Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Какви вкусотий слагате в PVA торбата
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Re: Какви вкусотий слагате в PVA торбата
Обичайните пълнежи за ПВА торбичките (пр топчета пелети и тн)са по-удачни за платените водоеми докато за неарендованите предпочитам да е нещо което се приближава до естествената храна на шарана а именно мидите раците.Та в този ред на мисли искам да кажа за един продукт на фирмата CUKK който е във формата на салам и е много сух и ронлив с аромат именно на мида и си мисля че ще е успешен на диви водоеми в ПВА приложение
- Vlado_852
- разбира нещата
Мерси за допълнението колега asenfisherman, но сега като си гледам мнението не съм попитал съвсем правилно. Питанката ми беше, относно варен и сушен след това коноп, дали е като при царевицата в същото състояние успешен за риболов. Та така си зададох въпроса защото аз слагам аромата върху всички семена в кофата...
- asenfisherman
- ще става разбирач
Не съм пробвал ,но мисля че няма да ти се получи.Конопа е с високо съдържание на мазнини, за разлика от царевицата и с доста по-ниско относително тегло и съответно изсушен и сложен в ПВА предполагам че с разтварянето му ще изплува .Силата на конопа е в разпръскването му в хранителното петно и за да го съберат рибите се задържат по-дълго там и респективно се увеличава шансът да попаднат на нашата стръв.Около монтажа предпочитам да сложа 5-6 топчета на ПВА тиксо или плик с топчета ако съм на голям водоем.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не я суши,а овалвай в пудра - и филмира и подсушава!Vlado_852 написа:...Аз варена царевица не съм сушил. Та въпроса ми е ако първо я ароматизираш и след това сушиш, аромата запазва ли се?

-
- ще става разбирач
добре де ПВА-то се разтваря във вода - НАЛИ?
ами ако се използват ароматизатори на маслена основа те доколкото знамне ги разтварят или това правило важеше за определен модел ПВА - чорапчета.
ами ако се използват ароматизатори на маслена основа те доколкото знамне ги разтварят или това правило важеше за определен модел ПВА - чорапчета.
-
- и господ не е толокова добър
Маслени дипове, ароматизатори и др. масла не разтварят ПВА-то.Другото е солен воден разтвор, също не разтваря пва-то.Обаче е твърде възможно да остане пва под формата на слуз, на куката, ако там закачаме.Това се получава предимно там, където вързваме и стягаме самата торбичка.Също така и при некачествени пва, затова е хубаво да пробваме монтажа на брега и да видим самото действие на пва-то.teodor_xristov_80 написа:добре де ПВА-то се разтваря във вода - НАЛИ?

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Vlado_852
- разбира нещата
Препоръчай някоя ПЛС...sapuna написа:Не я суши,а овалвай в пудра - и филмира и подсушава!Vlado_852 написа:...Аз варена царевица не съм сушил. Та въпроса ми е ако първо я ароматизираш и след това сушиш, аромата запазва ли се?
-
- ще става разбирач
темата малко се измести ама дано колегата не се сърди.
Въпросчето което изниква в главата ми е има ли захранка за ПВА - най вече пелети която да се отчита добре почти на всеки водоем
Въпросчето което изниква в главата ми е има ли захранка за ПВА - най вече пелети която да се отчита добре почти на всеки водоем
-
- разбира нещата
Аз мога да Ви дам съвет как да не разтопите ПВА-то със варена царевица...
Царевицата я изцеждате и след това овалвате в няква най-обикновенна захранка.След това тя е още влажна и за това,намажете си ръцете с някъв от атрактантите(аз лично ползвам шампоанчета на старбайтс)и разбъркайте царевицата.Гаранция,че след тея процедури,колкото и мокра да е била,няма да азтвори ПВА преди предназначението му.
Аз лично обичам да поставям в ПВА-то пелети,натрошени топчета и малко семена.
Царевицата я изцеждате и след това овалвате в няква най-обикновенна захранка.След това тя е още влажна и за това,намажете си ръцете с някъв от атрактантите(аз лично ползвам шампоанчета на старбайтс)и разбъркайте царевицата.Гаранция,че след тея процедури,колкото и мокра да е била,няма да азтвори ПВА преди предназначението му.
Аз лично обичам да поставям в ПВА-то пелети,натрошени топчета и малко семена.