Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

костур на жар
Модератор: sapuna
-
- новобранец
костур на жар
Здравеите ето и моето предложение за една мн хубава рецепта . Миналата гдина лятото с баща ми бяхме на риба на яз. Искър . попринцип баща ми лови само на дъно , но мене не ме свърта и абикалях с спининга . Та така успях да закача един костур около 250 - 300 грама и се чудехме как да го сготвим . Баща ми направи следното : Изчисти костура ( без да го дере ) сложи му малко сол в корема и го загови в жарта . След 15 - 20 мин. нато го махнахме месото беше станало едно вкусно направо да не ви описвам . Препоръчвам го на всеки които желае да опита . Аааа да и още нещо : рецептата върви и с много от това

-
- сериозен играч
Re: костур на жар
ribaria_01 написа:. Аааа да и още нещо : рецептата върви и с много от това![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Евала група,днеска и аз ядох костуряга.Само ми обясни кво е това,,с много това,,Щото яз съм на ракиджос.

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- недялко радков
- ще става разбирач
Много добра идея,но има рисков момент:в много водоеми костура има едни тънки червени червейчета в корема и под кожата,които след термичната обработка са безвредни,но е неприятно.Затова по-добре да се одере за да се отстранят и вместо в кожата да се опече във фолио.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Така съм пекал костур , но без да го чистя.Заравя се в жарта и когато почернее като печен картоф се вади , отстраняват се вътрешностите /от печенето са станали като ядка обвити в ципа/ посолява се и ето го страхотно мезе!
Аз лично го почиствам от вътрешностите. Осолявам го и го опаковам в един слой фолио, като вътре слагам и една бучица краве масълце, и малко чер пипер. Завивам с фолиото - бух в жарта, и след около 15-20 мин. (зависи от жарта) го вадя. С отварянето на фолиото, отварям и една изпотена биричка. Да ви е сладко.
п.п. Ако има и малко лимонче....

п.п. Ако има и малко лимонче....

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Чудесно!Другият път добави към подправките и прясни листенца от дивисил!!!jagger1 написа:Аз лично го почиствам от вътрешностите. Осолявам го и го опаковам в един слой фолио, като вътре слагам и една бучица краве масълце, и малко чер пипер. Завивам с фолиото - бух в жарта, и след около 15-20 мин. (зависи от жарта) го вадя. С отварянето на фолиото, отварям и една изпотена биричка. Да ви е сладко.
п.п. Ако има и малко лимонче....![]()
![]()

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!