Лодка за захранка и разпъване на въдици.

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
delpx
новобранец
новобранец

Лодка за захранка и разпъване на въдици.

Мнение от delpx »

Здравейте. Гледам че на последак тези лодки са станали доста популярни но цените им са доста високи. Хрумна ми да си направя сам такава лодка. Скоро ходих до Джъмбо и има страшна лодка - дълка около 60см катамаран , широка около 30см с дистанционно управление. Цената е 70лв. Това което знам за тези лодки е че не е проблем да се преправят и използват за захранка или разпъване на въдици но проблема идва от обхвата на лодката. За да реша този проблем съм решил да използвам рутер , ако един рутер са постави на самата лодка то тя ще може да се управлява без проблем от лаптоп - с едно малко софтуерче. Въпроса е сега какъв е обхвата на един обикновен рутер на открито и достатъчен ли ще е той за нашите цели 2
piranha
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Лодка за захранка и разпъване на въдици.

Мнение от piranha »

Слагаш рутера на прозореца и излизаш от вас. Пробваш с лаптопа докъде ти е силен сигнала при пряка видимост и ще разбереш.Следваща стъпка сменяш антената на рутера с по мощна /външно изглеждат по дълги и дебели/ и пак правиш проба - обхвата ще се увеличи. Още по следваща стъпка на лаптопа слагаш допълнителна 2,4 GHz LAN-антена и инсталираш програма да я разпознава -обхвата трябва да се увеличи с 1000-1500 метра. Е това е успех. Ако имаш въпроси или искаш да споделиш до къде си стигнал,дано да успееш пиши на ЛС защото не винаги следя този раздел.
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

.....защо на ЛС, и аз следя нещата.
В бившия дет-маг на 3 ет. има щанд с такива неща радио, авто,корабо, ракето меделизъм а и съм бил в школа 4 години , но е в сектор авио-ракето моделизъм.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
piranha
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piranha »

piranha написа:Слагаш рутера на прозореца и излизаш от вас. Пробваш с лаптопа докъде ти е силен сигнала при пряка видимост и ще разбереш.Следваща стъпка сменяш антената на рутера с по мощна /външно изглеждат по дълги и дебели/ и пак правиш проба - обхвата ще се увеличи. Още по следваща стъпка на лаптопа слагаш допълнителна 2,4 GHz LAN-антена и инсталираш програма да я разпознава -обхвата трябва да се увеличи с 1000-1500 метра. Е това е успех. Ако имаш въпроси или искаш да споделиш до къде си стигнал,дано да успееш пиши на ЛС защото не винаги следя този раздел.

Нека колегата да пише в темата,но аз съм написал защо?Ако има развитие ще ми е интересно.А като видя ,че имам ЛС ще отварям темата.Това не означава че крия или крием нещо.За мен ще е удоволствие да помогна на всеки колега във форума,стига да има с какво.
piranha
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piranha »

qno_zloo написа:.....защо на ЛС, и аз следя нещата.
В бившия дет-маг на 3 ет. има щанд с такива неща радио, авто,корабо, ракето меделизъм а и съм бил в школа 4 години , но е в сектор авио-ракето моделизъм.

Ето и с теб си приличаме по две неща. Имаме хоби риболов и аз съм се занимавал 3 г. с ракетомоделизъм преди 26 г.
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

....поздрави, в кой квартал си бил, аз бях преди 22г. в такъв, после демокрация и нямаше средства да се купуват китове да се правят некви неща.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
delpx
новобранец
новобранец

Мнение от delpx »

Това което мисля е следното. Всичко по лодката ще се управлява чрез ето този модул - http://lan.neomontana-bg.com/picoip.php , поддържа SNMP протокол и с него могат да се управляват 16 функции. Рутера като го извадя от кутията му ще е доста компактен и ще се побере в корпуса на лодката , по силна антена за самият рутер мисля че ще намеря , тази външна wifi карта само ме притеснаява че ще ускапи нещата но ако мислите че ще се постигне обхват от 1 километър си заслужава. Идеята ми хрумна след като бях попаднал на нещо подобно в интернет но човека беше направил едно бъги - моделче по този начин.
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

И аз да помогна с нещо-имам свободна радиоцентрала с мини слушалка/обхват 30 км
по права линия/.В тонален режим,свързана с горепосочения модул,може да управлява
редица функции.Тежината и е 422гр.Захранва се с 6 в.напрежение.Размери 19/16/5 см.
В комплекта има телескопична антена и акумулаторна/6 в. 4ач./батерия.
Ако представлява интерес- на ЛС по същите гореописани причини.Поздрави и ще
се радвам да видя идеята с такава лодка реализирана.Ще бъде от голяма полза.
п.п. Ако се извади платката от кутията, размера и е доста по малък.Няма усложнения
и оскъпяване с рутер,антени,усилватели и т.н.,което води и до утежняване.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”