Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Традицията ''Панчарево''
Re: Традицията ''Панчарево''
А бе момчета, вие прашки не носите ли? Аз винаги си нося и една шаранджийсак ГОЛЯААМА. По-добра е от флоберка, вярвайте ми, а и "бренекета" около мене бол.vlado-fidera написа:Aз като го пробвах това знаеш ли защо не оцелвах....просто бяха много близо и ги прескачахantivik написа:Браво, хубав излет и хубави рибета, а този проблем с каякари разни и гребци съм го имал и аз, накрая ми идеше да вържа 1-2олова за дъно на края на кордата и да заметна точно когато минават предмен
, бас хващам, че щях да оцеля, ама ги пратих на майната им.
![]()
![]()

Едно гюле и палят лопатите като четиритактов Меркурий 100 коня

За репортажчето

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- pachosz
- сериозен играч
Mда, верно сте нарушили традицията за капо
А тия мартеници до Великден ли ше ги носиш? Окичвай някое дръвче, има ги много цъфнали вече. Освен ако не чакаш щъркел да свие гнездо на терасата ти
Добре сте се представили наистина

А тия мартеници до Великден ли ше ги носиш? Окичвай някое дръвче, има ги много цъфнали вече. Освен ако не чакаш щъркел да свие гнездо на терасата ти

-
- фен клуб-скобар
Tам видехме щъркел, само треа да се сетя да ги сваля.pachosz написа:Mда, верно сте нарушили традицията за капо![]()
А тия мартеници до Великден ли ше ги носиш? Окичвай някое дръвче, има ги много цъфнали вече. Освен ако не чакаш щъркел да свие гнездо на терасата ти![]()

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- разбира нещата
Айде привет и от мене
Ей не съм писал тука от мноо..ого време
Фидеро какво ви е разправял не го знам, но ето от моята гледна точка (или поне от обектива на апарата) как мина този успешен от към традиционна, че и риболовна гледна точка!
Будя си се аз рано сутрин някъде към 5.30, още тъмница навънка, и си спомних как горе-долу по това време преди година пак с моя верен другар Владо поехме към небезизвестния Панчак да ги изловим бабите там! Стегнах багажа, направих сандвичите и потеглих към магазина да купя ранътъ за рибътъ.
Верен верен, ама явно часовникът му на Дългио е неверен и стана така че изпуснахме първия рейс от 7.22... наложи се да чакаме следващият. Дочакахме го и макар препълнен се набутахме вътре и ние... на няколко пъти Владо щеше да намуши разни съграждани с фидер подпиралките и стойките си... но нищо, пристигнахме на язовира благополучно.
Викам му " Накъде ще ме водиш са? ".
Той каза че е инструктиран да иде на едно специфично място откъм гората. И започна да крачи нещо и да мери...

Ходихме известно време и според упътването, установихме че сме на правилното място...обаче рейса който изпуснахме ни коства риболовното място - беше заето от един колега. Преживяхме го набързо и решихме да застанем малко след него...

- колегата преценява обстановката и обмисля стратегията...
Разпънахме, вързахме, забъркахме, захранихме и зачакахме.

- нещо си крие монтажа, не си разкрива тайната...

Вятъра си духаше, слънцето рядко се показваше, Фидеро се беше облякъл слабо и започна да измръзва...и храна не си беше взел достатъчно...но въпреки всичко резултатите започнаха да се появяват.

-Фидеро обезврежда една бабка...

И риболова си вървеше, шегите и те се лееха...

- Колегата ги лови без проблем...

А нашите приятелчета с каяците...

...си минава редовно и начесто, и най-лошото - близко до брега.
Един ми перна плувката с греблото, та му виках там да си кара по-навътре.
Та общо взето, бих казал че си беше успешен, като за първо ходене с колегата, откъм риболов и традиция тази 2011та година!
Премръзнали, малко гладни, но изпълнени с хубави емоции си тръгнахме привечер.
п.п. Видяхме и щъркели, та е време да сваляме и вържеме на дръвче мартениците!

