Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

риболов с туистер
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
риболов с туистер
Колеги моля да ми разясните как точно се прави монтажа.В Рибарски вестник пише за някакво си ушато олово и тн.
"За ден на риба, господ два дава"-Мир Богев
Re: риболов с туистер
Не знам докъде си стигнал в риболова с туистер, но моя съвет е това за ушатото олово (или т.нар "чебурашка") засега да го оставиш настрана. Не че аз съм ного навътре в материята, но съвсем добра работа си вършат и обикновените оловни глави с вградена кука, т.е. джиг-главите. Надявам се с тях нямаш проблеми около монтажа - нанизваш туистера на куката и чрез вирбелче го закачваш към основната си линия.mitko__05 написа:Колеги моля да ми разясните как точно се прави монтажа.В Рибарски вестник пише за някакво си ушато олово и тн.
По-сериозен е всъщност въпроса за техниката на водене на примамката, което обаче е много много обширна тема и не става с обяснения. Трябва четене и упорити опити, докато не се получи както трябва...
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
В риболова се ръководя от няколко основни максими, и едната е да не изказвам и да не приемам за чиста монета крайни мненияmitko__05 написа:обаче в рибарски вестник пише че ефекта с това олово е мн по голям отколкото с тези джик глави

Едва после се обърни към експериментите, "чебурашките", плетените влакна и пр... Има време и за тях, пък и тогава ще можеш истински да осмислиш употребата им, а не да ги ползваш машинално, само щото си го прочел в Рибарски вестник

Хехе, тук ще се наложи ти да си учителяlorda написа:Може ли и аз да се запиша в силиконовото училище?
Като за начало Stefko искам да те питам какво ти е мнението за тъй наречените "Рич" глави, ако си ги ползвал и с какво са по добри или пък не от обикновенните.
Благодаря!

Ще кажа пак личното си мнение по въпроса с главите: предпочитам (докато съм още зелен и неопитен) да използвам стандартни глави, стандартни примамки, монтажи и т.н. Не че не трябва да се експериментира, но всичко трябва да е в рамките на разумното и да се влага практически смисъл в него.
Според мен сферичната форма на главата не е случайна и в повечето случаи е напълно достатъчна

Я по-добре ти кажи нещо повече за тея "рич"-ове - какво представляват, защо те вълнуват и т.н.

Та тъй:
Тез глави освен единичната кука имат още една (единична, двойна или тройна) кука.
Били за хищници с костелива джука.
Понеже не съм виждал по магазините и затова питам.
Аз съм правил опити да си правя но все безуспешни.
Съжалявам, че не мога да пусна снимка какво представляват.
Наслука!
Тез глави освен единичната кука имат още една (единична, двойна или тройна) кука.
Били за хищници с костелива джука.
Понеже не съм виждал по магазините и затова питам.
Аз съм правил опити да си правя но все безуспешни.
Съжалявам, че не мога да пусна снимка какво представляват.
Наслука!

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
mitko__05 в списание Билгарски риболовец / не се сещам в кой бой /има една много хубава статия за това как се води примамката - с помоща на която ще можеш да "стартираш". Ако искаш ще изнамеря броя и ще то го кажа ,за да си го потърсиш.
Като кмпромисен вариянт ще го сканирам и ще ти го пратя mail.
Като кмпромисен вариянт ще го сканирам и ще ти го пратя mail.
За един ден на риба , Господ два дена дава !