Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Кльонк
Модератор: emo vasilev
- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Кльонк
Не че откривам топлата вода но реших да се похваля. От доста време се каня да се пробвам но не намирам време. Но днес музата ми дойде и ще ви покажа какво се получи. Има много професионалисти в форума които са правили такива такаче приемам забежки 
Според мен като за първи кльонк съм се справил много добре. А вие какво ще кажете !?...
Та намерих си един "Чеп" и се започна...

Според мен като за първи кльонк съм се справил много добре. А вие какво ще кажете !?...
Та намерих си един "Чеп" и се започна...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Кльонк
Добре изглежда, но само да е красив не стига. С което имам в предвид, че май не си съблюдавал ъгъла правилно. Има толкова изписано в нашия форим за това как, кое , защо се прави при един кльонк. Малко попрочети и ще ти стане по ясно. С което не казвам, че няма да можеш да извадиш звук, но доста ще трябва да си кривиш ръката и в случая по моя преценка ще си мокриш ръката поне до лакътя 

- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Мерси колега не се бях замислил, в случая си много прав. Но нали все пак ми е първи а аз не се отказвам лесно. А и съм си приготвил още материал (всякъкви криви дървета).VGS написа:Добре изглежда, но само да е красив не стига. С което имам в предвид, че май не си съблюдавал ъгъла правилно. Има толкова изписано в нашия форим за това как, кое , защо се прави при един кльонк. Малко попрочети и ще ти стане по ясно. С което не казвам, че няма да можеш да извадиш звук, но доста ще трябва да си кривиш ръката и в случая по моя преценка ще си мокриш ръката поно до лакътя
- pachosz
- сериозен играч
Вярно е, че за да върши работа, хем ще ти се усуква здраво ръката, хем ще се мокриш яко така. Иначе за първи кльонк даже е мнооого добре. Ножа му не се вижда на снимката, но ми се струва, че не е достатъчно остър. Това допълнително ще затруднява работата с него, възможно е даже хич да не вади необходимия звук. Може и да греша, не знам.
Тъй като така направен не е възможно да коригираш ъгъла, ако не става да се кльонка с него, опитай да отрежеш петата и така може да промениш ъгъла като залепиш после петичката примерно с поксипол, като издълбаеш в нея каналче, в което после лепиш ножа. Ако пък ти е удобен тоя ъгъл, оставяш си го така.
Ако ножа не е остър, изшкуркай го докато стане достатъчно остър и от двете страни. Не чак да реже, но да не е и съвсем тъп и ръбат. Ако дървото позволява, направи така, че да не е по-дебел от 3 мм, поне първите 7-8 см. над петата които са. За ъгъла мисля, че ще е горе-долу добре като на долната снимка:

Успех при майсторенето, и да кажеш какво си направил
Щото е видно, че имаш ръчички за вършенето на тая работа 
Тъй като така направен не е възможно да коригираш ъгъла, ако не става да се кльонка с него, опитай да отрежеш петата и така може да промениш ъгъла като залепиш после петичката примерно с поксипол, като издълбаеш в нея каналче, в което после лепиш ножа. Ако пък ти е удобен тоя ъгъл, оставяш си го така.
Ако ножа не е остър, изшкуркай го докато стане достатъчно остър и от двете страни. Не чак да реже, но да не е и съвсем тъп и ръбат. Ако дървото позволява, направи така, че да не е по-дебел от 3 мм, поне първите 7-8 см. над петата които са. За ъгъла мисля, че ще е горе-долу добре като на долната снимка:

Успех при майсторенето, и да кажеш какво си направил

- pachosz
- сериозен играч
На тая снимка вече се виждат добре
Стори ми се от предните снимки, че е дебел, сега виждам, че са повече от тънки.
Пробва ли да чукаш с него? Ако да, как е?

- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Не съм пробвал но май май този няма да види водаpachosz написа:На тая снимка вече се виждат добреСтори ми се от предните снимки, че е дебел, сега виждам, че са повече от тънки.
![]()

(В нас си имам мандарина и вчера се загледах че има една чупка която ще изчакам да порасне още и тя ще върви за кльонк) хехехехех