Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

яз Иcкър - сом
Модератор: sapuna
яз Иcкър - сом
Хи на всички първо че съм нов, отдавна съм мераклия на сом макар за сега опититеми да зъвършват с неуспех
.
От миналата година пробвам различни начини на яз Иcкър но никаква файда Пробвах на дъна с вмирисан дроб не обажда на пърлено врабче също с лодка разхвърляхме 10-тина тапи с 3-ки куки на дроб и врабче пак нищо
. Забравих да спомеена, че на въдица съм залагал в устието на река Иcкър към язовира , на река Нвоселска и малко преди вододайната зона от страната на пътя за Сф тапите ги разхвърляхме към Авала.
Та това за сом в гореспоменатия язовир май ще се окаже само слух или греша в тактиката на улов ????

От миналата година пробвам различни начини на яз Иcкър но никаква файда Пробвах на дъна с вмирисан дроб не обажда на пърлено врабче също с лодка разхвърляхме 10-тина тапи с 3-ки куки на дроб и врабче пак нищо
Та това за сом в гореспоменатия язовир май ще се окаже само слух или греша в тактиката на улов ????
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
Re: яз Изкър - сом
Една от големите тайни в роболова, а всъщост и това е чара и същостта на спортния риболов е, че в крайна сметка ни остава само да гадаем какво става и какво има под повърхността на водата(изключение когато се използват сонари). Остава ни единствено да се надяваме на слука.Да се опитване да накараме рибата да клъвне. То точно в това се изразява и хуманността на риболова-даваш шанс дали да клъвне на стръвта или да не клъвне. А ако уловиш и не е наранена фатално, можеш да върнеш рибата обратно във водоема.Dimy написа: Та това за сом в гореспоменатия язовир май ще се окаже само слух или греша в тактиката на улов ????
Малко заобиколно се опитвам да ти кажа, че сом може и да има. А може и да няма.
Следващият път може да пробваш да разпънеш не 10-ина..а 50-ина тапи. И не с по една кука, може да са с по няколко на подходящ монтаж. И докато чакаш заветния удар можеш да си седнеш удобно и да попрочетеш "Закона за рибарство и аквакултури".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
хм-многократно сьм фащал детски сомчета на искьр,покрай таранката,платиката и пр-главно откьм шипочане-там влиза една река дето при голема вода на язовира има кьм метьр и 30,50
голям не сьм иамл кьсмет,ама сьм чувал бая легенди за кльонка и филмовата кьща
прой се там,ама да не си пускаш рьката вьв водата,че мноо лошо било
сом си има,определено,ма голиемия явно се крие-майстор му треба 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
1-во да успокоя колегата, че само веднъж съм пускал тапи
. Ловя с въдица и връщам маломерните но не съм от рода на тия дето хващат и пускат всичката риба обратно :dry:
Иначе и аз там съм хврърлял при тази река ма само костур, платика, каракуда и чат пат оклей е излизал .
Но се пак съм начинаещ и сравнително рядко ходя . На един приятел като бягме с яхтиката, която е със сонар показваше ,че в язовира има много големи риби на екрана ги даваше над два сантименра като риба с размери около 20см я показваше на екрана 2мм :blink:

Иначе и аз там съм хврърлял при тази река ма само костур, платика, каракуда и чат пат оклей е излизал .
Но се пак съм начинаещ и сравнително рядко ходя . На един приятел като бягме с яхтиката, която е със сонар показваше ,че в язовира има много големи риби на екрана ги даваше над два сантименра като риба с размери около 20см я показваше на екрана 2мм :blink:
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колега, мога само да те насърча че сома ще дойде когато най-малко го очакваш.. търпение и слука ти желая!

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
-
- кандидат преподавател
Миналата година в началото на юли от към гористата местност на шипоченския залив извадих едно сомче на грозд земни червеи,ама ги копах там на место във едно дере,беше голямо около 4-5кг.обаче удари много качествено,шпионката направо изхвърча,голям успех имах на влачене на воблери по протежението на залива на всяка обиколка до бункера имах по2-3 удара на бяла риба.
Re: яз Иcкър - сом
Ще требе да прецениш сам , това е фанато лани на Искъра http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1Dimy написа:май ще се окаже само слух или греша в тактиката на улов ????
А ето ти прясно инфо от вчера /30.05/ , пак от Искъра .
Първия ми сом за сезона се оказа бебче

И дано си е научило урока , щото след 2 години това няма да му се случи .. >>

Ако не им дадем шанс сега , няма да виждаме след години това >>

И няма да има кой да сгъне въдицата така >>>

Всички снимки са от вчера , а времето "гола вода" , освен як вятър си валеше на всеки кръгъл час , и "Романтиката" ме лашкаше като едногодишен мустанг

И пробвай с по малко куки , може пък "да ти върже"

Кой мислиш ,че е този дето държи "диджи-то" ??? Поборников е бре , снимал съм го 2005 на ЖребецаTroli написа:Поборников,търпението ми свърши!Купи си едно диджи и заснеми тези моменти за да не се изнервя аудиторията!

Последно промяна от sampo на Чет Май 31, 2007 10:01 pm, променено общо 1 път.
На платено не одим !
-
- кандидат преподавател
Купил съм видео камера SONY още разучавам как се работи с нея и качването на клипове,ще слагам и карта на лап-топа за бзжичен интернет,така че като ходя на излети да получавате директно ОН-ЛАЙН инфо и дано да има какво да се снима.Troli написа:Поборников,търпението ми свърши!Купи си едно диджи и заснеми тези моменти за да не се изнервя аудиторията!![]()
![]()