Фидеро какво ви е разправял не го знам, но ето от моята гледна точка (или поне от обектива на апарата) как мина този успешен от към традиционна, че и риболовна гледна точка!
Будя си се аз рано сутрин някъде към 5.30, още тъмница навънка, и си спомних как горе-долу по това време преди година пак с моя верен другар Владо поехме към небезизвестния Панчак да ги изловим бабите там! Стегнах багажа, направих сандвичите и потеглих към магазина да купя ранътъ за рибътъ.
Верен верен, ама явно часовникът му на Дългио е неверен и стана така че изпуснахме първия рейс от 7.22... наложи се да чакаме следващият. Дочакахме го и макар препълнен се набутахме вътре и ние... на няколко пъти Владо щеше да намуши разни съграждани с фидер подпиралките и стойките си... но нищо, пристигнахме на язовира благополучно.
Викам му " Накъде ще ме водиш са? ".
Той каза че е инструктиран да иде на едно специфично място откъм гората. И започна да крачи нещо и да мери...
Ходихме известно време и според упътването, установихме че сме на правилното място...обаче рейса който изпуснахме ни коства риболовното място - беше заето от един колега. Преживяхме го набързо и решихме да застанем малко след него...
- колегата преценява обстановката и обмисля стратегията...
Разпънахме, вързахме, забъркахме, захранихме и зачакахме.
- нещо си крие монтажа, не си разкрива тайната...
Вятъра си духаше, слънцето рядко се показваше, Фидеро се беше облякъл слабо и започна да измръзва...и храна не си беше взел достатъчно...но въпреки всичко резултатите започнаха да се появяват.
-Фидеро обезврежда една бабка...
И риболова си вървеше, шегите и те се лееха...
- Колегата ги лови без проблем...
А нашите приятелчета с каяците...
...си минава редовно и начесто, и най-лошото - близко до брега.

Та общо взето, бих казал че си беше успешен, като за първо ходене с колегата, откъм риболов и традиция тази 2011та година!

Премръзнали, малко гладни, но изпълнени с хубави емоции си тръгнахме привечер.
п.п. Видяхме и щъркели, та е време да сваляме и вържеме на дръвче мартениците!

Последно промяна от natrii на Нед Апр 03, 2011 6:15 pm, променено общо 1 път.
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

-
- фен клуб-скобар
Eй, Калъч, само мен ли си ме снимал бе

-
- научил се да хвърля
Бравос 

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Най-добрите ми излети на Панчарево са били при това ниво на водата по същото време.
Иначе, кото две в една, темата е чудесна
!
Иначе, кото две в една, темата е чудесна

- antivik
- кандидат преподавател
Като гледам снимките, това при вас ако е близко минаване на гребците
, елата на я. Кърджали да ги видите, как пердашат на 5-6 м. от носовете. Там горе некой спомена прашки ама с прашката не съм дип голям мастор, докато хвана точната дистанция трябва да метна 2-3 пъти. От моя тема се забеляза пищов ама да хабя муниции, а не се знае на къде ще задуха ветеро, а така с оловцето ако пропуснеш поне си го прибираш
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво малки фидерчета, много ги дърпате
!!

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
в събота ли бяхте там колега
-
- разбира нещата
Да, на 02.04
Да не си бил някъде до нас... да не би да сме ти закачали дънните случайно?

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

ахахахах не като гледам снимките ви бях от лявата ви страна аз бях на плувка
[img]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... _n.jpg/img]
[img]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... _n.jpg/img]
-
- разбира нещата
Еее...видяли сме те значи
Може малко да сме шумяли обаче, ще извиняваш
При теб как беше резултата? Ти по-рано си тръгна от нас...

При теб как беше резултата? Ти по-рано си тръгна от нас...
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

ами добре ми вървяха бабушки и по - редки уклеи , докато задуха вятъра
-
- фен клуб-скобар
Дано не са ни се чували простотиите значи
че тоя Емко само ни излагаше там ама ....