Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Тунджа , Княжево , почти капо...
- Local
- учете се от него
Тунджа , Княжево , почти капо...
ЕЕЕ ама как мразя да пускам тук теми, просто не истина... ама какво да се прави... поне за пореден път се убедих че нито трябва да имаш големи очаквания , нито трябва да си слабо подготвен за река Тунджа... просто напълно непредвидима река , информацията от вчера днес вече е стара
И така бяхме една весела компания : Аз ,Stront , баща ми и сестричката ми и още едни приятели , които бяха само заради спокойствието на природата и не са рибари. А Тунджа тече ли бавно и величествено ... само можеш да предполагаш какво крие под повърхността си...
Пристигнахме късничко в събота 17:30 вечерта , похвърляхме малко , но резултата беше нулев. Иначе вечерта мина ето така...

Захранките бяха перфектни , преситени 2 пъти всичко иделано увлажнено , стръв имаше каквата се сетите... аз изцяло си работих на близалка и ползвах Cralusso , впечатлен съм от тази марка и нещата които правят... като си помисля досега как съм се мъчил да ловя на река... едва ли някога ще се върна назад...

И като краен резултат това... но пак спасихме капото в такава невероятна безизходица!!!

И рибките после по-живо по-здраво дано следвашия път викнат баба си!
Поздрави на всички колеги. Аз научих много от този излет и съм страшно благодарен на хората които го направиха толкова добър.
Успех на всички през новия сезон!

И така бяхме една весела компания : Аз ,Stront , баща ми и сестричката ми и още едни приятели , които бяха само заради спокойствието на природата и не са рибари. А Тунджа тече ли бавно и величествено ... само можеш да предполагаш какво крие под повърхността си...
Пристигнахме късничко в събота 17:30 вечерта , похвърляхме малко , но резултата беше нулев. Иначе вечерта мина ето така...
Захранките бяха перфектни , преситени 2 пъти всичко иделано увлажнено , стръв имаше каквата се сетите... аз изцяло си работих на близалка и ползвах Cralusso , впечатлен съм от тази марка и нещата които правят... като си помисля досега как съм се мъчил да ловя на река... едва ли някога ще се върна назад...
И като краен резултат това... но пак спасихме капото в такава невероятна безизходица!!!
И рибките после по-живо по-здраво дано следвашия път викнат баба си!
Поздрави на всички колеги. Аз научих много от този излет и съм страшно благодарен на хората които го направиха толкова добър.
Успех на всички през новия сезон!
Клавиатура риба не лови!!!
- Local
- учете се от него
Ivak , утежнението е следното : 10 % от тежеста на самата близалка се слагат 5-6см над вирбела , като вирбела и той влиза в утежнението и играе ролятата на последен дропер. Другата част на утежнението е около 12-15см над тези 10-процента - то се състои във фиксирана оливетка , която от 2-та края застопорена със малки съчмички. Най-добрата форма за оливетката е обърната капка.
Другата тънкост е как точно да презпределиш 4-те шлаухчета по киловете на близалката , а именно ето така :

Значи има близалки с които се изтича , тоест леко се задържат с върха на щеката в течението или може да си я оставиш на стойката и пак няма мърдане в течението , така правих аз вчера. Просто стои като закотвена и течението не може да я мръдне!
Аз ползвах 4 гр Cralusso Torpedo Tuning.
А близалките , които са за возене , нещо като влаката плувка , но доста по бавно вървят в течението , това е модела на Cralusso Buble или Colmic имат една близалка с ромбоидна форма.
Другия тънък момент е че близалката трябва така да се утежни че 1мм от антената да е под водата.... как ще го направиш това само ти си знаеш ... но не се учудвай ако те избие на агресия
А отчитането на кълването е просто страхотно , леко чукване и цялата близалка изчезва под вода... рибата взима доста по смело. Особено вчера си пролича доста.
При тази близалка , която е за задържане се допуска грешка при утежняването 0.1 - 0.15гр защото хем става по-чувствителна , хем като я задържаш та не може да се потопи.
Това е което се сещам , ако има нещо питай Ivak.
Другата тънкост е как точно да презпределиш 4-те шлаухчета по киловете на близалката , а именно ето така :
Значи има близалки с които се изтича , тоест леко се задържат с върха на щеката в течението или може да си я оставиш на стойката и пак няма мърдане в течението , така правих аз вчера. Просто стои като закотвена и течението не може да я мръдне!

Аз ползвах 4 гр Cralusso Torpedo Tuning.
А близалките , които са за возене , нещо като влаката плувка , но доста по бавно вървят в течението , това е модела на Cralusso Buble или Colmic имат една близалка с ромбоидна форма.
Другия тънък момент е че близалката трябва така да се утежни че 1мм от антената да е под водата.... как ще го направиш това само ти си знаеш ... но не се учудвай ако те избие на агресия

А отчитането на кълването е просто страхотно , леко чукване и цялата близалка изчезва под вода... рибата взима доста по смело. Особено вчера си пролича доста.
При тази близалка , която е за задържане се допуска грешка при утежняването 0.1 - 0.15гр защото хем става по-чувствителна , хем като я задържаш та не може да се потопи.
Това е което се сещам , ако има нещо питай Ivak.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Тунджа , Княжево , почти капо...
Има го и това в картитеLocal написа:ЕЕЕ ама как мразя да пускам тук теми, просто не истина... ама какво да се прави...

Поздравления за излета! Мястото красиво,компанията готина..ама май има един карък, сестричката ли е ...не знам

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Голяма подготовка беше наистинаStefko написа:Ееех Локалски, а с какво настървление се подготвяше за това откриване![]()
Нищо, не бери грижа, поне компанията и купона са били добри като гледам
![]()
![]()
Следващия път пожелавам по-малко подготовка, но повече слука![]()

Другия път повече ....
ПП. Да му мисли яз. Цонево, че сега към него ни е отперен взора

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
- Local
- учете се от него
Стефко, аз съм длъжен винаги да съм перфектно подготвен , пък после да става каквото щеStefko написа:Ееех Локалски, а с какво настървление се подготвяше за това откриване![]()
![]()
![]()

Ох, абе всички сме така, и това е верния подход, ама не винаги се получаваLocal написа:Стефко, аз съм длъжен винаги да съм перфектно подготвен , пък после да става каквото щеStefko написа:Ееех Локалски, а с какво настървление се подготвяше за това откриване![]()
![]()
![]()
![]()

Така погледнато рядко съм бил "пълно капо"

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Май като гледам ще трябва да махнеме тукашния подфорумrikosheth написа:Taка погледнато аз никога не съм бил капоStefko написа: Аз затова гледам да съм подсигурил и други удоволствия покрай риболова - компания, хапване, плаж, красива природа, хубава разходка, събиране на информация...
Така погледнато рядко съм бил "пълно капо"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!