - ами обърни внимания на акцията и 10-40...не става според мен :wink: или пък говориш за горилата с акция 100....ако е тя добре :D
nikolai8585
новобранец
новобранец

Мнение от nikolai8585 »

има модел на горила 4м до 100 грама
за него става въпрос
nikolai8585
новобранец
новобранец

Мнение от nikolai8585 »

мичълчето е добро но интересното е ,че неможе да изхвърли добре дълъг повод като чепаре
инъче бомбардата лети много доволно а и сопата е китаиска и според мен акцията е грешна но за 50лв толкоава а и нямах опит тогава,но не съйалявам че я имам
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

да не би причината да е в друго -макара ,дебелина и вид на влакното и друго...има различни причини за не добра дистанция - не е само до прът и акция...
nikolai8585
новобранец
новобранец

Мнение от nikolai8585 »

не просто сопата е специално за бомбарда
работя с 0.20 монофилно и при чипаруване и с бомбарда
бомбарди 30 35 гр
олово 35гр
разликата в дестинациите е 20 30 метра
това е
сопата не бе подходяща за чипаре
Аватар
ТАРАЛЕЖ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ТАРАЛЕЖ »

Пичове,не се заблуждавайте,че акция до 60 гр. е удачна за чепаруване от брега!!
Ако няма риба е супер,да! За това не споря. За по 2-3 рибки е страхотно!!
Обаче,ако някога напълните чепарето ще разберете за какво говоря!
..ще хващате по 10,ще вадите по 3-4,макс.! :shock:
AC/DC
Аватар
ТАРАЛЕЖ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ТАРАЛЕЖ »

salmo написа:А ве , кво стана с облога ? Ще се надфъргате ли ? Мога да бъда секундант..... :lol:
И все пак залагам на Таралежа (пия от червеното , дето го продаваш под тезгяха) :yawinkle:
..ама е уникално,нали??
"Терра тангра" е избата! :drinkers:
AC/DC
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

ТАРАЛЕЖ написа:Пичове,не се заблуждавайте,че акция до 60 гр. е удачна за чепаруване от брега!!
Ако няма риба е супер,да! За това не споря. За по 2-3 рибки е страхотно!!
Обаче,ако някога напълните чепарето ще разберете за какво говоря!
..ще хващате по 10,ще вадите по 3-4,макс.! :shock:
Колегата е прав до една степен,защото много зависи от къде ловиш,ако ловиш от отвесна скала нямаш проблеми,обаче ако пред теб имаш два метра тетраподи или скала, 4 метра прът с малка акция и 10 сафрида се превръща в 2 метра прът :) мисля че знаете за какво говоря.
Зарганолог
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”