Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

SHIMANO или RYOBI
Модератор: sapuna
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: SHIMANO или RYOBI
tatkoogi, сега ще ти разкажа защо избрах Ryobi пред ниския ценови клас на Shimano.
Първият ми досег бе с Shimano Exage FA - 2500. Търсих макара за болонеза. Не че нямах, но ми трябваяе по-лека. След много кратък (подчертавам - кратък) оглед се отказах завинаги от този модел, особено при цената си от 130-140 лева. Изобщо не ми допадна как върти. С това компромис не мога да направя. На друго не обърнах внимание, а и нямаше нужда. По-късно от любопитство погледнах и Shimano Nexave FB - 2500 и 4000. Търсих си за спининг. Е, тук се отказах преди да завъртя дръжката. Все пак направих няколко оборота - по-зле от Shimano Exage FA - 2500. Цени около 100-110 лева. Така дойде ред на Ryobi. Модела Insider 2000 ми пасна в пъти повече. Ползвам го за спининг и фидер риболов. Цената - около 70 лева. Да, тук има проблем, който се решава с малко внимание. Друг е въпросът, че може да се сложи уплътнение под капачето. Но макарата работи безупречно. След това дойде и редът на Ecisima 3000 - макара за фидер. Малко не ми допадна захватът на дръжката, но това вече е въпрос на вкус. Тази макара няма да я сменя, докато не се предаде. Мощ, въртене, аванс - повече от това не искам. Цена - около 70 лева. А, да - за съжалени не мога да ползвам клипса, за да си фиксирам влакното, защото го поврежда. Е, не може всичко да е наред
. Та така. Не ме интересуват чарковете вътре, не ме интересува броят на лагерите, не ме интересува стават ли за морски риболов, не ме бърка и как и от какво е направен аванса. Малко инфо от тук и там, лична преценка, ценово сравнение - така направих избора си.
п.п. А, да не забравяме, че толкова си разбирам от макари. Ама ми е простено, щото десет години ползвах първите си "сериозни" макари, при това не проявиха нито за миг признаци на износване. И да допълня - не блестяха по отношение на аванса, но пък клипса не нараняваше влакното и можех да си го фиксирам.
Първият ми досег бе с Shimano Exage FA - 2500. Търсих макара за болонеза. Не че нямах, но ми трябваяе по-лека. След много кратък (подчертавам - кратък) оглед се отказах завинаги от този модел, особено при цената си от 130-140 лева. Изобщо не ми допадна как върти. С това компромис не мога да направя. На друго не обърнах внимание, а и нямаше нужда. По-късно от любопитство погледнах и Shimano Nexave FB - 2500 и 4000. Търсих си за спининг. Е, тук се отказах преди да завъртя дръжката. Все пак направих няколко оборота - по-зле от Shimano Exage FA - 2500. Цени около 100-110 лева. Така дойде ред на Ryobi. Модела Insider 2000 ми пасна в пъти повече. Ползвам го за спининг и фидер риболов. Цената - около 70 лева. Да, тук има проблем, който се решава с малко внимание. Друг е въпросът, че може да се сложи уплътнение под капачето. Но макарата работи безупречно. След това дойде и редът на Ecisima 3000 - макара за фидер. Малко не ми допадна захватът на дръжката, но това вече е въпрос на вкус. Тази макара няма да я сменя, докато не се предаде. Мощ, въртене, аванс - повече от това не искам. Цена - около 70 лева. А, да - за съжалени не мога да ползвам клипса, за да си фиксирам влакното, защото го поврежда. Е, не може всичко да е наред

п.п. А, да не забравяме, че толкова си разбирам от макари. Ама ми е простено, щото десет години ползвах първите си "сериозни" макари, при това не проявиха нито за миг признаци на износване. И да допълня - не блестяха по отношение на аванса, но пък клипса не нараняваше влакното и можех да си го фиксирам.
Пак, ще кажа, че този проблем, при мен го няма(може да съм единствения с безпроблемен инсайдер, не знам).
пп. да не решиш че се заяждам, просто съм доволен от макарето
пп. да не решиш че се заяждам, просто съм доволен от макарето

