Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

едно въпросче
Модератор: sapuna
едно въпросче
Може ли някой да ми каже за каква риба са следните такъми и какво преставляват индексите на за върха на пръчката
общо взето тва са по големите пръчки
2-броя от тези

по един от тези

оборудвани са с 3 такива макари

едната е с такава

общо взето тва са по големите пръчки
2-броя от тези
по един от тези
оборудвани са с 3 такива макари
едната е с такава
ми аз съм даста начинаещ , с тея пръчки хвърлям за всичко но не ми е ясно точно за какъв вид са и най -вече тези грамажи дето ги пишат по прътите знам , че са нещо свързани с върховете но точно какво показват не ми е ясно , а от тва дето чета по форума половината неща ( термини ) не ги разбирам , също не са ми ясни и цифрите по макарите и тва каква е разликата като е с лагер , без лагер или с няолко лагера - единствено виждам разликите в цените на дадените продукти
п.п почти всички пръчки са ми подараци от едни познати дето бяха решили да ме правят рибар ( ма като нямат свободно време)

п.п почти всички пръчки са ми подараци от едни познати дето бяха решили да ме правят рибар ( ма като нямат свободно време)
Dimy не се ядосвай пич.
Аз не съм от най просветените но...
Та значи на гегите (примерно на първата) 3.20м е дължината в разгънато състояние. 6 елемента ти е ясно, а 20-80 г. знам, че знаещите го знаят като "акция" - сиреч това са относителните граници на теглото на изхвърляния монтаж - плувка, тежести - пружина - блесна и тн. Ако сложиш на тази пръчка плувка 1 грам не се чуди защо не можеш да я хвърлиш както ти се иска...
За макарите броя на лагерите по принцип е право-пропорционален на качеството (естествено всичко е относително - марката, материалите и тн.) Повече лагери - по-добра инерция, после анти-вибрационни системи и там-подобни.
Ако разгледаш он-лайн магазините ще ти стане по-ясно кои пръти за какво са. Там са разделени на пръчки за определени видове риболов и са описани характеристиките.
Няма страшно - като дете съм си правил въдица от клон на дърво и макара - самоделка па пак сме ловили рибки
Аз не съм от най просветените но...
Та значи на гегите (примерно на първата) 3.20м е дължината в разгънато състояние. 6 елемента ти е ясно, а 20-80 г. знам, че знаещите го знаят като "акция" - сиреч това са относителните граници на теглото на изхвърляния монтаж - плувка, тежести - пружина - блесна и тн. Ако сложиш на тази пръчка плувка 1 грам не се чуди защо не можеш да я хвърлиш както ти се иска...
За макарите броя на лагерите по принцип е право-пропорционален на качеството (естествено всичко е относително - марката, материалите и тн.) Повече лагери - по-добра инерция, после анти-вибрационни системи и там-подобни.
Ако разгледаш он-лайн магазините ще ти стане по-ясно кои пръти за какво са. Там са разделени на пръчки за определени видове риболов и са описани характеристиките.
Няма страшно - като дете съм си правил въдица от клон на дърво и макара - самоделка па пак сме ловили рибки

кога нема риба и рака е риба
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Въх таз последната гегичка ме върна години назад
375гр. тегло при 7 фута ( 2.13м. ) дължина , полупараболична акция с тест на изхвърляне 20-40гр. - сериозна работа !
reubinio , бате , кат гуеам кфи умни отговори даваш напрао се чудя що ли ще стане ако не дай си боже запиташ нещо

reubinio , бате , кат гуеам кфи умни отговори даваш напрао се чудя що ли ще стане ако не дай си боже запиташ нещо

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
благодаря на всички дето ми преведохте накой неща, за макарата разбрах.Павел Иванов написа:Въх таз последната гегичка ме върна години назад375гр. тегло при 7 фута ( 2.13м. ) дължина , полупараболична акция с тест на изхвърляне 20-40гр. - сериозна работа !
А за пръчката 20-40 гр толкова трябва да е тежеста +плувката на изхвърлянето за да има ефект на по далече ли ?
колега тая сивата пръчка даже не съм я и топил във водата

и ми си вижда доста несериозна , като имам в предвид че е китайска , а ми я подариха заедно със сивата макара.
п.п. относно професорите във всеки форум ги има и просто няма смисъл да се спори с тях ( те знаят всичко)