Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
kurkana
новобранец
новобранец

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от kurkana »

Някой има ли информация за Звънец (Страхил) , разрешено ли е в момента
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.
Аватар
sardina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sardina »

Здравейте, колеги! Разходих се днес до язовирчето до Калиманци. Въпреки, че е близо до Варна, ми беше за първи път. Ако съдя по днешния риболов не знам дали скоро ще отида там. По информация от други хора и от пазача би трябвало да са зарибили с шаран преди седмица. Условията са 15 лв. на човек за 3 пръчки. Може и 1 рачило. Имаше около 12 човека и рибите, които човек би нарекъл улов се броят на пръстите на едната ръка. Най-голямата едва надминава 1 кг. Ако наистина е зарибен с шаран, то най-вероятно става дума за шаранчета около 100 гр. , които се закачаха постоянно. Поне при мен беше така , защото сигурно съм хванал около 15- 17 броя. Прибрах се с една шепа червеноперки и едно шаранче около 700 гр.. Изненадан съм, че нямаше каракуда. Дано някой се похвали с по-голям късмет.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
buchar
новобранец
новобранец

Мнение от buchar »

Моля колегата ,да обясни къде етози ,Лиси Връх че не го виждам ь на картата.
Аватар
sardina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sardina »

buchar написа:Моля колегата ,да обясни къде етози ,Лиси Връх че не го виждам ь на картата.
Отвори си maps.bg и си пнаправи маршрут от Варна до село Лиси Връх. Ще го видиш на север от Нови Пазар.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

да не пускам нова тема тук за Яз. Белокопитово ,давам директен линк http://forum.nariba.com/viewtopic46749.html
voden64
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от voden64 »

Fishing_Fan написа:да не пускам нова тема тук за Яз. Белокопитово ,давам директен линк http://forum.nariba.com/viewtopic46749.html
Колеги дайте информация за Пчелник Благодаря предварително
Crazyty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Crazyty »

Здравейте колеги.Утре щях да ходя в Бозвелийско но четох малко мнения за този гйол и май се отказвам.Кажете някой прилично язовиче в близост до Провадия и да излиза каракуда и червеноперка с прилична такса.
krasimir75
новобранец
новобранец

Мнение от krasimir75 »

Колеги някои ходилие на лиси връх?
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

Христос Воскресе колеги!Вчера се двуомях днес дали да отида за риба или да си остана вкъщи и да си поспя до обяд,но се събудих по никое време-за риболов беше късничко вече,а и не ми се спеше,ама като не ми се стои,запалих колата,заредих гориво и реших просто ей така без да искам да пообиколя малко водоемите в Шуменска област за които се писа тук във форума и да събера информация.Започнах с язовира за който се носят легенди вече-Лиси връх.Да,ама легендите са едно,а реалността друго.Към 12:00 бях на водоема.Не че няма риба на този водоем,ама преобладаващите екземпляри са около 800 грама,до един килограм и най интересното е,че говорих с някой колеги които бяха от сутринта там и имаха по 4-5 маломерни шаранчета,всички от които бяха хванати на плувка и на торен червей.Имаше колеги шаранджии от Варна които бяха там с почти целият арсенал-стоики,сподове ракети,топчета,пелети,няколко вида царевица-както е по книгите,ама-НИЩО.От там реших да отида на другият прехвален язовир-Царев брод.там положението беше още по отчайващо-Хора много-риба почти нямаше.На водоема имаше около 20-25 автомобила и двойно повече народ,но само един от колегите имал слуката с едно шаранче около килограм.От едни колеги от Шумен разбрах,че арендатора на този водоем и на водоема на Кюлевча бил един и същ човек и от водоема в Кюлевча вадел риба и я пускал в този на Царев брод.Реших накрая да проверя как е положението и във въпросният язовир Кюлевча.Там обаче положението беше по различно.Там риба имаше и аз лично се убедих и видях колеги да пускат обратно хванатата от тях риба с тегло около 4 килограма.Имаше и други колеги които имаха извадени риби от порядъка на по 3-4 килограмови екземпляри,но рибата там се плаща и затова може би я има.Аз си направих една разходка от порядъка на 220 километра на Великден :D ,а на вас се надявам да съм ви бил полезен с информацията
Последно промяна от pasator на Нед Апр 24, 2011 9:30 pm, променено общо 1 път.
krasimir75
новобранец
новобранец

Мнение от krasimir75 »

и чалами за риболов там които е запознат
krasimir75
новобранец
новобранец

Мнение от krasimir75 »

мерси колега.Исус Васкресе
krasimir75
новобранец
новобранец

Мнение от krasimir75 »

воистина васкресе
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

krasimir75 написа:и чалами за риболов там които е запознат
За къде говориш колега?
krasimir75
новобранец
новобранец

Мнение от krasimir75 »

За лиси връх
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

Ами всеки водоем си има особенности,ама за това ,че преобладаващите риби са по 800 грама,максимум килограм-за какви чалъми говориме,така и неразбрах :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”