SHIMANO или RYOBI

Модератор: sapuna

Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: SHIMANO или RYOBI

Мнение от Николай Ангелов »

tatkoogi, сега ще ти разкажа защо избрах Ryobi пред ниския ценови клас на Shimano.
Първият ми досег бе с Shimano Exage FA - 2500. Търсих макара за болонеза. Не че нямах, но ми трябваяе по-лека. След много кратък (подчертавам - кратък) оглед се отказах завинаги от този модел, особено при цената си от 130-140 лева. Изобщо не ми допадна как върти. С това компромис не мога да направя. На друго не обърнах внимание, а и нямаше нужда. По-късно от любопитство погледнах и Shimano Nexave FB - 2500 и 4000. Търсих си за спининг. Е, тук се отказах преди да завъртя дръжката. Все пак направих няколко оборота - по-зле от Shimano Exage FA - 2500. Цени около 100-110 лева. Така дойде ред на Ryobi. Модела Insider 2000 ми пасна в пъти повече. Ползвам го за спининг и фидер риболов. Цената - около 70 лева. Да, тук има проблем, който се решава с малко внимание. Друг е въпросът, че може да се сложи уплътнение под капачето. Но макарата работи безупречно. След това дойде и редът на Ecisima 3000 - макара за фидер. Малко не ми допадна захватът на дръжката, но това вече е въпрос на вкус. Тази макара няма да я сменя, докато не се предаде. Мощ, въртене, аванс - повече от това не искам. Цена - около 70 лева. А, да - за съжалени не мога да ползвам клипса, за да си фиксирам влакното, защото го поврежда. Е, не може всичко да е наред :D . Та така. Не ме интересуват чарковете вътре, не ме интересува броят на лагерите, не ме интересува стават ли за морски риболов, не ме бърка и как и от какво е направен аванса. Малко инфо от тук и там, лична преценка, ценово сравнение - така направих избора си.

п.п. А, да не забравяме, че толкова си разбирам от макари. Ама ми е простено, щото десет години ползвах първите си "сериозни" макари, при това не проявиха нито за миг признаци на износване. И да допълня - не блестяха по отношение на аванса, но пък клипса не нараняваше влакното и можех да си го фиксирам.
nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nikozia »

Пак, ще кажа, че този проблем, при мен го няма(може да съм единствения с безпроблемен инсайдер, не знам).
пп. да не решиш че се заяждам, просто съм доволен от макарето :wink:
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

При мен също няма проблем с инсайдера.Имам над 200 излета с нея,говоря за риболов на изтичане,и досега не ми е правила такъв номер с подпъхване на влакното.Иначе,Ники съгласен съм с всичко останало което си написал за евтините шимана и риоби.
Бързай бавно.
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

като стана дума за Екузима, да не отварям нова тема, някой има ли идея, дали шпула от Екузима 2000 ще стане на Аплаус 3000...?
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Не, заяждане не може да има. Споделяме впечатления на база натрупан опит с дадените макари. Може при мен врътката на аванса да е дефектна - да не се навива достатъчно и от там да идва лекия (но достатъчен да прави проблем) луфт. Иначе си работи безотказно.
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

:D А я гледай,колко фенове на рйоби,като мене-имам 2 излишни-размер-8000-давам ги за такива пари къде сте ги написали че са нормални за вас-по големия размер,по принцип е по скъп,малките-по 50 :D
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

И при мен Инсайдъра не е правил проблеми с навиване на влакното извън шпулата до сега, а го ползвам доста интензивно.
За Nexave-то нямам наблюдения, щото веднъж само въртях и не ме впечатли хич. За Exage не знам що някои колеги по-горе изказаха много лоши впечатления. Имам едно такова 2500, и то не ми е правило до сега никакви проблеми. Лично аз не мога да направя някаква разлика в боравенето с Инсайдъра и Ексейджа. И с двете съм вадил риби по малко над 3 кг, еднакво добре се справят, като обаче се има предвид, че Инсайдъра ми е размер 1000, а Ексейджа 2500, може би това само би дало един плюс в повече за Рьобито. Ексейджа и той си има един плюс- по-добре е балансиран, но то е заради двойната дръжка.
Предвид разликата в цените и почти никаквите разлики при риболов, един глас за Рьобито и от мен.

п.п. lusienn, що тъй все не те разбирам кво искаш да напишеш, братле :roll:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Тоя размер 8000 освен да си го...а бе просто можеше да не пишеш глупости в конкретната тема :(
Аватар
maslar4eto
новобранец
новобранец

Мнение от maslar4eto »

RYOBI :drinkers:
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

@Николай Ангелов: И при мен Инсайдера не е правил проблеми. Рийоби Инсайдер 2000 ползвам за спининг и съм си доволен. Единствения проблем, който имах си беше по мое недоглеждане. Омотах си влакното, защото навих при неопънат канап. Всичко мина с разплитане и без по-сериозни последствия. Все едно, относно проблема с капачката да не би да е защото си навил много влакно на шпулата до ръба? Аз знам, че е добре да се оставят около 2 мм да има аванс точно поради тая причина... Но е възможно и да не съм разбрал какъв точно е проблема.
Рибата е риба, когато е в тигана!
Аватар
siso75
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от siso75 »

и от мен +1 за риоби
fedoracore
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от fedoracore »

а от това RYOBI има ли доволни http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... w=96&click
заслужава ли си макарата
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

fedoracore написа:а от това RYOBI има ли доволни http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... kзаслужава ли си макарата
Заслужава си всяка стотинка :wink: вече три години я въртя на мача и след почистване става неразличима от нова.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Желязна е! И в буквалния и в преносния смисъл!
Изображение
Аватар
cveto77mir
фен клуб-скобар

Мнение от cveto77mir »

SHIMANO повече от ястно
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”