Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Къде около Варна има рапани и миди ?
Модератори: emo vasilev, alekst
- shelby
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Къде около Варна има рапани и миди ?
Здравейте ! Днеска си говорихме с един приятел за идното лято какво да правим и се сетих , че на черноморец и паша дере по камъните има доста миди , но рапани рядко се виждат или не съм търсил достатъчно . И тука ако може някой да ми каже къде околко Варна мога да ходя за рапани и ако някой знае на каква цена се купуват ?
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Къде около Варна има рапани и миди ?
Пред Галата гледам вадят рапани,ама за цена не ме питай.
Хал хабер си нямам.
Хал хабер си нямам.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Шелби щом не знаеш къде около Варна има миди и рапани значи не си водолаз или поне харпунджия. Първо за да почнеш да се занимаваш с това ти трябва сериозно водолазно оборудване. Второ , добре е да имаш и поне една малка лодка като за начало. И трето трябва да имаш поне малка водолазна подготовка. Рапаните на повечето места са обрани и водолазите ги търсят на по голяма дълбочина. Скоро видях един възрастен колега харпунджия и той вади рапани , ама за около 4-5 часа извади около 50 кила. Каза че ги е предал и взел 28 лева. Изкупували ги в Север-експорт, това е под Аспарухов мост рибната борса. Така че ако решиш да вадиш рапани , трябва сам да си намериш градинките, никой няма да ти каже къде има, защото този който знае с това си вади хляба. Успех .
Пашата обича смелите.
По принцип рапана доста се е размножил, но от тях има много дребни и не ги изкупуват.Затова вече се гмуркат за тях на по-дълбоко защото в по-плитки води са ги обрали.Доколкото съм запознат ако се гмуркаш за рапани трябва да платиш някакъв лиценз.
- Black sea_fb
- вече хвърля и на тежко
Аз съм се гмуркал на Аспарухово на карантината за собствена консумация имаше доволно
това преди 2 години
това преди 2 години
И на Ветеран съм виждал да вадят чували и то на около 30-40м от брега.
Но според мен трябва търсене, щото всяка година е различно.
Но според мен трябва търсене, щото всяка година е различно.
- Поморийския
- ще става разбирач
Много правbaretata написа:Шелби щом не знаеш къде около Варна има миди и рапани значи не си водолаз или поне харпунджия. Първо за да почнеш да се занимаваш с това ти трябва сериозно водолазно оборудване. Второ , добре е да имаш и поне една малка лодка като за начало. И трето трябва да имаш поне малка водолазна подготовка. Рапаните на повечето места са обрани и водолазите ги търсят на по голяма дълбочина. Скоро видях един възрастен колега харпунджия и той вади рапани , ама за около 4-5 часа извади около 50 кила. Каза че ги е предал и взел 28 лева. Изкупували ги в Север-експорт, това е под Аспарухов мост рибната борса. Така че ако решиш да вадиш рапани , трябва сам да си намериш градинките, никой няма да ти каже къде има, защото този който знае с това си вади хляба. Успех .