Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Плетено влакно - Брейд
Съгласен съм! Освен това най-скъпата стока на света е правилната информация...Troli Rapala написа:... Образованието е злато!
Последно промяна от Мунчо на Съб Мар 12, 2011 10:44 pm, променено общо 1 път.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Япония ползва SI система /метрична/ http://bg.wikipedia.org/wiki/SITroli Rapala написа:В Япония не са на метрична система,а на Щатска след WW-II,която е Английска-футове,инчове,либри и т.н.!
Провери още веднъж.

Ако се затрудняваш с българския език, ето и на английски http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_u ... easurement
From 1924, the shakkanhō system was replaced by the metric system,[1] and use of the old units for official purposes was forbidden after 31 March 1966
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Саше , фирмата майка "Дюпон" е достатъчно затормозена да измисля по-качествен заместител на тефлона щото последно време нещо губи позиции
Кат занесеш за съпоставка на ряката едно Беркли , Стрен , ПП и го съпоставиш с Варивас , ИГК , Унитика и то си показва
Опсссссссс , допуснах уека грешка
Ни едно от споменатите шест марки влакна не е американско ако и да правят поръчките си в дъщерната "Спектра"

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Купил съм си вече 4 ролки 18lb по 300 ярда, но все още не съм го ползвал в "бойни условия"Black sea_fb написа:Колеги някой ползвал ли е Daiwa Samurai Braided Line
и ако е да си каже мнението
Щего ползвам за бомбарда в морето
Благодаря предварително
http://www.tackledirect.com/daiwa-300yd ... -line.html

Мога само да ви посъветвам, кое да НЕ си купувате.. и това е серията на MIKADO - TRYTHON MEGA LINE-черно! Намазано е с нещо, като мазут или асфалт - най-вероятно за да не попива вода! Тази смазка полепва нявсякъде - по ръба на шпулата, водещото колелце на скобата, водачите..! А самото влакно пък залепва за подлежащите му намотки на шпулата, като при замятане изхвърля по няколко на веднъж и запъва или още на ръба на шпулата или на предния водач!.. Получава се оплитане, като за 30-тина лева
Наложи се да го смазвам през 10мин. със смазката за шнура, че да доизкарам деня!
Иначе наистина е много здраво:)

Иначе наистина е много здраво:)
Неще, неще.. па спре!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Сестра,Павка явно съм се изказал неподготвен за метричната система в Япония!
Съжалявам за нещастието,което ги споходи и ,че ще се отрази по целият свят!
Разучих в Уикипедия за Dyneema и Spectra фибрите!
Оказа се,че през 1979г. холандската фирма DSM,започва производство на нишки с голяма молекулна тежина от полипропилен,изтеглени в силиконова или водна среда при 135-150 градуса от,което се получава супер тънка и по-здрава от стомана нишка от,която се произвеждат каски,бронежилетки,парашутни въжета,рибарска корда и т.н.!Тази нишка се казва Dyneema,а в края на 1980г. отварят филиал в Щатите наречен Honeywell,а произведените нишки Spectra,на Пауър-про брейда ги пише и двете!Та въпросът ми е:Японците,ква технология ползват щот всички останали брейдове са от Динейма или Спектра фибри? 

