Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


имам питане за приготвяне на консерва-маринована тарака
Модератор: sapuna
имам питане за приготвяне на консерва-маринована тарака
преди време на морето съм опитвал маринован сафрид
моля някой да ми каже как се прави за да пробвам с таранка че по някой път ловя доста
моля някой да ми каже как се прави за да пробвам с таранка че по някой път ловя доста
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
mi поразгледай тука-рецепти много...аз мога да ти кажа следното-буркан от компот,льжица супена,сол-с врьх,доливаш оцет и слагаш малко чесьн,подправки кви си искаш,запечатваш с олио и след седмица в хладилника си готов...ама не е като сафрида,сигурен бьди



"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
- Мнения: 3072
- Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 2:56 pm
- Местоположение: от Село
5кила написа:не зацепввам,кое точно е гнуснотоаз тва го правя и сьс скобара-екстра мезе става...с пьстьрва и скумрия и паламуд сьм го правил-екстра
само таранката рядко ми се получава,но стане ли-пак е екстра




Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
пробвай ми рецептата,ще видиш,че и скобара става на косьм кокьла за 6 дена....а той,като фаща толко много,да земе да я пуска отвреме на време
не се майтапя-тва е супер рецепта!!!опитай,бе ангеле и после ми говори за компот от кестени
не си прая майтап-изпитано е от МЕНЕ,мноократно..




"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
благодаря за рецептата
моля за уточнение в буркана не се слага вода а само оцет-правилно ли съм разбрал
колкото до мнението че това звучи гнусно бих казал на колегата че на мен ми звучи вкусно
интерисува ме може ли да се направи така че да не се съхранява в хладилника а в мазето и ако има такъв вариант на какъв срок на годност може да се разчита
моля за уточнение в буркана не се слага вода а само оцет-правилно ли съм разбрал
колкото до мнението че това звучи гнусно бих казал на колегата че на мен ми звучи вкусно
интерисува ме може ли да се направи така че да не се съхранява в хладилника а в мазето и ако има такъв вариант на какъв срок на годност може да се разчита
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
виж,сега-рецепти бол.тая я казах,защото е най бьрза,лесна и вкусна,но за сьжаление-малотрайна-около 30 дена в хладилник,максимум,само,че след петия ден,като извадиш едно прченце,да я пробваш..мноо ме сьмнява,дали ще се задьржи останалото за 30 дена
ако искаш дьлготрайни(консерви),поразтьрси се -тук има доста сполучливи варианти
пак казвам рецептата с подробности:
на един компотен буркан тип омния(т.е. около 860гр)
една льжица супена,с врьх сол(ако е морска още по добре)
една скилдка,нарязана на дребно чесьн
десетина зьрна чер или бял пипер
3-4 зьрна бахар
половин дафиново листче
коренче копьр
оцет или лимони(аз си изцеждам натурални лимони-около кило и полвина дават кьм 300гр сок,ама се оскьпява
та главно пьстьрва като правя-тогава ги ползвам)докато покрие
и най отгоре-олио или зехтина-да запечата-около десет грама-на око..
след 5 дена(пьстьрва,скумрия,паламуд или сафрид стават даже за 3)слизай до магазина,взимай си 10 бири и действай



пак казвам рецептата с подробности:
на един компотен буркан тип омния(т.е. около 860гр)
една льжица супена,с врьх сол(ако е морска още по добре)
една скилдка,нарязана на дребно чесьн
десетина зьрна чер или бял пипер
3-4 зьрна бахар
половин дафиново листче
коренче копьр
оцет или лимони(аз си изцеждам натурални лимони-около кило и полвина дават кьм 300гр сок,ама се оскьпява

и най отгоре-олио или зехтина-да запечата-около десет грама-на око..
след 5 дена(пьстьрва,скумрия,паламуд или сафрид стават даже за 3)слизай до магазина,взимай си 10 бири и действай


"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- сериозен играч
- Мнения: 1250
- Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
- Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
- Обратна връзка: