Да имате впечетления от тия силиконови примамки

Модератор: sestrata

Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Да имате впечетления от тия силиконови примамки

Мнение от K.KOLEV79 »

Колеги донесоха ми ей тия силиконови примамки моля ако някой ги е използвам да си каже мнението ,а й да не сте ги използвали да ли това раче ще стане за улов на сом
Изображение Изображение Изображение и това
Изображение .
Да не пускам друга тема ще питам тука ,по магазините има едни силиконови царевички жълти и червени дали ще испехи на тях ,ясно е че раците няма да ги докосват ама да ли рибата ще изка да калве на тях и нужноли е да се ароматизират ,ако може и да ми кажете как да ги ароматизирам,този силикон ще поемели аромат незнам :smt017
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Да имате впечетления от тия силиконови примамки

Мнение от GODzillata »

Колев, имам тия джунджурии, както и още една камара знайни и незнайни примамки...
На рак досега не съм имал успех, ама не съм и пробвал много-много.
Трябва да ги мацнеш с някакъв атрактант....за дънен риболов едва ли ще има резултат, по-скоро нещо от сорта на спининг или тролинг.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

Не знам за това,но на воблер раче си дава най-добре.За силикона не знам.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Аватар
StoychevV
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от StoychevV »

На силикон раче ама мънинки по 3-5см съх хващал костури лятото,закрепям го с джиг глава и така :D
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Лично аз не съм ловил с тези два вида примамки. Любопитно ми е как се водят и в какви води се практикуват (на течение или в спокойна вода). По принцип, когато се използва даден вид изкуствена примамка, трябва да се отчита живият й аналог какви навици има и какво му е поведението във водоема, за да го хареса рибката, т.е. червея и рачето са дънни същества. Рачето обаче, може да плува и се мести като "ленива" рибка, което може би определя и използването й като джиг примамка, но с по-забавено водене. Червеят е слабо подвижен и обикновено се практикува с живия, като се търси дънния слой (където му е мястото), но пък в течаща вода, живата гадинка я носи водата (след дъжд). Това може би определя и зоните във водоема, в който трябва да практикуваме с тези два вида примамки. Мисля, че червея ще е по-подходяща примамка за течаща вода. Може и да бъркам. Просто трябва да се пробва, а и щом вече ги имаш примамките, защо не ги пробваш и да пишеш в темата за резултатите? Само имай едно на ум, че от първи път може да нямаш успех. Трябва да се пробва по-упорито.
Лично аз имам някои силиконови рибета, на които нямам до този момент удар, но продължавам да ги пробвам периодично при различни условия. Все някога ще стане. :D
Пробвай ги и ти. :smt023
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Сега се сетих, че съм виждал по френсия канал за риболов, че червейчето може да се използва в комбинация с въртяща се блесна или клатушка, защо да не се пробва и към воблер ....
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Ato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ato »

Колев дай да се разберем така , мисля че имах няква силиконова царевица от преди да се помисля за спинингист
аз ще ти я дам ти да разловиш , а пък ти дай некое раче да го разловя и после ще ти го върна ако не остане нейде по дъното
може и снимка с уловена на него риПка да получеш :P :D
пускай дребосъка ако искаш да хванеш ЙЕдро
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

За сом не знам, но малко по-дребни дадоха много добри резултати на костур в един от близките до София язовири, където има много раци. При монтажа не забравяй, че раците се движат назад :wink:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от K.KOLEV79 »

Ato написа:Колев дай да се разберем така , мисля че имах няква силиконова царевица от преди да се помисля за спинингист
аз ще ти я дам ти да разловиш , а пък ти дай некое раче да го разловя и после ще ти го върна ако не остане нейде по дъното
може и снимка с уловена на него риПка да получеш :P :D
Ще ти поръчам на теб 2-3 бройки не са скъпи ,яд мее ,че си вземах само по една бройка ,до 3-4 седмици и ти ще имаш ,само мойте да им отвори път към франция ще ти взема
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Колега,разгледай тая тема: :wink: :wink:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... =4&t=42134
Fisher19
новобранец
новобранец

Мнение от Fisher19 »

Колега аз на такава примамка съм имал удар от шарко.Бях хвърлил на дъно с по-тежко олово и след 20-ина минути ми удари шаран 3 кг,но мисля че ще имаш по-голям ефект на спининх с тях.УСПЕХ.
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”