- Black sea_fb
- вече хвърля и на тежко

Като го видях за първи път и мойте впечатления бяха такива
За това и питах тук но почти никой не ми отговори дали го е ползвал
Вече си го взех от Варна ище го пробвам
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Милими Сашо . Умно момче си ама понекога мъ кефиш на макс с некои глюпости за които се зафащаш като магаре на мост ама за туй си те обичкам , многу
Ся сам знаеш че може да се изнесе лекция , доста дълга , на тема вторична обработка , използването на ПЕ покритие и оплетка на плитките но нема сми . То по тоя път като тръгнеме от Dyneema и стигнеме до политетрафлуоретилена са си се неща произведени като база на едно и също място и доусъвършенствани в последствие . Както споменах по-горе , земи накрая си купи читаво японско брейдче , съпостави го с тия да се опитваш да ги съпоставиш сал умственопредставително си и пак сподели мнение 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Kолега Троли, въпроса за този материал го коментирахме в другия форум преди години, koгато Уикипедия беше лилипут:Troli Rapala написа:Сестра,Павка явно съм се изказал неподготвен за метричната система в Япония!Съжалявам за нещастието,което ги споходи и ,че ще се отрази по целият свят!
Разучих в Уикипедия за Dyneema и Spectra фибрите!
Оказа се,че през 1979г. холандската фирма DSM,започва производство на нишки с голяма молекулна тежина от полипропилен,изтеглени в силиконова или водна среда при 135-150 градуса от,което се получава супер тънка и по-здрава от стомана нишка от,която се произвеждат каски,бронежилетки,парашутни въжета,рибарска корда и т.н.!Тази нишка се казва Dyneema,а в края на 1980г. отварят филиал в Щатите наречен Honeywell,а произведените нишки Spectra,на Пауър-про брейда ги пише и двете!Та въпросът ми е:Японците,ква технология ползват щот всички останали брейдове са от Динейма или Спектра фибри?
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... ll#p108647
Тогава изрично уточних, че става дума за един и същ материал, който се продава под определени търговски марки, със съгласието на разработчика, държащ патента. По същия начин се процедира и със суровините за изработване на лекарства с близки характеристики, но различни търговски марки. Но света не стои на едно място - от години има техни подобрени версии на този материал - "СупеДинейма" и "УлтраДинейма" с подобрени характеристики на износване, стареене и механична якост. Именно от тях се изработват най-висококласните брейдове, което и се упоменава от производителите. Но голямото предимство на японските плетени влакна е не толкова вложения материал, колкото авангардните технологии за тяхното плетене. Който е виждал качествен японски брейд, знае, че той не може да бъде сравнен с никакъв друг такъв.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
- Vid
- кандидат преподавател
Подариха ми ето това влакно: http://www.ribolandia.com/index.php?rou ... uct_id=211
На око изглежда с добра оплетка, доста тънко и мазно, сравнено с други брейдове - шир. потреба по магазините. Дали някой го е пробвал?
На око изглежда с добра оплетка, доста тънко и мазно, сравнено с други брейдове - шир. потреба по магазините. Дали някой го е пробвал?
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Абе "на подарен кон зъбите не се гледат", както се казва. 

- Vid
- кандидат преподавател
Така е, ще го пробвам и ако става ще пиша...Мунчо написа:Абе "на подарен кон зъбите не се гледат", както се казва.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- sandy
- ще става разбирач
Здравейте!
Първо искам да се извиня, ако за моето питане, тук не е правилното място!
От доста време , не съм посещавал форума, както и водоемите, но тази година живот и здраве мисля да се отдам малко или много на спининговия риболов.
Въпроса ми е, кое от изброените влакна да избера и да си закупя, като ще се въртят воблери - кефалски и блесни до 3-ти номер на Мепс, Моска.
1. Berkley Whiplash crystal - 0.06 , 0.08
2. Berkley Fireline Crystal - 0.06 , 0.08
3. Sasame SAMULINE - 0.08 , 0.12
4. Tubertini QUATRO DYNEMA - 0.08 , 0.10
5. Stren microfuse - 0.08 , 0.10
Благодаря Ви предварително.
Първо искам да се извиня, ако за моето питане, тук не е правилното място!
От доста време , не съм посещавал форума, както и водоемите, но тази година живот и здраве мисля да се отдам малко или много на спининговия риболов.
Въпроса ми е, кое от изброените влакна да избера и да си закупя, като ще се въртят воблери - кефалски и блесни до 3-ти номер на Мепс, Моска.
1. Berkley Whiplash crystal - 0.06 , 0.08
2. Berkley Fireline Crystal - 0.06 , 0.08
3. Sasame SAMULINE - 0.08 , 0.12
4. Tubertini QUATRO DYNEMA - 0.08 , 0.10
5. Stren microfuse - 0.08 , 0.10
Благодаря Ви предварително.
Ъ-ъ-ъ кой каза, че кълве?
- sandy
- ще става разбирач
Благодаря за отговора!
Размера 0.12 или 0.08 да избера?