Тунджа , Княжево , почти капо...

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Тунджа , Княжево , почти капо...

Мнение от Local »

ЕЕЕ ама как мразя да пускам тук теми, просто не истина... ама какво да се прави... поне за пореден път се убедих че нито трябва да имаш големи очаквания , нито трябва да си слабо подготвен за река Тунджа... просто напълно непредвидима река , информацията от вчера днес вече е стара :wink:

И така бяхме една весела компания : Аз ,Stront , баща ми и сестричката ми и още едни приятели , които бяха само заради спокойствието на природата и не са рибари. А Тунджа тече ли бавно и величествено ... само можеш да предполагаш какво крие под повърхността си...

Пристигнахме късничко в събота 17:30 вечерта , похвърляхме малко , но резултата беше нулев. Иначе вечерта мина ето така...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Захранките бяха перфектни , преситени 2 пъти всичко иделано увлажнено , стръв имаше каквата се сетите... аз изцяло си работих на близалка и ползвах Cralusso , впечатлен съм от тази марка и нещата които правят... като си помисля досега как съм се мъчил да ловя на река... едва ли някога ще се върна назад...

Изображение

Изображение

Изображение

И като краен резултат това... но пак спасихме капото в такава невероятна безизходица!!!

Изображение

И рибките после по-живо по-здраво дано следвашия път викнат баба си!

Поздрави на всички колеги. Аз научих много от този излет и съм страшно благодарен на хората които го направиха толкова добър.

Успех на всички през новия сезон!
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Майсторче си ти,БРАВО! Ама от всичко видяно най-много ми хареса...сестричката ти! :wink: :lol: :lol: :lol:
Успех и НАЗДРАВЕ!...опс НАСЛУКА!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Все пак си се отчел.Другия път повече.И хубава компания,какво му трябва начовек :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Излета сие добър , нищо че рибата е малко.

Да попитам за малко разяснения относно близалката, утежнението е разпръснато, но изтича ли се с нея или се я задържаш на върха на щеката и не се вдига линията от дъното :roll:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Ivak , утежнението е следното : 10 % от тежеста на самата близалка се слагат 5-6см над вирбела , като вирбела и той влиза в утежнението и играе ролятата на последен дропер. Другата част на утежнението е около 12-15см над тези 10-процента - то се състои във фиксирана оливетка , която от 2-та края застопорена със малки съчмички. Най-добрата форма за оливетката е обърната капка.

Другата тънкост е как точно да презпределиш 4-те шлаухчета по киловете на близалката , а именно ето така :

Изображение

Значи има близалки с които се изтича , тоест леко се задържат с върха на щеката в течението или може да си я оставиш на стойката и пак няма мърдане в течението , така правих аз вчера. Просто стои като закотвена и течението не може да я мръдне! :) :wink:
Аз ползвах 4 гр Cralusso Torpedo Tuning.

А близалките , които са за возене , нещо като влаката плувка , но доста по бавно вървят в течението , това е модела на Cralusso Buble или Colmic имат една близалка с ромбоидна форма.

Другия тънък момент е че близалката трябва така да се утежни че 1мм от антената да е под водата.... как ще го направиш това само ти си знаеш ... но не се учудвай ако те избие на агресия :D :D :D

А отчитането на кълването е просто страхотно , леко чукване и цялата близалка изчезва под вода... рибата взима доста по смело. Особено вчера си пролича доста.

При тази близалка , която е за задържане се допуска грешка при утежняването 0.1 - 0.15гр защото хем става по-чувствителна , хем като я задържаш та не може да се потопи.

Това е което се сещам , ако има нещо питай Ivak.
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Както гледам от снимките сте си изкарали добре въпреки слабия улов. Беше прав за яз.Студен кладенец - още е рано,но пък природата :rolleyes: .
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
stoyanms
новобранец
новобранец

Мнение от stoyanms »

Ами браво на вас :P .Само така и кога ще пробваме Цонево или Бата :?: За Бата чувам за добри таранки и кефал :wink:
catch & release
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

stoyanms написа:Ами браво на вас :P .Само така и кога ще пробваме Цонево или Бата :?: За Бата чувам за добри таранки и кефал :wink:
Примерно неделя... :D
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Тунджа , Княжево , почти капо...

Мнение от rikosheth »

Local написа:ЕЕЕ ама как мразя да пускам тук теми, просто не истина... ама какво да се прави...
Има го и това в картите :wink: :wink: :wink:..ти стой та гледай аз каква неуспешна ще пусна тия дни :smt082 :smt082 :smt082
Поздравления за излета! Мястото красиво,компанията готина..ама май има един карък, сестричката ли е ...не знам :roll: :wink:
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Ееех Локалски, а с какво настървление се подготвяше за това откриване :roll: :roll: Нищо, не бери грижа, поне компанията и купона са били добри като гледам :wink: :wink:
Следващия път пожелавам по-малко подготовка, но повече слука :P :)
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

Stefko написа:Ееех Локалски, а с какво настървление се подготвяше за това откриване :roll: :roll: Нищо, не бери грижа, поне компанията и купона са били добри като гледам :wink: :wink:
Голяма подготовка беше наистина :lol: .... през цялата забрана обмисляхме стратегии, тактики и захранки.... а и много други логистични дреболийки 8) .... Въпреки всичко си изкарахме много добре край пълноводната Тунджа.
Другия път повече ....

ПП. Да му мисли яз. Цонево, че сега към него ни е отперен взора :wink:
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Stefko написа:Ееех Локалски, а с какво настървление се подготвяше за това откриване :roll: :roll: Нищо, не бери грижа, поне компанията и купона са били добри като гледам :wink: :wink:
Стефко, аз съм длъжен винаги да съм перфектно подготвен , пък после да става каквото ще :D :wink:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Local написа:
Стефко, аз съм длъжен винаги да съм перфектно подготвен , пък после да става каквото ще :D :wink:
Ох, абе всички сме така, и това е верния подход, ама не винаги се получава :roll: Аз затова гледам да съм подсигурил и други удоволствия покрай риболова - компания, хапване, плаж, красива природа, хубава разходка, събиране на информация...
Така погледнато рядко съм бил "пълно капо" :lol: :lol: :lol: :lol:
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Stefko написа: Аз затова гледам да съм подсигурил и други удоволствия покрай риболова - компания, хапване, плаж, красива природа, хубава разходка, събиране на информация...
Taка погледнато аз никога не съм бил капо :smt043 :smt043 :smt043
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

rikosheth написа:
Stefko написа: Аз затова гледам да съм подсигурил и други удоволствия покрай риболова - компания, хапване, плаж, красива природа, хубава разходка, събиране на информация...
Taка погледнато аз никога не съм бил капо :smt043 :smt043 :smt043
Май като гледам ще трябва да махнеме тукашния подфорум :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”