Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Рибарник до Кричим (странна болест по рибите )
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Рибарник до Кричим (странна болест по рибите )
Вчера бях на един рибарник до Кричим ( преди Кричим в ляво ) . Като цяло има риба но вчера не даваше добре. Групта която бяхме залагахме повече на перо но не даваше добре , колегите на дънна имаха повече слука и напълниха живарниците с по някой друх шаран по 1 кило.
На перо лично аз засяках един шаро

Но какво ме изненада от другата страна.

Някой ако знае какво е това да пише че ми стана любопитно .
Каракудата която искарахме беше също болна

Каквото хванахме всичко пуснахме защото нещо се погнусих от тая болна риба. Пък и нещо условията не ми харесаха да си плащам по лев каркудата и 4 шарна. Айсиктир ве. И по 2 лева на пръчка.
На перо лично аз засяках един шаро

Но какво ме изненада от другата страна.

Някой ако знае какво е това да пише че ми стана любопитно .
Каракудата която искарахме беше също болна

Каквото хванахме всичко пуснахме защото нещо се погнусих от тая болна риба. Пък и нещо условията не ми харесаха да си плащам по лев каркудата и 4 шарна. Айсиктир ве. И по 2 лева на пръчка.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
На мен ми прилича на белези от една паразитна рибка,която прилича на малка змиьорка.Незнам как се казва,но съм я срещал в един пресушен язовир и в реката между Китен и Лозенец.А при червенката мисля че няма такива рани и долната част на корема порозовява.Преди забраната бях видял в папурите на Вая доста измряла риба с розови коремчета
Re: 555F
saksi написа:Според мен са дупки от куршуми![]()
.За калибъра не съм сигурен.

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
- angler
- новобранец
Аз също съм хващал каракуди болни от червенка преди 2 години на един водоем (Кална курия ако го знаете).Рибата не беше като тази.Беше подута и по нея имаше ситни,червени петна,като обрив.Може би хванатата от мен е била в по-напреднал стадий незнам.Баща ми каза че не е отровна,но за всеки случай я дадохме на котките.По въпроса : "Дали е заразна?" Отговарям категорично Да!!
Защото миналата година след слаб риболов на един друг водоем пуснахме 2 каракудки при една голяма принцеса в аквариум.Не изглеждаха болни,но след месец и каракудките и принцесата взеха да почервеняват.Първо умря принцесата,после и едната каракуда.Другата каракуда беше болна,но жива.Направих и голямо погребение в тоалетната.Такаче червенката е заразна по рибите за хората незнам,въпреки че казват че не е.Това е от мен,дано съм ви бил полезен.

Наслука!!!!!!!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
за хората е безвредна /като се изключи неприятния външен вид на рибата/, за рибите е опасна само в застояла вода - ако се "проветри" и се хвърли хлорна вар, петната зарастват и остават само белезникави белези... обикновено рибата се заразява при зимуването в рибарници, защото е много на гъсто и с малък приток на чиста вода... петната обаче избиват напролет като се позатопли водата...
Най-вероятно собственика на язовира е купил рибата вече заразена... възможно е обаче, да не е имала петна още...
ПС: От мрежа остават рани по гръбната перка и хрилете и изглеждат по друг начин...
Най-вероятно собственика на язовира е купил рибата вече заразена... възможно е обаче, да не е имала петна още...
ПС: От мрежа остават рани по гръбната перка и хрилете и изглеждат по друг начин...