Лодка-мнение?

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Аватар
vlax
новобранец
новобранец

Лодка-мнение?

Мнение от vlax »

Здравейте,
търся съвет за лодка IB-285. Спрял съм се на този модел. Какво мислите за нея? Има ли някой преки впечатления?

Благодаря

http://www.plodex.eu/pm_285ib.html

Изображение
If we each do a little, we can all do a lot
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Лодка-мнение?

Мнение от undergrounder »

Колега,винаги следва въпроса за какво ще я ползваш?Ако е да влезнеш да разпънеш-става.Поясни по-точно за какво искаш да я ползваш.И задължително спасителна жилетка.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
diimov
новобранец
новобранец

Мнение от diimov »

колега за тази цена просто е перфектна ,имам я сьщата ,вече трета година я ползвам и някмам никакви проблеми ,даже сьм и сложил твьрдо дьно от водоустойчив щпертплат единствения проблем на тези лодки е че трябва да седят дадути иначе самият матерял се мачка и бьрзо свьршва :)
piranha
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piranha »

Аз също я имам от 3 години.Ползвам я с ел.двигател.Първата година я помпах и спадах постоянно защото нямаше къде да я държа напомпана. Сега е постоянно надута и я превозвам директно захлупена върху покрива и превързана с ремъци.На този модел се спрях поради това ,че лодката е сравнително лека,здрава,може да се пренася от сам човек и защото я ползвам с ел.двигател.
Аватар
k_kuk
новобранец
новобранец

Мнение от k_kuk »

Купувай !! Лодката е супер,купих си е същата преди месец,колегата Андон /promarine/ e голям пич. Виж в ;Новата ми лодка;
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Лодката е много добра за класа си. Има и още едно - по-евтино решение, а това е SeaHawk II (345 лева, 3 метра, 3 камери, надуваемо дъно, две стойки за въдици, надуваеми седалки - по отношение на безопасността, това е предимство, като удобство - недостатък, но е без кил).
Виж за лодката: http://www.balkanboats.com/productdetai ... =20&id=121
Предимствата на SeaHawk II са, че има две вградени стойки за риболов, по-дълга е ( 3.00 метра), по-лека е (20 кг.). Недостатък - няма надуваем кил.
Предимствата на Marine IB-285 са, че има надуваем кил, има транцева дъска (при SeaHawk II се закупува отделно - 55лв. - 60 лв.). Недостатъци: по-къса е (2,65 метра), няма стойки за въдици.
Всички останали параметри на двете лодки са еднакви.
Или: SeaHawk II - 3 метра, излиза в комплект с транцева дъска за 400 - 405 лв.
Marine IB-285 - 2.65 метра излиза 449 лева. Но има кил - надуваем.

И за двете лодки, максимумът за ел.двигател е до 40 либри, защото при по-мощен двигател, може да разкъсаш по-бързо гумените уши (носачи) за монтаж на транеца. Това не го пише никъде и никой не ти го казва и няма да ти го каже! Имай го предвид! Това не означава, че не можеш да монтираш и 55 либров двигател, но тогава, макс. скорост с която е препоръчително да я караш пада на 3-та! Ако искаш да си запазиш гумените държачи за транеца :( . Това е съвет от мен. Ел. двигател 55 либри е хубаво да си вземеш, при положение, че лодката ти е само временен вариант (единият от двата модела) и след година-две ще я смениш с друга - от по-висок клас. Иначе, ако няма да я сменяш, максимумът (разумен) за лодката е до 40 либри ел. двигател.
Желая ти успех с избора. Която и от двете да избереш, няма да съжаляваш. :smt023
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
k_kuk
новобранец
новобранец

Мнение от k_kuk »

Виж, и аз много се чудих коя от двете да взема и накрая везните натежаха към промарин.Защо ли? Диаметъра на балона 38 см,срещу 33 на сеахоук,надуваемия кил-много важно нещо,при сеахоук липсва и естествено тежеста в килограми на лодката- близо 30 в моя случай! Аз само че избрах по големия модел IB-300,то като ще се дават пари за лодка по добре по-голяма да е.. нали така?! Направи правилния избор...
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

k_kuk написа:Виж, и аз много се чудих коя от двете да взема и накрая везните натежаха към промарин.Защо ли? Диаметъра на балона 38 см,срещу 33 на сеахоук,надуваемия кил-много важно нещо,при сеахоук липсва и естествено тежеста в килограми на лодката- близо 30 в моя случай! Аз само че избрах по големия модел IB-300,то като ще се дават пари за лодка по добре по-голяма да е.. нали така?! Направи правилния избор...
Борда на SeaHawk II e 36 см. (2 см по-малко). Но няма КИЛ!. Триметровия Promarin е вече с около 100 лв. по-скъп. Говорим за ценови клас. Иначе, ако си готов да дадеш 500 лв. да -Промарин 3.00 метра пред SeaHawk II. Но все пак говорим и за цена. То иначе минаваме на твърдо дъно и говорим за 1050 лв и нагоре, а защо не и за RIB. Пак казвам, за разлика от 50 лв. в двете лодки (СиХаука и Марина - 250) - и двете са еднакво добри. Всяка една с предимствата и недостатъците си спрямо другата, но те пък не са толкова големи между двата модела. Единствено изборът е с кил, но по-къса лодка, или по-дълга лодка, но без кил. Всичко друго е едно към едно.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Linderman
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Linderman »

Ако някой ви каже, че иска да си вземе тая лодка за да влиза в морето с нея ... ~100 метра навътре , колкото да не е в тарпаната от хора , какво ще му кажете? :oops:
Аватар
vnh
новобранец
новобранец

Мнение от vnh »

Linderman написа:Ако някой ви каже, че иска да си вземе тая лодка за да влиза в морето с нея ... ~100 метра навътре , колкото да не е в тарпаната от хора , какво ще му кажете? :oops:
Те хората отдавна са го казали - морето не е до колене!!! :axe:
Linderman
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Linderman »

vnh написа:
Linderman написа:Ако някой ви каже, че иска да си вземе тая лодка за да влиза в морето с нея ... ~100 метра навътре , колкото да не е в тарпаната от хора , какво ще му кажете? :oops:
Те хората отдавна са го казали - морето не е до колене!!! :axe:
Значи не става за море? Ок
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”