Мухарски риболов на пъстърва

Модератор: sapuna

Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Troli написа:Извинете,моля,но тази тема не е за този подфорум!И още!Мухарския риболов е изначално замислен за "пъстърва"!Това,че се ловят и други риби е гарнитура.Чистия мухар гледа с погнуса на кефала. :roll: И заглавието и подфорумът са объркани!Нищо лично! :wink:
Troli,
че като мухарския риболов е само за пъстърва дай да преместим целият подфорум"Мухарски риболов" в подфорума "Риболов на пъстърва" :lol: :lol: :lol:
Последно промяна от vIdRaTa на Вто Май 08, 2007 5:29 pm, променено общо 1 път.
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
Troli

Мнение от Troli »

:D :D :D Чудя се кво да пиша вече! :D :D :D Безрибие и безпъстървие ме гони! :D :D
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Посипвам си главата с пепел! Отдавна подозирах, че не съм пурист, но сега истината лъсна със сташна сила. Че съм мръсен мухар, мръсен съм! Като ходя за риба много се цапам!
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

хай

Мнение от Бат Стан »

Troli написа::D :D :D Чудя се кво да пиша вече! :D :D :D Безрибие и безпъстървие ме гони! :D :D
Е, ми то става просто бе колега - взимаш мухарката, гледаш на картата къде има рисокопланинска река, отиваш и мяташ. Носи си гумени ръкавици, ако хванеш кефал все пак.
Troli

Мнение от Troli »

Тази неделя ударих два кефала на тролинг и четири костурчета на кастмастер.В кефала има тръпка,но много шава и е лигав.Много сила има кефала,но пъстървата е по-кеф,по-красива,по....!Нали! :D :D
Troli

Мнение от Troli »

Стане това,което ми предлагаш е занимание благородно за дърти англоезични аристократи! :D :D Абе,Муньо смени ги бате тия кефали с пъстървета-хитроумни!Време е!Пречести се,грешнико и ще намериш мир,хармония или нирвана! :D :D :D
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Troli написа:Тази неделя ударих два кефала на тролинг и четири костурчета на кастмастер.В кефала има тръпка,но много шава и е лигав.Много сила има кефала,но пъстървата е по-кеф,по-красива,по....!Нали! :D :D
Ееее, да това не спорим изобщо, прав си като улиците в Стара Загора! Ама добрият стар кефалец все пак причинява неква тръпка в параклисите на изтерзаните ни душици. Сега като се замисля, за посбедните две години имам не повече от десетина кефалски риболова на муха и стотита пъстървови. Ама не го отричай кефалеца по тоя категоричен начин.
Иначе поздреви и, естествено, наслука!
Troli

Мнение от Troli »

Не,че го отричам,но кефала и слънчака са единствените риби,които съм ловил а не съм ги опитал на вкус!Интересно дали кефал кило-две става за ядене? :roll: Распера и той ли не се яде?Не съм хващал! :roll:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Станилчо ! Ся ако признаеш с ръка на сърцето къде са ти били доста от "пъстървовите излети" да видиш отеднашка как почитателите на мухолова на кефал ще се увеличат лавинообразно :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Troli написа:... Абе,Муньо смени ги бате тия кефали с пъстървета-хитроумни!Време е!Пречести се,грешнико и ще намериш мир,хармония или нирвана! :D :D :D
Не знам дали съм достоен! От плебса светим с отразената светлина, идваща от катедралите на пъстървовото мухарство, и осветяваща скромноте параклиси на профанизацията, задоволяваща ниските ни страсти. Меа кулпа!

п.с. Дали ако си купя мухарка Флюгер нещо ще се промени... :? :roll:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Мунчо написа:....Меа кулпа!
На сто чужди езика ш прохротува тоз Габровец амЪ освен да съ посипва с пепел за Лумиса дар на боговете на пъстървоулова ( съответно предаден на мене а аз ш имам грижата лично да им го предам :D ) ни дума , ни стон !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Troli

Мнение от Troli »

Видра,мухарите имат техники на замятане при които не е необходимо да има "пространство".По Пешето съм гледал един мазен френч-виртуоз да прави резки,вълнообразни движения с мухарката.Мисля,че мухаренето не е за самоуки а трябва някой да ти покаже нагледно! :roll: :?:
Troli

Мнение от Troli »

Ало,двамата буфосинхронисти да не ме бъркате с някой друг?Марката няма никакво значение!Аз от всичките си пръчици до пръти имам една любима,която ми е на сърцето и лови ли,лови!Това е!Помня Рекс Хънт,как си счупи любимата спинингарка!Мъка ми е!Това е моя страх! :wink: :D :D :D
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Troli написа:...Мисля,че мухаренето не е за самоуки а трябва някой да ти покаже нагледно! :roll: :?:
Абсолютно е така! Ма в България понеже е нямало кой да покаже нагледно, та доколкото знам, стрите мухари (имам предвид хора започнали да практикуват преди 30 г, защото има такива) се принудили ами да откриват топлата вода. Което не им попречило да се развият добре и да стигнат до правилни изводи. сега е по-лесно - то филми, книги, интернет, нагледни демонстрации(от вече открили топлата вода люде)...и ний като едни сюнгери, попиващи кой колкото може...

п.с. Съвет относно съхраняването на безценната спинигарка Флюгер - пъхваш я в една тръба, запечатваш я, и я скриваш в мазата. После забравяш за нея, и тя остава цяла-целеничка за поколенията, запазила уникалните си свойства за следващия фен на марката! :lol:
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Павел Иванов написа:Станилчо ! Ся ако признаеш с ръка на сърцето къде са ти били доста от "пъстървовите излети" да видиш отеднашка как почитателите на мухолова на кефал ще се увеличат лавинообразно :lol: :lol: :lol:
Хехее, на лайнярника....по-добре никой да не ходи там, че ще си пхромени мнението за пъстървата като риба, която обитава само чисти води.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”