Илария-Варна

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
ribolovec2
новобранец
новобранец

Илария-Варна

Мнение от ribolovec2 »

Абе колеги, всички пощуряхя с този сафрид, но какво стана с иларията. Никъде ли няма? Кажете къде има, че ми се лови. И между другото кажете параметрите на такъма на плувка, защото готовите са мн. калпаво изпълнение. Благодаря ви предварително и наслука!!
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Днеска на вълнолома на потъващо бомбе даде прилично :wink: .

От вътрешната страна на плочата също даде някой и друга рибка.

И навсякъде другаде може да се обади вече щом е тръгнала да гони бомбарди :wink: .

И не забравяй ,че трябва ти да търсиш рибата е не да чакаш тя да дойде при тебе !

Параметрите на плувката с която аз ловя са следните.Кука номер 9 мустад месина 0,145 титаниум майка 0,20 вирбел номер 10 .Над вирбела плувка 2 грама.Отежнението почва на 10см от куката и топчетата са едно до друго.Пръчката е телескоп с водачи с акция 10-30.При по силен вятър сменям плувката с 3 грамова без да променям отежнението.Използвай издължени плувки а не капки!
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
ribolovec2
новобранец
новобранец

Мнение от ribolovec2 »

Ми аз неска късно отидох на вълнолома и навсякъде всички клатеха за сафрид. Всичко обиколих само до фара не успях да стигна , защото има едни мрежи, които не знам как се заобикалят. Никой не видях за илария, а пък от външната страна имаше вятър и плувката не мога да я метна на повече от 2 метра пред мене. Умувам дали утре да не отида на канала до къщичката, само че нямам гащеризон и директен, така че дайте акъл как да действам и на каква дълбочина. Благодаря ви предварително и наслука на всички.
kokicha
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kokicha »

Колега, отиди на Нефтеното пристанище* ! Там има много илария на дъно, а ако видиш че скача рибата - сменяш на потъваща бомбарда и си ти! Аз така направих миналата седмица и има много илария!

* Нефтеното пристанище - намира се на другия бряг от мястото където ти искаш да ходиш, демек не тази къщичка, а от отсрещната страна, но в другия край. Към КРЗ-то (Базите където са)! Също мога да ти го обесня и като - от другата страна напречно на плаж Аспарухово
kapitana
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kapitana »

kokicha това нефтено пристанище да не бида е Петрол?
СЪБИРАЙТЕ СИ ОТПАДЪЦИТЕ СЛЕД РИБОЛОВ!!!
kokicha
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kokicha »

Хмм........незнам дали е Петрол! Но нали ти казвам ... Базите където са....от другият бряг на Аспаруховския парк! Или незнам още как да го обесня.... минава се по старият мост и от там ... цепиш само направо докато не стигнеш края .. където има два завоя ляв и десен и вече нема направо :)))) даваш на лево, после свиваш на дясно, то има една табела "от 6:00 до 19:00" това е от колко до колко е отворено мястото! Ръгаш напред и излизаш точно до една бунаа .... от там .. отиваш в десния и край и то вече се има пътека на дясно и полянка с местенца за риболов!
kapitana
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kapitana »

и там по пътя след след оградата на която е табелата от ляво има цистерни това място е Петрол там сме взима ли много хубави риби от порядъка на над 500 грама а и от време на време излиза някои кефал
СЪБИРАЙТЕ СИ ОТПАДЪЦИТЕ СЛЕД РИБОЛОВ!!!
Аватар
ribolovec2
новобранец
новобранец

Мнение от ribolovec2 »

Значи това не е ли като тръгнеш от къщичката и вървиш, минаваш Багра, още вървиш и алеята е затапена с една буничка? За по-точно обяснение, ако не съм прав, моля те дай ми картинка от Google Earth , за да ми стане по-ясно. Благодаря и наслука!!!!
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

ribolovec2 написа:Значи това не е ли като тръгнеш от къщичката и вървиш, минаваш Багра, още вървиш и алеята е затапена с една буничка? За по-точно обяснение, ако не съм прав, моля те дай ми картинка от Google Earth , за да ми стане по-ясно. Благодаря и наслука!!!!
Абе, какво да ти дава картинки от Космоса, това си е точно Петрол, питай някой варненски чичо, да не ти го обяснява чичо Доцент от София :D
И да ти кажа още, което много съфорумци не вярват - миналата година ги спукахме зарганите на грозд бял червей кука № 9 морска бяла, на потъваща бомбарда, а съм пробвал и на торен през късната пролет и пак дава, само че беше около Черноморец, а не при вас :D
Наслука, юнак :!:
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
Малкото рибарче
новобранец
новобранец

Мнение от Малкото рибарче »

Не знам за Варна, но в Поморие до вчера си даваше много добре на плаваща бомбарда. От сутринта до около 2ч. следобед като излезе морския вятър се набират по 50-60 парчета и някои от тях са добри.
Днес обаче, нещо се смени времето и удряше само по някое зарганче на около 1/2час и то до обяд. Не знам привечер дали да не пробваме пак, че то пуста краста. Заргана е добър, обаче явно сега е в размножителен период, защото е пълен с хайвер. Жал ми стана чак, ама късно го усетихме - като взех да го чистя в къщи.
Не съм ловец, но съм рибар!
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”