Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Риболов на леко при вятър и вълни
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Риболов на леко при вятър и вълни
Колеги мо6ете ли да ми ка6ете при силен вятър и вълни за6тото скоро ходих на риболов и при тихо време хванах доста но излезна силен вятър и големи вълни и немога да разбера дали кълве или не и от тогава излета ми се провали дайте съвета какво да направя при такова време.
Колега по правилата на този форум не се налага употреба на 4,6 вместо ч,ш
Затова спазвай правилата от следващoто мнение
....Nikola Polizovski
Колега по правилата на този форум не се налага употреба на 4,6 вместо ч,ш

- glarusa
- кандидат преподавател
Re: Риболов на леко при вятър и вълни
Събирай и си тръгвай 

Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
glarusa написа:Събирай и си тръгвай

Това е риболов на плувка която е устойчива на вятър. Плувката се нарича ваглер, дълга е 20-30 см. и се закача на влакното само в долния си край. Идеята е всичкото влакно да потъне под водата и да не прави "кореми" от вятъра. Ползва се потъващо влакно. Като хвърлиш ваглера, той потъва до антената и потапя влакното под водата с 20-30 см. Потапяш върха на въдицата също с 20-30 см. и дръпваш леко за да потопиш цялата линия, от ваглера до пръчката под водата. Когато е под вода, линията не се влияе от вятъра и ваглера остава там където си хвърлил. Може да стабилизираш ваглера и чрез монтажа, като сваляш повече утежнение към куката. Така се получава своеобразен кил, който допълнително стабилизира ваглера.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
нямам живарник
-
- новобранец
Това е подвижна плувка просто казано така ли?И трябва да е утежнена така че да се показва замо края на антената.Това го разбрах но по този начин 6те мога ли да разбирам дали калве поради вълните.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
-
- ще става разбирач
ОХ Колега,моля те не му пробутвай това влакно.... Аз съм с такова на мача и да ти кажа съм недоволен-не е потъващо или е просто ужасно ЗОР да го накараш да влезе цялото под водата когато лових на дистанции 30-40 метра,та да не казвам невъзможно.Ако се говори за другите качества на влакното мисля че си заслужава,но ако ще търси на 100% потъващо влакно нека му предложат нещо друго,защото пише SINKING ама май е нещо с плътност приблизително равна на 1гр/см2....edis-pike написа:Потъваща ! http://www.nariba.org/index.php?route=p ... uct_id=129

-
- новобранец
ТАкива монтажи нали
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- новобранец
РАзбарх всичко ми стана ясно но 6те се разбира ли дали кълве или не с използването на ваглер при вълни.
- yaata
- фен клуб-скобар
Макар, че не е тук мястото да коментираме мачовите влакна -просто искам да вметна, че от това влакно, което се коментираше по-горе аз съм изключиелно доволен- през цялата 2010 г. бях с него /0.18/ и си потъваше идеално и бе изключително здраво-бая шарани извадихме с приятелите на Богров. Поздрави. 

Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
-
- новобранец
Когато ваглера се потопи целия значи ти е клъвнало и е време да засечеш . Ако си избрал и подходяштата кука ще извадиш и риба ! Аиде бягай кам гьла да пробваш. А ако няма вятар хвани някоя девойка да духа. НА СЛУКА !
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И аз така.yaata написа:Макар, че не е тук мястото да коментираме мачовите влакна -просто искам да вметна, че от това влакно, което се коментираше по-горе аз съм изключиелно доволен- през цялата 2010 г. бях с него /0.18/ и си потъваше идеално и бе изключително здраво-бая шарани извадихме с приятелите на Богров. Поздрави.
нямам живарник
-
- новобранец
А колкло трябва да е утежнен ваглерът колко трябва да се подава над водата за да потапя влакното
На всеки ваглер си пише какво утежнение носи. Групирането му е според начина на подаването на стръвта. Гледаш да е потопен до цветната лента т.е. да се подава малко от водата. Според мен слайдера е по-добрият вариянт за ветровито време
Наслука колега.
П.С. това с девойката и духането е препоръчително дори и във ветровито време

П.С. това с девойката и духането е препоръчително дори и във ветровито време

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.