Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

каква да е куката при монтаж на косъм
Модератор: sapuna
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
аз ползвам 6-10 номер на КОРДА с тефлоново покритие ( за да се загуби блясъка). На №6 слагам по 2- 16мм топчета, като много често крайното е поп-ап и оставам косъма малко по-дълъг за да не пречат топчетата на куката. Така мисля че при попадане в устата на рибата по-лесно се закачва и почти на всичките си монтажи слагам термо шлаух със леко изкривяване.
Почти при всяко хвърляне слагам и ПВА мрежа със захранка за да предотвратя уплитане на повода с основното влакно. Избягвам ПВА само ако по маломерната риба е доста активна, тогава на куката вързвам ПВА конец с нанизани 4-5 топчета и хвърлям и 10-15 с прашката
Почти при всяко хвърляне слагам и ПВА мрежа със захранка за да предотвратя уплитане на повода с основното влакно. Избягвам ПВА само ако по маломерната риба е доста активна, тогава на куката вързвам ПВА конец с нанизани 4-5 топчета и хвърлям и 10-15 с прашката
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
браво ти колега работиш професионално !и като гледам имаш и добри резултати.
тия на корда са страшни куки като ги видях за пръв път направо се очаровах пък и остри направо са върха ,ама цената им нещо хич не ми е по джоба
.
а между впрочем тези номера № 6-10 не идват ли малко малки,или пък аз си падам по по-големи куки
?
тия на корда са страшни куки като ги видях за пръв път направо се очаровах пък и остри направо са върха ,ама цената им нещо хич не ми е по джоба

а между впрочем тези номера № 6-10 не идват ли малко малки,или пък аз си падам по по-големи куки

- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка: