Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Лодка за захранка и разпъване на въдици.
Модератор: emo vasilev
Лодка за захранка и разпъване на въдици.
Здравейте. Гледам че на последак тези лодки са станали доста популярни но цените им са доста високи. Хрумна ми да си направя сам такава лодка. Скоро ходих до Джъмбо и има страшна лодка - дълка около 60см катамаран , широка около 30см с дистанционно управление. Цената е 70лв. Това което знам за тези лодки е че не е проблем да се преправят и използват за захранка или разпъване на въдици но проблема идва от обхвата на лодката. За да реша този проблем съм решил да използвам рутер , ако един рутер са постави на самата лодка то тя ще може да се управлява без проблем от лаптоп - с едно малко софтуерче. Въпроса е сега какъв е обхвата на един обикновен рутер на открито и достатъчен ли ще е той за нашите цели 2
Re: Лодка за захранка и разпъване на въдици.
Слагаш рутера на прозореца и излизаш от вас. Пробваш с лаптопа докъде ти е силен сигнала при пряка видимост и ще разбереш.Следваща стъпка сменяш антената на рутера с по мощна /външно изглеждат по дълги и дебели/ и пак правиш проба - обхвата ще се увеличи. Още по следваща стъпка на лаптопа слагаш допълнителна 2,4 GHz LAN-антена и инсталираш програма да я разпознава -обхвата трябва да се увеличи с 1000-1500 метра. Е това е успех. Ако имаш въпроси или искаш да споделиш до къде си стигнал,дано да успееш пиши на ЛС защото не винаги следя този раздел.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
.....защо на ЛС, и аз следя нещата.
В бившия дет-маг на 3 ет. има щанд с такива неща радио, авто,корабо, ракето меделизъм а и съм бил в школа 4 години , но е в сектор авио-ракето моделизъм.
В бившия дет-маг на 3 ет. има щанд с такива неща радио, авто,корабо, ракето меделизъм а и съм бил в школа 4 години , но е в сектор авио-ракето моделизъм.
piranha написа:Слагаш рутера на прозореца и излизаш от вас. Пробваш с лаптопа докъде ти е силен сигнала при пряка видимост и ще разбереш.Следваща стъпка сменяш антената на рутера с по мощна /външно изглеждат по дълги и дебели/ и пак правиш проба - обхвата ще се увеличи. Още по следваща стъпка на лаптопа слагаш допълнителна 2,4 GHz LAN-антена и инсталираш програма да я разпознава -обхвата трябва да се увеличи с 1000-1500 метра. Е това е успех. Ако имаш въпроси или искаш да споделиш до къде си стигнал,дано да успееш пиши на ЛС защото не винаги следя този раздел.
Нека колегата да пише в темата,но аз съм написал защо?Ако има развитие ще ми е интересно.А като видя ,че имам ЛС ще отварям темата.Това не означава че крия или крием нещо.За мен ще е удоволствие да помогна на всеки колега във форума,стига да има с какво.
qno_zloo написа:.....защо на ЛС, и аз следя нещата.
Ето и с теб си приличаме по две неща. Имаме хоби риболов и аз съм се занимавал 3 г. с ракетомоделизъм преди 26 г.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
....поздрави, в кой квартал си бил, аз бях преди 22г. в такъв, после демокрация и нямаше средства да се купуват китове да се правят некви неща.
Това което мисля е следното. Всичко по лодката ще се управлява чрез ето този модул - http://lan.neomontana-bg.com/picoip.php , поддържа SNMP протокол и с него могат да се управляват 16 функции. Рутера като го извадя от кутията му ще е доста компактен и ще се побере в корпуса на лодката , по силна антена за самият рутер мисля че ще намеря , тази външна wifi карта само ме притеснаява че ще ускапи нещата но ако мислите че ще се постигне обхват от 1 километър си заслужава. Идеята ми хрумна след като бях попаднал на нещо подобно в интернет но човека беше направил едно бъги - моделче по този начин.
И аз да помогна с нещо-имам свободна радиоцентрала с мини слушалка/обхват 30 км
по права линия/.В тонален режим,свързана с горепосочения модул,може да управлява
редица функции.Тежината и е 422гр.Захранва се с 6 в.напрежение.Размери 19/16/5 см.
В комплекта има телескопична антена и акумулаторна/6 в. 4ач./батерия.
Ако представлява интерес- на ЛС по същите гореописани причини.Поздрави и ще
се радвам да видя идеята с такава лодка реализирана.Ще бъде от голяма полза.
п.п. Ако се извади платката от кутията, размера и е доста по малък.Няма усложнения
и оскъпяване с рутер,антени,усилватели и т.н.,което води и до утежняване.
по права линия/.В тонален режим,свързана с горепосочения модул,може да управлява
редица функции.Тежината и е 422гр.Захранва се с 6 в.напрежение.Размери 19/16/5 см.
В комплекта има телескопична антена и акумулаторна/6 в. 4ач./батерия.
Ако представлява интерес- на ЛС по същите гореописани причини.Поздрави и ще
се радвам да видя идеята с такава лодка реализирана.Ще бъде от голяма полза.
п.п. Ако се извади платката от кутията, размера и е доста по малък.Няма усложнения
и оскъпяване с рутер,антени,усилватели и т.н.,което води и до утежняване.