Просто да споделя...

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Просто да споделя...

Мнение от Stefko »

Събота – поредния ден за риболов, който за моя милост започна някъде към 4.30 сутринта :roll: Малко ми щипеше на очичките като се изнизах от кревата, но мисълта за скорошната среща с любимата Река притъпи неприятното усещане. Да, точно към Реката се бях запътил, с намерение да проверя дали случайно няма някоя скумрийка от тея разрешените вече за риболов :lol: :lol: Е, много добре знаех какъв ще е резултата, но Дунава толкова силно ме теглеше към себе си, че реших да се отдам на тая налудничавост.
Към 5.30 съм вече там. Жадно поемам свежестта на утрото, а усещането е неописуемо и действа като наркотик. Преди да разпъна въдицата запалвам цигара и решавам да снимам събуждащата се река. Снимките не са много добри, защото светлината е още оскъдна, но се разбира, защо отделих близо половин час в съзерцание:

Риболова може да е забранен, но красотата си е там:

Изображение

Изображение

Както и очаквах скумрии не се виждаха. Нямаше шляпане, нямаше кръгове на повърхността...и въобще Реката беше учудващо спокойна в тези часове на деня. Определено очаквах по-голямо оживление... Колкото от уважение помятках малко с една от малките си блеснета, но след около половин час реших, че няма смисъл и се отказах. Беше едва 7 часа и затова директно отпраших към Ковачица. Мислех да се позабавлявам с костурите там, което щеше да е удобен случай и да изпробвам някои от новите си придобивки ;)
Този път се “монтирах” до кулата и костуретата не закъсняха ;) Излизаха основно ей такива бодливковци (15-тина см.):

Изображение

Не кълвяха много добре, пък и нещо много бързо ми се изтъпиха тройките на блесните в тамошните камъни, поради което имаше доста пропуски. Така или иначе успях да дръпна 10-15 рибки, да посвикна с новата макаричка, както и да пробвам новия плетеняк... Имаше време дори и за любопитни моменти. Единия от тях беше факта, че поне 3-4 от рибките се хванаха на “пропадане” :shock: :shock: Сиреч вземаха блесната още при самото й падане към дъното, след хвърлянето :?: :roll: Не го очаквах точно от костура...
Другото любопитно бе това:

Изображение

Открих го в плитчините до брега – костур налапал по-малкия си събрат и...умрял. По моему костура се е понадценил малко в лакомията си и просто се е задавил с плячката. Както гласи една проницателна нашенска поговорка “Гъз глава затрива” :lol: :lol: :lol:

Към обяд, когато реших, че слънцето достатъчно ме е напекло и че съм огладнял порядъчно събрах такъма и бегом към Козлодуй. Там ме чакаше вече софрата със салатки, мезенца, студени бирици и всички “удобства” на домашния уют ;) :)

Завършвам разказа си с това, с което започнах – Реката. Този път на залез:

Изображение
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Обичам ги тези твои споделени излети! :smt023 :smt038
puntakis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Бравооооо!!!

Мнение от puntakis »

Ти колега си ми любимец!
Направо преживявам репортажите ти. :wink:

Благогаря!
Love & Ribolov
Аватар
Димо Генчев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Димо Генчев »

Ей, блазе ти за това, че Дунав ти е под носа. Много завиждам на всички колеги, които имат възможност да посещяват такива класически реки - Дунав, Марица, Тунджа, Струма и т.н. То, вярно, че всеки може да отиде където иска, ама друго си е ей така пеша да мръднеш за малко и да начешеш крастата.
Наслука!
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Радвам се, че ви харесват разказите ми и нещата, които успявам да снимам :) :) Мерси, че сте съпричастни към преживяното, макар в случая да липсват богати улови и тлъсти риби :oops: Дано и тях да ги има, но всяко нещо по реда си :wink:

Поздрави на всички :wink:
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Стефко, гледам освен като писател отлично се изявяваш и като фотограф. Великолепни снимки!!! :smt023
Поздравления! :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Красота!!! :prayer:
Клавиатура риба не лови!!!
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Стефко със и без риба тиси профи,доказалси го :wink:
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Не мога да намеря друга дума освен - МАГИЯ. :smt023
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
petro_op
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от petro_op »

Втората снимка си е за конкурс направо !
Браво ! :smt041
Аватар
garry
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от garry »

Хубаво е да се качват такива хубави снимки с пеизажи
Просто красота Да могат и другите да се радват
s_v_e
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s_v_e »

Браво колега много добри снимки са станали
Team Filstar-Bobi Fisher
fizika01
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fizika01 »

Машала ефенди. Напълни ми душата и така ме зариби , че май предстоящото ми ходене до Видин ще мине покраи реката.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

fizika01 написа:Машала ефенди. Напълни ми душата и така ме зариби , че май предстоящото ми ходене до Видин ще мине покраи реката.
Особено, ако е след 25-ти, направо ще е престъпление да не вземеш и една въдичка със себе си ;)

П.П. Абе с тея 3 снимки ще спечеля аз още някой и друг фен на Голямата Река :P :wink: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”