едно въпросче

Модератор: sapuna

Dimy
разбира нещата
разбира нещата

едно въпросче

Мнение от Dimy »

Може ли някой да ми каже за каква риба са следните такъми и какво преставляват индексите на за върха на пръчката

общо взето тва са по големите пръчки
2-броя от тези
Изображение

по един от тези
Изображение

Изображение

оборудвани са с 3 такива макари
Изображение

едната е с такава
Изображение
Аватар
reubinio
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от reubinio »

Тфа са извънредно тъпи вапроси !

Ти като си толкова умен поне да си беше написъл правилно поста! Щом си толкова начетен и интелигентен защо не обясниш на колегата?
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

ми аз съм даста начинаещ , с тея пръчки хвърлям за всичко но не ми е ясно точно за какъв вид са и най -вече тези грамажи дето ги пишат по прътите знам , че са нещо свързани с върховете но точно какво показват не ми е ясно , а от тва дето чета по форума половината неща ( термини ) не ги разбирам , също не са ми ясни и цифрите по макарите и тва каква е разликата като е с лагер , без лагер или с няолко лагера - единствено виждам разликите в цените на дадените продукти :(

п.п почти всички пръчки са ми подараци от едни познати дето бяха решили да ме правят рибар ( ма като нямат свободно време)
Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Pocko »

Dimy не се ядосвай пич.
Аз не съм от най просветените но...
Та значи на гегите (примерно на първата) 3.20м е дължината в разгънато състояние. 6 елемента ти е ясно, а 20-80 г. знам, че знаещите го знаят като "акция" - сиреч това са относителните граници на теглото на изхвърляния монтаж - плувка, тежести - пружина - блесна и тн. Ако сложиш на тази пръчка плувка 1 грам не се чуди защо не можеш да я хвърлиш както ти се иска...

За макарите броя на лагерите по принцип е право-пропорционален на качеството (естествено всичко е относително - марката, материалите и тн.) Повече лагери - по-добра инерция, после анти-вибрационни системи и там-подобни.
Ако разгледаш он-лайн магазините ще ти стане по-ясно кои пръти за какво са. Там са разделени на пръчки за определени видове риболов и са описани характеристиките.
Няма страшно - като дете съм си правил въдица от клон на дърво и макара - самоделка па пак сме ловили рибки :smt064
кога нема риба и рака е риба
Аватар
Rak1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Rak1 »

На Мичела (макарата) ти пише 5,43/1 - това ти е предавателното число, един вид на едно завъртане на дръжката макарата ти прави 5,43 оборота. На шпулата имаш други обозначения, примерно 0,20/100 - това е колко влакно ти събира макарата ( 0,20 дебелина, 100 метра дължина)
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Въх таз последната гегичка ме върна години назад :D 375гр. тегло при 7 фута ( 2.13м. ) дължина , полупараболична акция с тест на изхвърляне 20-40гр. - сериозна работа !

reubinio , бате , кат гуеам кфи умни отговори даваш напрао се чудя що ли ще стане ако не дай си боже запиташ нещо :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
ventyri
научил се да хвърля
научил се да хвърля

oтговор

Мнение от ventyri »

Ако искаш да си щастлив един ден напий се.
Ако искаш да си щастлив един месец ожени се.
Ако искаш да си щастлив цял живот стани рибар.
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

Айде още професори, кой ще помага на нас простодушните.................. :oops: :oops: :oops:
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Павел Иванов написа:Въх таз последната гегичка ме върна години назад :D 375гр. тегло при 7 фута ( 2.13м. ) дължина , полупараболична акция с тест на изхвърляне 20-40гр. - сериозна работа !

reubinio , бате , кат гуеам кфи умни отговори даваш напрао се чудя що ли ще стане ако не дай си боже запиташ нещо :lol:
благодаря на всички дето ми преведохте накой неща, за макарата разбрах.

А за пръчката 20-40 гр толкова трябва да е тежеста +плувката на изхвърлянето за да има ефект на по далече ли ?

колега тая сивата пръчка даже не съм я и топил във водата :(
и ми си вижда доста несериозна , като имам в предвид че е китайска , а ми я подариха заедно със сивата макара.

п.п. относно професорите във всеки форум ги има и просто няма смисъл да се спори с тях ( те знаят всичко)
Аватар
CAVERN
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от CAVERN »

А за пръчката 20-40 гр толкова трябва да е тежеста +плувката на изхвърлянето за да има ефект на по далече ли ?
Да! Това е тежестта по линията с която пръчката работи най-добре.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”