костур на жар

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
ribaria_01
новобранец
новобранец

костур на жар

Мнение от ribaria_01 »

Здравеите ето и моето предложение за една мн хубава рецепта . Миналата гдина лятото с баща ми бяхме на риба на яз. Искър . попринцип баща ми лови само на дъно , но мене не ме свърта и абикалях с спининга . Та така успях да закача един костур около 250 - 300 грама и се чудехме как да го сготвим . Баща ми направи следното : Изчисти костура ( без да го дере ) сложи му малко сол в корема и го загови в жарта . След 15 - 20 мин. нато го махнахме месото беше станало едно вкусно направо да не ви описвам . Препоръчвам го на всеки които желае да опита . Аааа да и още нещо : рецептата върви и с много от това :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Re: костур на жар

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

ribaria_01 написа:. Аааа да и още нещо : рецептата върви и с много от това :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:

Евала група,днеска и аз ядох костуряга.Само ми обясни кво е това,,с много това,,Щото яз съм на ракиджос. :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: 8) 8) 8) НАЗДРАВЕ. :drinkers: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

Много добра идея,но има рисков момент:в много водоеми костура има едни тънки червени червейчета в корема и под кожата,които след термичната обработка са безвредни,но е неприятно.Затова по-добре да се одере за да се отстранят и вместо в кожата да се опече във фолио.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
fireman
новобранец
новобранец

Мнение от fireman »

Така съм пекал костур , но без да го чистя.Заравя се в жарта и когато почернее като печен картоф се вади , отстраняват се вътрешностите /от печенето са станали като ядка обвити в ципа/ посолява се и ето го страхотно мезе!
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Аз лично го почиствам от вътрешностите. Осолявам го и го опаковам в един слой фолио, като вътре слагам и една бучица краве масълце, и малко чер пипер. Завивам с фолиото - бух в жарта, и след около 15-20 мин. (зависи от жарта) го вадя. С отварянето на фолиото, отварям и една изпотена биричка. Да ви е сладко.

п.п. Ако има и малко лимонче.... :rolleyes: :drinkers: :drinkers:
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

jagger1 написа:Аз лично го почиствам от вътрешностите. Осолявам го и го опаковам в един слой фолио, като вътре слагам и една бучица краве масълце, и малко чер пипер. Завивам с фолиото - бух в жарта, и след около 15-20 мин. (зависи от жарта) го вадя. С отварянето на фолиото, отварям и една изпотена биричка. Да ви е сладко.

п.п. Ако има и малко лимонче.... :rolleyes: :drinkers: :drinkers:
Чудесно!Другият път добави към подправките и прясни листенца от дивисил!!! :D :drinkers:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”