Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

ФАС - ВГРАЖДАНЕ ВЪВ ВЪЗЕЛ
Модератор: sapuna
- Румен Александров
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
ФАС - ВГРАЖДАНЕ ВЪВ ВЪЗЕЛ
Колеги, от доста години използвам фас за вграждане при възли в риболова на тежко. Мисля, че здравината на възела се повишава с поне 50%. Споделете Вашите мнения по този въпрос....
Re: ФАС - ВГРАЖДАНЕ ВЪВ ВЪЗЕЛ
И кълванетата много се увеличават,но от риби пушачи(не ги яжте,белите им дробове са проядени)
-
- и господ не е толокова добър
На възел от флурокарбон слагам понякога ластичка, фасовете ги пуша сам 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Преди много години, използвах фасове за риболов на тежко по Марица, но вече има толкова други ''джаджи'', които да стопират тежеста, че е напълно излишно. А за здравината... едва ли помагат по някакъв начин.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
един път съм го пробвал в живота си и повече никога няма да го повторя,понеже ми скъса един шаран,и от тогава го псувам тоя моят приятел кадето ми го каза 

- YordanDanev
- сериозен играч
Навремето когато ловях на волти и комбайни, на всяко шише имах възел със цял фас във него. Фаса го монтирах на метър от оловото със цел да мога да въртя такъма за по-добро изхвърляне.

Фасовете не ги препоръчвам аз лично. Имат си специфична миризма която в повечето случаи отблъсква рибите. Аз лично слагам или ластичета или силиконов стопер ,а възлите отдавна не ги правя на клюп. 

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Нищо не повишава Фаса, има ли възел има слабо място. Аз слагам гумичка и спокойно задържа 80гр олово така по линията няма никъде възел освен на куката, но аз го правя вътрешен и така якоста е много корава, нямам до сега шаран който да е скъсал освен счупени макари 

- sasho_cross
- новобранец
За строшените макари е виновно само задмакарното устройство!!!ivoraw написа:Нищо не повишава Фаса, има ли възел има слабо място. Аз слагам гумичка и спокойно задържа 80гр олово така по линията няма никъде възел освен на куката, но аз го правя вътрешен и така якоста е много корава, нямам до сега шаран който да е скъсал освен счупени макари