За "дунавската" мряна

Модератор: sapuna

Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

бати кефа-да удариш 100-150 скобара и да вземеш да ги пуснеш всичките....това е предимството на БОГОВЕТЕ-да можеш да простиш...а не да ги избиеш сички на консерви-еее вземи си 7-8 кила ведньж годишно и после си се врьщай с по 4-5 скобара за пцржене и хвалба-що са ти повече?чукай с апарата и пускай-всички верваме вече... :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
draga6kiq ribar
новобранец
новобранец

Мнение от draga6kiq ribar »

Калеги чувълсам ,че една 3-4кг. Дунавска мряна се бори калкото 10-11кг.язовирен шаран.
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

draga6kiq ribar написа:Калеги чувълсам ,че една 3-4кг. Дунавска мряна се бори калкото 10-11кг.язовирен шаран.

Така е попринцип речтата риба е по силна пък и течението си оказва влияние. Ако знаеш как дърпат шараните в Дунав леле мале преди две години за последно ходих за шаран на Дунав при Свищов (геоложките дупки) хванах само един за два дена 3.400 ама с какъв зор го извадих само аз си знам :lol: ..... ех студентски години ех купони риба а какви сомове има..... а за тия 5 години там във Свищов съм хванал само една бяла мряна но маломерна за съжаление :P
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

draga6kiq ribar написа:Калеги чувълсам ,че една 3-4кг. Дунавска мряна се бори калкото 10-11кг.язовирен шаран.
Правилно си чул,ако имаш късмет да те вземе някоя около трите кила(дано и по-голяма)ще разбереш за какво иде реч!!!Кордата да е от 0,35 нагоре!!!За стръвта нямам какво да добавя,оловото около 130-160гр и право в анафора,пръчката-здраво забита и "надървена" :lol: Не стана въпрос за такъмите :!: пръчката колкото е дълга и твърда-по добре.Аз ловя мряната с 4метров телескоп SILSTAR с акция 100-300гр и вече нямам проблеми-вдигам я иси я водя както и където си искам(рекорда ми е 3,200кг) макарата е QUANTUM 460 с прецизен аванс,влакно 0,4 и повод 0,35.Преди ходех с по-меки пръчки и мренки по7-800грама ме правеха на шебек.Да кажа един тарикатлък за белия червей-ако има от къде да намериш жълт или оранжев ще я разбиеш :!: :!: :!: Ако не вържи червен вълнен (по-дебел е) конец на лопатката на куката и го отрежи на 8-10мм от възела.Не знам защо,но тая простотия работи учудващо ефикасно.По миналата есен ловяхме по буните,но взе че спря да кълве и тогава приятелят ми разнищи одеалото си и подкара червения конец.За десетина минути хвана две мрени,а на мен не ми бутва.Вика ми -вземай одеалото-а пък аз му се хиля но....филма взе да се повтаря той хваща-аз гледам.Накрая и аз сложих конец и работата се оправи.Не можахме да се начудим,с какво и как червения конец лъже мряната,като цял ден ръмеше дъжд и Дунава беше мътен?Но факта си е факт!Колкото до вкусовите качества-на скара с лимониии е чудесна(въпреки костите),а пък едрата пържена е невероятна :finga: :drinkers: :smt060
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

ай,са трапер-представи си тая,дето е 3,200,как се вади на болонезе-с 18 основно и 16 повод :lol: :lol: грех ми е ако не кажа,че само една такава сьм вадил-над два литра,просто кьса и чао-май кьсмет голям имах тогава и играчка полвин час-инак,на болото и 300 грамови ти скриват шайбата-баати кефа-второ такова нещо няма :idea: определено над 3 кила сьм вадил само на дьно,но аз м/у впрочем по назад сьщо сьм обяснил линия,монтаж и стрьв-това,с червения конец не сьм го знаел,но слагам по 3-4бели и ЗАДЬЛЖИТЕЛНО един червен и то по средата-при празни кьлванета-червения е все осмукан-иди го разбери-рибешка му работа :roll:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

дьнни прьчки-сьщия калибьр-150-300гр акция,основно-0,40,повод-18,22,обаче плетен...я по подробно разясни тая глупост с конеца?
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Понеже съм на"ВИЕ" с компютерите и не съм Пикасо успях да сътворя някаква картинка,която хвърлих на галерията ми.Не е като твоите рисунки 5 кила,но смятам,че става за ориентир.Не знам защо работи,но знам,че работи.
лягам си star
събуждам се super star

Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

ееее,направо си си пикасо :lol: или поне моне :lol: тенкс за картинката,зацепих кво имаш впредвид
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

:smt039 тъпотия нали :?: :lol:
лягам си star
събуждам се super star

Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

трапера написа::smt039 тъпотия нали :?: :lol:
бе,щом лови,защо да е тьпотия :wink: гола тройка за скобар или пружина сьс стиропор не са ли тьпотии :?: ама успешно си действат,така,че....то,риба да има,другото са подробности,наслука в новия сезон,па ивака като ме заведе по русе,ще направим една проба на червения конец,по тия прословути ряховски буни :lol:
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Дано като отивате на буните да се е посъбрала риба,щото тия дни хич я няма,а за мряна да не говорим.И наслука където и да сте.
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Относно , въпроса на един колега до къде е стигнала мряната по Янтра и р.Росица , ами аз всяка година си ловя добри екземпляри на Росица при Севлиево , на грозд бели червеи, на плувка.
:arrow: Изображение
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Дани много хубава риба,аз никога несъм хващал мряна.Трябва с 5 кила да ме светните по тези риби. :wink:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

snegk написа:Дани много хубава риба,аз никога несъм хващал мряна.Трябва с 5 кила да ме светните по тези риби. :wink:

работим само на бартер :lol: аз за мрената-ти за сома,ще си казваме :wink:
snegk

Мнение от snegk »

Ще ги обсъдим на Жребчево а пък може и да хванем нещо :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”