Относно ваглерите и слайдерите

Модератор: Paublo_Eskobar

Stevens
новобранец
новобранец

Re: Относно ваглерите и слайдерите

Мнение от Stevens »

различните цветове са подходящи за различна осветеност /облачно, слънчево отражение и т.н./, основния плюс на Кралусо е че са наистина като части от Лего :) антенките на плувките стават и на ваглерите и лесно можеш да се снабдиш с голям брой комбинации... иначе на въпроса, утежнявам ваглера до границата между тънката и дебелата част на антенката, така се виждат и повдиганията освен нормалните потапяния а и е супер чувствителен поради минималните им съпротивления, както колегата по-горе спомена...
GERAZ
новобранец
новобранец

Мнение от GERAZ »

Ползувал съм ваглери на повечето известни марки споменати от колегите но в лоследно време ловя с монтанските и съм изключително доволен. Поздравления за производителте.
Слайдерите ми са МИДИ с малко изменене- на мястото на оригиналния щтифт слагам бронзов такъв- подобрява летежа и намаля оплитанията.Това е в общи линии от мен.Успех на всички колеги през новия сезон.
icelame
новобранец
новобранец

Мнение от icelame »

Paublo_Eskobar написа:
icelame написа:Здравейте, някой ще разясни ли при какви условия кой връх е най-подходящо да се ползва и до къде точно трябва да се утежняват ваглерите (до къде трябва да им идва водата)?
Спецялно за този ваглер винаги ползвам кухата антена.Принципно има пакетче с голям набор от антенки за ваглерите на кралусо,които се продават отделно,но в комплекта има 3.От които кухата е незаменима.Иначе аз си ги утежнявам да се вижда само края на антенката(1-2см).Като си имаш дроперче,което лежи на дъното и някой рибок тръгне нагоре и го вдигне,ваглера ще щръкне до небесата. :) Иначе по другия начин на кълване,е ясно-потъване и то мигновенно.
Последния дропер който лежи на дъното на какво разстояние се слага от куката и на какво от отежнението?
Дропера който лежи на дъното всъщност преутежнява ваглера и така като е на дъното всичко е идеално и знаеш че стръвта ти лежи на него?
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

icelame написа:
Последния дропер който лежи на дъното на какво разстояние се слага от куката и на какво от отежнението?
Дропера който лежи на дъното всъщност преутежнява ваглера и така като е на дъното всичко е идеално и знаеш че стръвта ти лежи на него?
Растоянието от дропера до куката трябва да е по малко от разтоянието на основното утежнение до него.За да се избегнат оплитаня...
Виж в тази тема:
:arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 2&start=60
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
LukaBrazi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от LukaBrazi »

И аз съм фен Кралуссо и съм пробвал почти всички модели.
Някой да има впечатление от този най новия
Прикачени файлове
Cralusso Arrow.jpg
Cralusso Arrow.jpg (94.8 KiB) Преглеждано 1352 пъти
Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

За тези ваглери мога да кажа. И кралусо вече имат ваглери!! ;)
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ben_lyusien »

Аз ловя с ваглери на Лагуна летят си екстра и имат много голям плюс пред другите струва 2 лева и да ми отплува не ме боли сърцето, че иначе като ги гледам колегите кви ги вършат за да си извадят някои за 13 лева и направо живи да ги ожалиш :lol: пресен пример ми е от вчера на Челопечене колега за един ваглер щеше да си строши директен за един куп пара :drinkers:
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Георги Кръстев написа:За тези ваглери мога да кажа. И кралусо вече имат ваглери!! ;)
Защо бре Георги, пробвай и рокет, дартс, ще се увериш, че и преди си имаха. :)
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
LukaBrazi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от LukaBrazi »

Гецата има предвид утежнението което вече е класическо(във вид на шайби)
Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Точно така, и другото което е че самия ваглер е по дълъг (устойчив на течения, лети добре).
И с една доработка можеш да си го ползваш и като слайдер и като ваглер. Трябва ти 2-ра алуминиева глава с чончон и резба....,но това са подробности ;)
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Niko_64
новобранец
новобранец

Мнение от Niko_64 »

Поръчани и чакат своята проба (Изглеждат супер),но и цената наистина си е бива ще видим :D
Lusi_vg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Lusi_vg »

Според вас кой е най-читавия модел на кралусо ?
Изображение
1 Боклук не е навредил на никой....Така мислиш ти и още 7 милиона българи :!:
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Колеги, тази тема е най-близката до въпроса който искам да задам и за да не пускам нова пиша тук.
Преди време, без ясна представа купих тези плувки - http://123454321.snimka.bg/fishing/operativen.594499 - които много ми приличат на много фини ваглери. Ако някой качи снимката ще съм му много благодарен. Та въпроса ми е дали наистина са такива и евентуално да ме ориентирате с какъв монтаж работят. Благодаря предварително.
PetarPetrov_62
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от PetarPetrov_62 »

Bai Dobri написа:Колеги, тази тема е най-близката до въпроса който искам да задам и за да не пускам нова пиша тук.
Преди време, без ясна представа купих тези плувки - http://123454321.snimka.bg/fishing/operativen.594499 - които много ми приличат на много фини ваглери. Ако някой качи снимката ще съм му много благодарен. Та въпроса ми е дали наистина са такива и евентуално да ме ориентирате с какъв монтаж работят. Благодаря предварително.
Изображение
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!!!
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Bai Dobri написа:Колеги, тази тема е най-близката до въпроса който искам да задам и за да не пускам нова пиша тук.
Здравей! Тези плувки са за риболов с камшик, whip waggler.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”