Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Астронимическата пролет се обади куцузлия
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Астронимическата пролет се обади куцузлия
Днес беше първото ни излизане сред природата, че и с въдици-нали трябваше да ги поразкършим, поспретнем. Сутринта имаше лед по локвите насред улицата, но за първи ден от месеци бе слънчево и се очакваха 13 градуса по обяд. От няколко седмици го дебнахме това време и ето,че на 20-ти баш се случи. Изнесохме се набързо, аз още от сутринта приготвих две кутийки с готова храна-обяда ни, обикновено правя сандвичи, защото рядко сме на места, където се разрешава палене на огън. Този път пропуснах хляба и спретнах телешко соте със синьо сирене и салата с авокадо, сос тартар и риба (тилапия), варено яйце. Термос с чай:

Минахме през близкия риболовен магазин за стръв $4.20 за дузина тлъсти торни червеи.
Спряхме на едно място, река, приток на река Фрейзър и метнахме. Течението бе бързо. На третото мятане жилката на мъжа ми направи невъобразим клюп и той я заряза. Аз загубих три оловца и кукичка и когато се опитах да направя нова линия установих, че жилката ми е прекалено износена и се къса при всеки опит за възел. И аз се отказах. Разпънахме столовете и извадихме обяда. През това време забелязахме огромна еднометрова риба, най-вероятно бърбут, която мина и замина, но нито имахме въдици, нито ентусиазъм да мятаме, така че пихме по един горещ чай и си тръгнахме.
мястото:

Червеите ги пуснах в една от саксиите на терасата- уж за следващия път, ако оживеят до тогава.
Минахме през близкия риболовен магазин за стръв $4.20 за дузина тлъсти торни червеи.
Спряхме на едно място, река, приток на река Фрейзър и метнахме. Течението бе бързо. На третото мятане жилката на мъжа ми направи невъобразим клюп и той я заряза. Аз загубих три оловца и кукичка и когато се опитах да направя нова линия установих, че жилката ми е прекалено износена и се къса при всеки опит за възел. И аз се отказах. Разпънахме столовете и извадихме обяда. През това време забелязахме огромна еднометрова риба, най-вероятно бърбут, която мина и замина, но нито имахме въдици, нито ентусиазъм да мятаме, така че пихме по един горещ чай и си тръгнахме.
мястото:
Червеите ги пуснах в една от саксиите на терасата- уж за следващия път, ако оживеят до тогава.

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Re: Астронимическата пролет се обади куцузлия
След зимните месеци,излет сред толкова красива природа си е голям кеф,нищо че е без риба. 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
абсолютно съгласна !Вуйчо-Ваньо написа:След зимните месеци,излет сред толкова красива природа си е голям кеф,нищо че е без риба.

- antivik
- кандидат преподавател

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- ще става разбирач
красиво място и другия път да са оправени въдиците да видим и някоя красива риба 

заимало са е едно немане
-
- вече хвърля и на тежко
трайно ми се отяжда ако минават еднометровки пред краката ми.. пък и сън не ме фаща 

АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА
- Кузмич
- dreamer
Със сигурност знам за кулинарните ти умения, другия репортаж да покажеш и риболовни такива. 

Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
- jorro11
- ще става разбирач
Добра разходка сте си направили сред красивата канадска природа,която местните умеят да пазят за разлика от красивата българска такава,която местните българи не умеем.Постоянство му е майката и слуката рано или късно ще дойде!
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Браво поне сте си прекарали добре и сте се нагледали на красотите на България.
Риболова е хоби.Наслука 

Леле малеее, вие на това капо ли му викате???Margatyna написа:..................................................... Този път пропуснах хляба и спретнах телешко соте със синьо сирене и салата с авокадо, сос тартар и риба (тилапия), варено яйце. Термос с чай:

За релакса сред красивата природа

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Браво страхотно колега добре сте си изкаралиMargatyna написа:Днес беше първото ни излизане сред природата, че и с въдици-нали трябваше да ги поразкършим, поспретнем. Сутринта имаше лед по локвите насред улицата, но за първи ден от месеци бе слънчево и се очакваха 13 градуса по обяд. От няколко седмици го дебнахме това време и ето,че на 20-ти баш се случи. Изнесохме се набързо, аз още от сутринта приготвих две кутийки с готова храна-обяда ни, обикновено правя сандвичи, защото рядко сме на места, където се разрешава палене на огън. Този път пропуснах хляба и спретнах телешко соте със синьо сирене и салата с авокадо, сос тартар и риба (тилапия), варено яйце. Термос с чай:
мястото:

ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
- jorro11
- ще става разбирач
От доста време ти чета глупостите(david kamenov визирам)K.KOLEV79 написа:приток на река Фрейзър и метнахме.
и незнам за какво продължаваш да си пишеш такива П..П. исках да цитирам автора не колегата k.kolev79
Река Фрейзър не е точно в България и е добре да си направиш труда да прочетеш дадена тема преди да я пълниш с излишни коментари....David Kamenov написа:Браво поне сте си прекарали добре и сте се нагледали на красотите на България.
-
- учете се от него
Жоро верно ли не е в България река Фрейзър аз си мислех че е някъде около Плевен ма явно греша
Верно сред такава природа дори и такъв момент не може да развали настроението.
Следващия път вярвам ще сте по-подготвени

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- jorro11
- ще става разбирач
Нещо не мога да разбера намека ти...........единствения който леко се е "пообъркал" в случая е Давидчо и не му е за първи път.....за това не използвай множественото число.strijok написа:Жоро верно ли не е в България река Фрейзър аз си мислех че е някъде около Плевен ма явно греша![]()
![]()
Благословени са канадците с тази природа, тези реки и езера.Благородно ви завиждам за това- от рибарска гледна точка, другото Вие си знаете. Имам много приятели в САЩ и Канада, знам че ги вълнуват смесени чувства. Нали се разпиляхме по света
Очакваме съомги, трофейни риби, мечки гризли и лосове наоколо 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн