Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Мнение от Petur60 »

Ти по коя тема пишеш,че не разбрах ?

Я прочети пак заглавието на темата и след това поста си :
antivik написа:
Vid написа: ...

По добре това Okuma Lode Star :arrow: http://www.fishing-market.com/shop/prod ... fd.html...
Като прочетох това ми прещрака, че една от моите е ОкумаТоледо, що не изкажете некви мнения, щото аз за сега съм твърде доволен от нея, ма я таркалям има няма 0,5-1год.
Ако не си разбрал : супер дънарка е твоята Окума Толедо.
И като се присетиш пак за нея, питай пак - темата няма значение.

А това, че има хора с 150 лева пенсия изобщо не значи, да се съветват същите хора да си купуват макари от 20 кинта.
Когато проумеете това, вероятно мнения като " не си купувайте боклуци" няма вече да ви звучат токова елитарно.
Абсурдно, а ?
А това как е "...и с цена много по-ниска от нивото на качеството и "
Найс, а ?
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Petur60 написа:Ти по коя тема пишеш,че не разбрах ?

Я прочети пак заглавието на темата и след това поста си :
antivik написа:
Vid написа: ...

По добре това Okuma Lode Star :arrow: http://www.fishing-market.com/shop/prod ... fd.html...
Като прочетох това ми прещрака, че една от моите е ОкумаТоледо, що не изкажете некви мнения, щото аз за сега съм твърде доволен от нея, ма я таркалям има няма 0,5-1год.
Ако не си разбрал : супер дънарка е твоята Окума Толедо.
И като се присетиш пак за нея, питай пак - темата няма значение.

А това, че има хора с 150 лева пенсия изобщо не значи, да се съветват същите хора да си купуват макари от 20 кинта.
Когато проумеете това, вероятно мнения като " не си купувайте боклуци" няма вече да ви звучат токова елитарно.
Абсурдно, а ?
А това как е "...и с цена много по-ниска от нивото на качеството и "
Найс, а ?
Абе я вземете и уточнете за къв к... се отнася темата....? :?: Мисля че бе озаглавена "Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?", едно време спининга си се въртеше с макари каквито имаше, сега макари дал господ и не виждам нищо лошо да потърся косултация :evil: :axe: /за това и питам за + сове и - си, за съотношетние цена - качество/, а като ще говориш за дънарка поне кажи къде е +-са за дънарката и защо не става за спинингуване :? :?: :?: :!: :?: :?: Щото ако е само в теглото някои от по-дъртите сме навикнали на по-тежичко и можем да го връткаме и мотаме цял ден :twisted: , и не ми пука на "Толедото", че ще се поуморя малко.
P.S. МОЛБА към мода, ако поста ми е твърде остър-Удари му една гума :smt006 .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ся ако прерасне в джабала как е тръгнало ще се наложи да поочистя не само един пост но за сега ще се въздържа .
Пичове , темата наистина е :
Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
Няма нужда да се чепкате за глюпости :idea:
Ся всеки лови с това що му е кеф , що има и що е решил да си земе и тъй ! Спининг може да се практикува и с макара с въдица и влакно в комплект за общата колосална сума от 12лв. :idea: Друг е въпроса колко време ще се спинингува и дали ще ни е кеф да го правиме с такъв такъм .
Ся типове хора много , вкусове също и пр. Познавам хора с големи възможности които си купуват от най-големите боклуци , начесто , щото тъй им изнася . Също тъй познавам хора с доста ограничени доходи които събират парета година , две със заветната цел да си купят скъпа и наистина качествена макара и в случаят не им помагате а те нямат възможноста да го правят туй нящо на често !
Та тъй , очаквам да се дават обосновани мнения от лична гледна точка , на база лично използван такъм , съпоставен или не с някой друг такъв !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

За последно съм длъжен да отговоря на Antivik по възникналия спор, тъй като аз препоръчах на колегата по-долу да не "купува буклуци".
Vid написа:
f1team написа:за тези пари май ще е по добре да е Тебен (Манчо), но нека и опитните колеги да се изкажат :)
п.п. Не се заблуждавайте по външния вид на макарите "Тебен" - лъскави, златисти и избарани - голям боклук са..
Много добре чета наименованието на темата, и съм си в темата, защото ползвах въпросната риболовна принадлежност и не виждам нищо лошо в това да споделя мнението си на колегата 1team, че тази макара не става. Виждам, че след всичко изписано.., ти искаш да се изказват предимствата и пр.... (навива влакното на 1/2 от шпулата, прави бради, на 2-рия риболов се разтрака, на 4-тия риболов и се счупи пружината на бигела). Какви "предимства" още да изкажа за макара за 20 лв., използвана не за плувка или дъно а за спининг?

В допълнение: По реките е пълно с мургави елементи, които ползват въдици и макари за по 5-10 лв. купени от Димитровградския пазар и се кефят, защото са отишли там не да ловят риба, а да напълнят поне един тиган за вечеря..........
Смятам, че този форум е за средно интелигентни хора-риболовци, които не ходят за риба защото няма какво да ядат, а го правят за да изпитат удоволствието и тръпката от риболова. Хора, които обменят опита си за да могат в бъдеще да се развиват и да се радват на по-голямо удоволствие от хобито си.
Всички живеем в трудни времена, затова основно във форума се коментират добри такъми на възможно най-ниската цена, НО няма начин човек да се "изкефи" от риболова с такъм за 10 лв., ама все ще се намери някой заядливец за да го оспори.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Те това вече мога да го приема като добро мнение, с посочени конкретни качества. Човек разбира за какви иде реч, а едно обобщаващо "боклук" /за другите не знам/ на мен не ми говори нищо. Ако мнението за всякой такъм е добре обоснован с факти, няма да се стига до недоразумения и недоразбирания.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Айде сега казвайте мнения
Харесах си спинингова пръчка от марката Formax та става ли тая марка или да си взема друга която съм си харесал D.A.M акция 20-60 20-50 щука ще гоня :) с големи клатушки :) ще слагам или обикновена си макара за спининг или мулти което си взех за спининг :)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ей ти мнение -чисто субективно,разбира се :) Формакс Страйкър 2,70 м ,10-30 грама,изпробван тази зима с клатушки на ДАМ ,Спинекс и куп "кучи марки" с тегло от 5 до 21 грама.Аз съм изключително доволен от качествата на пръчката,макар,че си признавам,че не е изпробвана още със щука.Справя се добре с голяма дълбочина с тлъсти костури,с извличането на клони от дълбоко,така,че едва ли би имало проблем с някоя щука.Макарата е "Риоби Ексия".
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Аха значи става ама търся с по-голяма акция че най-малкта ми клатушка е 25 грама най-голямата 45 :D :D :D или пък Корморан като макарата която ползвам и какво трябва да гледам по нея взависимост дали ще ползвам монофил или плетеняк?

Изображение

pluto_cs
новобранец
новобранец

Мнение от pluto_cs »

Колеги а какво щекажете за тази комбинация:пръчка Формакс спин тайфун,макара Шекспир мач 2.Аз съм доволен ползвам я от около 2год,вади пъстърва,щука,клен :)
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

какво ви е мнението за тези http://www.orozov.com/rods_in.php?id=1& ... e=1&tip=26 http://www.orozov.com/rods_in.php?id=1& ... e=1&tip=26 http://www.orozov.com/rods_in.php?id=1& ... e=1&tip=26

Ако не стват кажете някоя по подходяща акция 20-50 за щука до 80 лв може и 100 в краен случаи :)))))

Изображение

atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanas atanasov »

Не знам дали знаете ама рибата не знае с каква и колко скъпа въдица и макара искате да я излъжите.За мен честно да си призная няма също такова значение.Имам спининг въдици tokoz,няколко Berkley една на филстар ,колмик и да си каже честно на най-евтината имам най-много и най-голямата уловена риба.Притежанието на скъп такъм не прави автоматично притежателя му в голям рибар.По отношение на макарите бях тръгнал от делфин и стигнах до ryobi,до толкова ми стигнаха финансите иначе си мечтая за двойната сила от shimano ама такава е реалността.Макарата трябва да навива добре ,без много луфтове и да е надеждна,всичко друго е реклама.Всеки си купува според джоба ама не мислете ,че нещо за 30-40 лв. е боклук щото ако си купите нещо за 240 и ще сте най-добрият рибар.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Dimitar_allianz написа:какво ви е мнението за тези http://www.orozov.com/rods_in.php?id=1& ... e=1&tip=26 http://www.orozov.com/rods_in.php?id=1& ... e=1&tip=26 http://www.orozov.com/rods_in.php?id=1& ... e=1&tip=26

Ако не стват кажете някоя по подходяща акция 20-50 за щука до 80 лв може и 100 в краен случаи :)))))
защо не поогледаш моделите на спро :wink:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

atanas atanasov написа:...
Пич , стойноста на такъма не определя какъв рибар е човек , но в повечето случаи е резус относно удоволствието от хобито :idea:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanas atanasov »

Павел Иванов написа:Пич , стойноста на такъма не определя какъв рибар е човек , но в повечето случаи е резус относно удоволствието от хобито
Когато рибата кълве удоволствието е еднакво със стъклопласт и карбон,вервай ми господин Иванов.Когато не кълве наличието на любимите ви дайви в арсенала е само утеха за липсата на тръпка.Иначе преди повече от 20 години по-малко кеф ли изпитвахте когато ловихте риба?
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
ionko topalov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ionko topalov »

Насе приятелю. Преди 20ет г. г-н модератора е бил на лииба.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”