имам питане за приготвяне на консерва-маринована тарака

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
nik1357
новобранец
новобранец
Мнения: 4
Регистриран на: Пон Май 28, 2007 11:29 am

имам питане за приготвяне на консерва-маринована тарака

Мнение от nik1357 »

преди време на морето съм опитвал маринован сафрид
моля някой да ми каже как се прави за да пробвам с таранка че по някой път ловя доста
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4365
Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

mi поразгледай тука-рецепти много...аз мога да ти кажа следното-буркан от компот,льжица супена,сол-с врьх,доливаш оцет и слагаш малко чесьн,подправки кви си искаш,запечатваш с олио и след седмица в хладилника си готов...ама не е като сафрида,сигурен бьди :lol: :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3072
Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 2:56 pm
Местоположение: от Село

Мнение от AL KAPONE »

:smt047 това звучи гнусно ....... има си други риби за тази цел :smt017
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4365
Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

не зацепввам,кое точно е гнусното :roll: аз тва го правя и сьс скобара-екстра мезе става...с пьстьрва и скумрия и паламуд сьм го правил-екстра :idea: само таранката рядко ми се получава,но стане ли-пак е екстра :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3072
Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 2:56 pm
Местоположение: от Село

Мнение от AL KAPONE »

5кила написа:не зацепввам,кое точно е гнусното :roll: аз тва го правя и сьс скобара-екстра мезе става...с пьстьрва и скумрия и паламуд сьм го правил-екстра :idea: само таранката рядко ми се получава,но стане ли-пак е екстра :lol:
:shock: Ми сладководна риба с много ама много кости! в 90 % от случаите мирише! :shock: за мене това е да правиш компот от кестени :smt009 по добре като хваща по много или да я връща вав водата или да я раздаде на комшиите да си я пръжнат :wink:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4365
Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

пробвай ми рецептата,ще видиш,че и скобара става на косьм кокьла за 6 дена....а той,като фаща толко много,да земе да я пуска отвреме на време :wink: не се майтапя-тва е супер рецепта!!!опитай,бе ангеле и после ми говори за компот от кестени :lol: :lol: :lol: не си прая майтап-изпитано е от МЕНЕ,мноократно..
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
ceco65
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 868
Регистриран на: Пон Май 07, 2007 8:07 pm
Местоположение: София

Мнение от ceco65 »

5 кила е прав.рибата става супер.може да прибавим и бабушка към изброените
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1100
Регистриран на: Вто Апр 11, 2006 6:09 pm
Местоположение: Стара Загора

Мнение от dedeff »

Както и Платика.Костите се стапят и почти не се усещат.
nik1357
новобранец
новобранец
Мнения: 4
Регистриран на: Пон Май 28, 2007 11:29 am

Мнение от nik1357 »

благодаря за рецептата
моля за уточнение в буркана не се слага вода а само оцет-правилно ли съм разбрал
колкото до мнението че това звучи гнусно бих казал на колегата че на мен ми звучи вкусно
интерисува ме може ли да се направи така че да не се съхранява в хладилника а в мазето и ако има такъв вариант на какъв срок на годност може да се разчита
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4365
Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

виж,сега-рецепти бол.тая я казах,защото е най бьрза,лесна и вкусна,но за сьжаление-малотрайна-около 30 дена в хладилник,максимум,само,че след петия ден,като извадиш едно прченце,да я пробваш..мноо ме сьмнява,дали ще се задьржи останалото за 30 дена :lol: :lol: ако искаш дьлготрайни(консерви),поразтьрси се -тук има доста сполучливи варианти
пак казвам рецептата с подробности:
на един компотен буркан тип омния(т.е. около 860гр)
една льжица супена,с врьх сол(ако е морска още по добре)
една скилдка,нарязана на дребно чесьн
десетина зьрна чер или бял пипер
3-4 зьрна бахар
половин дафиново листче
коренче копьр
оцет или лимони(аз си изцеждам натурални лимони-около кило и полвина дават кьм 300гр сок,ама се оскьпява :lol: та главно пьстьрва като правя-тогава ги ползвам)докато покрие
и най отгоре-олио или зехтина-да запечата-около десет грама-на око..
след 5 дена(пьстьрва,скумрия,паламуд или сафрид стават даже за 3)слизай до магазина,взимай си 10 бири и действай :wink: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1250
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

един съвет и от мен , тази рецепта дето я е дал колегата е перфектна за изброените риби но без шарановите! има теми със такива подходящи за карамуди !!! виж с доматеното пюре , термичната обработка и зърненозарзаватните притурки , ще си по доволен :idea:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”