Къде около Варна има рапани и миди ?

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
shelby
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Къде около Варна има рапани и миди ?

Мнение от shelby »

Здравейте ! Днеска си говорихме с един приятел за идното лято какво да правим и се сетих , че на черноморец и паша дере по камъните има доста миди , но рапани рядко се виждат или не съм търсил достатъчно . И тука ако може някой да ми каже къде околко Варна мога да ходя за рапани и ако някой знае на каква цена се купуват ?
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Къде около Варна има рапани и миди ?

Мнение от КИРО »

Пред Галата гледам вадят рапани,ама за цена не ме питай.
Хал хабер си нямам.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Шелби щом не знаеш къде около Варна има миди и рапани значи не си водолаз или поне харпунджия. Първо за да почнеш да се занимаваш с това ти трябва сериозно водолазно оборудване. Второ , добре е да имаш и поне една малка лодка като за начало. И трето трябва да имаш поне малка водолазна подготовка. Рапаните на повечето места са обрани и водолазите ги търсят на по голяма дълбочина. Скоро видях един възрастен колега харпунджия и той вади рапани , ама за около 4-5 часа извади около 50 кила. Каза че ги е предал и взел 28 лева. Изкупували ги в Север-експорт, това е под Аспарухов мост рибната борса. Така че ако решиш да вадиш рапани , трябва сам да си намериш градинките, никой няма да ти каже къде има, защото този който знае с това си вади хляба. Успех .
Пашата обича смелите.
l14o
новобранец
новобранец

Мнение от l14o »

По принцип рапана доста се е размножил, но от тях има много дребни и не ги изкупуват.Затова вече се гмуркат за тях на по-дълбоко защото в по-плитки води са ги обрали.Доколкото съм запознат ако се гмуркаш за рапани трябва да платиш някакъв лиценз.
Аватар
Black sea_fb
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Black sea_fb »

Аз съм се гмуркал на Аспарухово на карантината за собствена консумация имаше доволно
това преди 2 години
vvt1970
новобранец
новобранец

Мнение от vvt1970 »

И на Ветеран съм виждал да вадят чували и то на около 30-40м от брега.
Но според мен трябва търсене, щото всяка година е различно.
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

baretata написа:Шелби щом не знаеш къде около Варна има миди и рапани значи не си водолаз или поне харпунджия. Първо за да почнеш да се занимаваш с това ти трябва сериозно водолазно оборудване. Второ , добре е да имаш и поне една малка лодка като за начало. И трето трябва да имаш поне малка водолазна подготовка. Рапаните на повечето места са обрани и водолазите ги търсят на по голяма дълбочина. Скоро видях един възрастен колега харпунджия и той вади рапани , ама за около 4-5 часа извади около 50 кила. Каза че ги е предал и взел 28 лева. Изкупували ги в Север-експорт, това е под Аспарухов мост рибната борса. Така че ако решиш да вадиш рапани , трябва сам да си намериш градинките, никой няма да ти каже къде има, защото този който знае с това си вади хляба. Успех .
Много прав :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”