Кльонк

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
Commander
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Кльонк

Мнение от Commander »

Не че откривам топлата вода но реших да се похваля. От доста време се каня да се пробвам но не намирам време. Но днес музата ми дойде и ще ви покажа какво се получи. Има много професионалисти в форума които са правили такива такаче приемам забежки :)
Според мен като за първи кльонк съм се справил много добре. А вие какво ще кажете !?...
Та намерих си един "Чеп" и се започна...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Re: Кльонк

Мнение от VGS »

Добре изглежда, но само да е красив не стига. С което имам в предвид, че май не си съблюдавал ъгъла правилно. Има толкова изписано в нашия форим за това как, кое , защо се прави при един кльонк. Малко попрочети и ще ти стане по ясно. С което не казвам, че няма да можеш да извадиш звук, но доста ще трябва да си кривиш ръката и в случая по моя преценка ще си мокриш ръката поне до лакътя :roll:
Аватар
Commander
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Commander »

VGS написа:Добре изглежда, но само да е красив не стига. С което имам в предвид, че май не си съблюдавал ъгъла правилно. Има толкова изписано в нашия форим за това как, кое , защо се прави при един кльонк. Малко попрочети и ще ти стане по ясно. С което не казвам, че няма да можеш да извадиш звук, но доста ще трябва да си кривиш ръката и в случая по моя преценка ще си мокриш ръката поно до лакътя :roll:
Мерси колега не се бях замислил, в случая си много прав. Но нали все пак ми е първи а аз не се отказвам лесно. А и съм си приготвил още материал (всякъкви криви дървета).
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Вярно е, че за да върши работа, хем ще ти се усуква здраво ръката, хем ще се мокриш яко така. Иначе за първи кльонк даже е мнооого добре. Ножа му не се вижда на снимката, но ми се струва, че не е достатъчно остър. Това допълнително ще затруднява работата с него, възможно е даже хич да не вади необходимия звук. Може и да греша, не знам.
Тъй като така направен не е възможно да коригираш ъгъла, ако не става да се кльонка с него, опитай да отрежеш петата и така може да промениш ъгъла като залепиш после петичката примерно с поксипол, като издълбаеш в нея каналче, в което после лепиш ножа. Ако пък ти е удобен тоя ъгъл, оставяш си го така.
Ако ножа не е остър, изшкуркай го докато стане достатъчно остър и от двете страни. Не чак да реже, но да не е и съвсем тъп и ръбат. Ако дървото позволява, направи така, че да не е по-дебел от 3 мм, поне първите 7-8 см. над петата които са. За ъгъла мисля, че ще е горе-долу добре като на долната снимка:
Изображение
Успех при майсторенето, и да кажеш какво си направил :D Щото е видно, че имаш ръчички за вършенето на тая работа :wink:
Аватар
Commander
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Commander »

Ето го ножа и петата
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

На тая снимка вече се виждат добре :smt023 Стори ми се от предните снимки, че е дебел, сега виждам, че са повече от тънки. :wink:
Пробва ли да чукаш с него? Ако да, как е?
Аватар
Commander
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Commander »

pachosz написа:На тая снимка вече се виждат добре :smt023 Стори ми се от предните снимки, че е дебел, сега виждам, че са повече от тънки. :wink:
Пробва ли да чукаш с него? Ако да, как е?
Не съм пробвал но май май този няма да види вода :) В смисал (с риск да се повторя) ми е първия и затова писах във форума. За да разбера детайли на които не съм обърнал внимание. Е засега е от голяма полза. А този дори несъм го минал с импрегнант за дърво който да го запази. Следващите които ще направя ще са както трябва. Човек се учи със всеки изминал ден. До новия сезон на сома т.с. след забраната ще имам доста бройки :) поне така съм решил и то от най различни видове по форма и дървесина.

(В нас си имам мандарина и вчера се загледах че има една чупка която ще изчакам да порасне още и тя ще върви за кльонк) хехехехех
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”