Спининг Клуб " АБИЧИ "
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
При мен също няма проблем с инсайдера.Имам над 200 излета с нея,говоря за риболов на изтичане,и досега не ми е правила такъв номер с подпъхване на влакното.Иначе,Ники съгласен съм с всичко останало което си написал за евтините шимана и риоби.
Бързай бавно.
-
- ще става разбирач
като стана дума за Екузима, да не отварям нова тема, някой има ли идея, дали шпула от Екузима 2000 ще стане на Аплаус 3000...?
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не, заяждане не може да има. Споделяме впечатления на база натрупан опит с дадените макари. Може при мен врътката на аванса да е дефектна - да не се навива достатъчно и от там да идва лекия (но достатъчен да прави проблем) луфт. Иначе си работи безотказно.

Риболовци.
- pachosz
- сериозен играч
И при мен Инсайдъра не е правил проблеми с навиване на влакното извън шпулата до сега, а го ползвам доста интензивно.
За Nexave-то нямам наблюдения, щото веднъж само въртях и не ме впечатли хич. За Exage не знам що някои колеги по-горе изказаха много лоши впечатления. Имам едно такова 2500, и то не ми е правило до сега никакви проблеми. Лично аз не мога да направя някаква разлика в боравенето с Инсайдъра и Ексейджа. И с двете съм вадил риби по малко над 3 кг, еднакво добре се справят, като обаче се има предвид, че Инсайдъра ми е размер 1000, а Ексейджа 2500, може би това само би дало един плюс в повече за Рьобито. Ексейджа и той си има един плюс- по-добре е балансиран, но то е заради двойната дръжка.
Предвид разликата в цените и почти никаквите разлики при риболов, един глас за Рьобито и от мен.
п.п. lusienn, що тъй все не те разбирам кво искаш да напишеш, братле
За Nexave-то нямам наблюдения, щото веднъж само въртях и не ме впечатли хич. За Exage не знам що някои колеги по-горе изказаха много лоши впечатления. Имам едно такова 2500, и то не ми е правило до сега никакви проблеми. Лично аз не мога да направя някаква разлика в боравенето с Инсайдъра и Ексейджа. И с двете съм вадил риби по малко над 3 кг, еднакво добре се справят, като обаче се има предвид, че Инсайдъра ми е размер 1000, а Ексейджа 2500, може би това само би дало един плюс в повече за Рьобито. Ексейджа и той си има един плюс- по-добре е балансиран, но то е заради двойната дръжка.
Предвид разликата в цените и почти никаквите разлики при риболов, един глас за Рьобито и от мен.
п.п. lusienn, що тъй все не те разбирам кво искаш да напишеш, братле

-
- кандидат преподавател
Тоя размер 8000 освен да си го...а бе просто можеше да не пишеш глупости в конкретната тема 

- maslar4eto
- новобранец
RYOBI 

- Shag
- вече хвърля и на тежко
@Николай Ангелов: И при мен Инсайдера не е правил проблеми. Рийоби Инсайдер 2000 ползвам за спининг и съм си доволен. Единствения проблем, който имах си беше по мое недоглеждане. Омотах си влакното, защото навих при неопънат канап. Всичко мина с разплитане и без по-сериозни последствия. Все едно, относно проблема с капачката да не би да е защото си навил много влакно на шпулата до ръба? Аз знам, че е добре да се оставят около 2 мм да има аванс точно поради тая причина... Но е възможно и да не съм разбрал какъв точно е проблема.
и от мен +1 за риоби
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
а от това RYOBI има ли доволни http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... w=96&click
заслужава ли си макарата
заслужава ли си макарата
- ivelin_1976
- разбира нещата
Заслужава си всяка стотинкаfedoracore написа:а от това RYOBI има ли доволни http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... kзаслужава ли си макарата

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- cveto77mir
- фен клуб-скобар
SHIMANO повече от ястно