Новият сезон!!!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Новият сезон!!!

Мнение от Ribarina »

Както всички знаете в събота пада забраната и ще трябва да се ходи за риба!Хубаво ама гледам че нашите приятели от ИАРА пак си вършат работата много "съвестно" и са пуснали някакви от ромските ни братя да следят за популацията на рибата във Вая,Мандра и Канала на Новоселци.
Тъй като работя предимно нощем,последните няколко дни забелязвам странно движение на нашите братя с разни колела и МПС-та натоварени,кой с голяма кълдърма,кой с лодка.А още по-интересно е че всички отиват от страната на Горно Езерово.Е отидох и аз.Гледам на 15-20 метра от брега плува една туба,а метър по- нататък се показват тапите на мрежите.Така е по целият бряг до където се стига с кола.
За Новоселци: говоря си с един голега пред магазина и минава една позната бабичка,дочува разговора и започва да ми се хвали как някъкъв неин роднина всяка вечер пускал мрежи на Новоселци и донесъл един шаран към 5 кила.
Дали ще остане риба и за нас тази година?
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Рибарин накрая за нас ще остане един гол............... :!: Кроки е прав сдруженията са единствения начин да опазим нещо.
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

Най- добре е да има областен билет- само за областта, а там всичко да е под аренда за 5-15г. на сдружения, които хем ще си развъждат рибката, хем ще я пазят от мангалите, хем ще ни пускат да ловим срещу билета и да си вземаме 3- те кила... ако ги хванем разбира се.
Аватар
viki96
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от viki96 »

аз ако хвана някой мангал с мрежа и съм със приятели езерото че мусе види малко :evil:
Бъди мъж и въдицата здраво дръж !
Здраво,здраво захрани !
И шарани си хвани !
Сутрин, обед ,за закуска !
Кукичката ти да не пуска !
Сигнализаторът ти да звъни!
Най-голяма риба ,ти хвани ! Наслука
Аватар
георги н.
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от георги н. »

Абе viki96 ти сам мангал виждал ли си некога ? Нема опправия с това племе мръсно :evil: Да има файда горските и тия от ИАРА требва да им се дадат полицейски правомощия , щото те от страх не смеят нищо да им направят .
Не можеш да очакваш полет на мисълта в този който е свикнал да пълзи .
Аватар
ustata
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ustata »

как смятате колеги, даже и сега като падне забраната колко ли мангусти ще са с редовни билети???????????????? :smt067 :smt067 :smt067
Аватар
георги н.
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от георги н. »

Най много 0,001 процент от цялата сган :evil: :evil: :evil:
Не можеш да очакваш полет на мисълта в този който е свикнал да пълзи .
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Колеги,то и на запад положението е същото.Имам предвид яз.Пчелина/Лобош/.През цялата забрана се ловеше ,даже с преспиване.За мрежите не ми се говори.ИАРА отбиха номера в началото на годината/даже го даваха по телевизията/и толкова.
mitko__05
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mitko__05 »

Аз тоя яз.Лобуш съм го отписал отдавна нема спасение от тия.То верно и мангали мн бракониери има ама българите са повечето тия с мрежите за съжаление :oops:
"За ден на риба, господ два дава"-Мир Богев
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Адаш,и аз съм го отписал от 2г. но там съм проходил в риболова под с. Радибош и го знам какво беше от преди 25г.Но от 1995г. насам му разказват играта тия мрежари.Иначе язовира има потенциал да се въстанови за1-2г.и сам,ако ги разкарат тия завинаги и има контрол.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”