Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Топчести образувания по опашката на сом
Модератор: dantho.mihov
- morriddin
- научил се да хвърля
Топчести образувания по опашката на сом
Здравейте колеги!
Днес като за последно отидох на Тунджа и св.Никола ме дари със слука - хванах едно сомче 4кг. Реших да го полея с малко бира, но като се прибрах, забелязах някакви топчести образувания по опашката му и в коремната част... Досега не съм срещал подобно нещо по рибата в реката, та се чудя дали някой е срещал нещо такова, и ако може малко инфо какво е то! Забелязах, че като натисна с нокът тая гняс, последната се придвижва по лъчите на опашката и след като излезе навън представлява белезникаво топче. Не се виждат паразити или ларвите им, но каква е тая проклетия - мога само да гадая...
Ако някой знае какво е - нека сподели. Имам роднина с ветеринарно образование, но той все ми казва да ям и да не се кося, та вече ми е дошло до гуша от него и не му вярвам....
Днес като за последно отидох на Тунджа и св.Никола ме дари със слука - хванах едно сомче 4кг. Реших да го полея с малко бира, но като се прибрах, забелязах някакви топчести образувания по опашката му и в коремната част... Досега не съм срещал подобно нещо по рибата в реката, та се чудя дали някой е срещал нещо такова, и ако може малко инфо какво е то! Забелязах, че като натисна с нокът тая гняс, последната се придвижва по лъчите на опашката и след като излезе навън представлява белезникаво топче. Не се виждат паразити или ларвите им, но каква е тая проклетия - мога само да гадая...
Ако някой знае какво е - нека сподели. Имам роднина с ветеринарно образование, но той все ми казва да ям и да не се кося, та вече ми е дошло до гуша от него и не му вярвам....
ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
- morriddin
- научил се да хвърля
Re: Топчести образувания по опашката на сом
Е, явно никой не знае, та го почвам, пък ако спра да пиша ще знаете, че не бива да се яде...

На какво удари сома колега?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Животинката просто е била мъжка и е била разгонена . Тва как при уклейте и каракудите брадавиците де им израстват на мъжките в тоя период .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- morriddin
- научил се да хвърля
На дъно - грозд червеи.mgmgrand написа:На какво удари сома колега?
Там е работата, че беше женска - имаше недоразвит хайвер...Павел Иванов написа:Животинката просто е била мъжка и е била разгонена . Тва как при уклейте и каракудите брадавиците де им израстват на мъжките в тоя период .