Правила за пускане на обяви-ОК, но защо не и Местоположение?

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Правила за пускане на обяви-ОК, но защо не и Местоположение?

Мнение от s4etovod »

Здравейте модераторите :drinkers:

На мен лично ми е доста неудобно и изнервящо, и губя време в писане на ЛС или в самите теми за продажби или пък въртя телефони за да разбера къде се намира дадена "стока" продавана от колега :idea:

Всеки път, когато нещо ми е интересно за покупка, минавам по описания горе път за да разбера аджеба дали колегата е от града в който се намирам или ако не е да преценя дали стоката ще ми е изгодна след заплащането на транспортните разходи. Огледайте темите за продажби и ще видите, че доста често някой пище:"От къде си колега" или "къде се намира еди какво си" и т.н. - чисто лутане кой от къде е.

Та за това изкреното ми пожелание към Вас е да изискате в обявите Купува/Продава наред с останалите задължителни неща, основно правило да стане и ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО записване на местоположението/града на продавача или където се намира стоката. Друго решение, което бих предложил е в профила на всеки потребител да стане задължително изписването на града от който е колегата.
Съгласен съм, че има доста съобразителни колеги, които записват в обявите си от къде са, но не са никак малко случаите, в които няма обявен "град/местоположение".

Давам пример за неизгодна за мен сделка:
Аз съм в София, а някой продава воблер за 10 лв. Първо се мотам да уточня къде се намира колегата/воблера. След известни усилия се разбираме, че воблера е във Варна, което преценявам, чак тогава, че няма да ми е изгодна покупка щото трябва да платя 4-5 лв куриер и е по-добре да ида да си го взема от магазина.

Или вариант ІІ - ако пък съм харесал много воблера и вече съм разбрал, че е във Варна, но въпреки това искам да го купя - някой друг вече го е придобил, щото е реагирал по-бързо.

Та така, ако има и други колеги подкрепящи мнението ми нека ме подкрепят, ако пък няма подкрепа нека си продължаваме както до сега...

Ето и действащите правила за пускане на обяви:
"Тази секция е само за частни обяви!

Правила за публикуване на частна обява:

1. При пускане на обява за даден артикул, моля публикувайте пълната налична информация за него! При липса на координати за връзка (включително и телефон за връзка), обявата ще бъде изтривана.
2. Обяви за стоки без обявена цена ще бъдат изтривани.
3. Писането на максимално количество информация относно продаваният артикул е необходимо условие за една коректна и бърза продажба. Обява с информация единствено в заглавието и посочен телефон за връзка не се счита за коректна и ще бъде заключвана. Не се допуска пускането на обяви с оскъдна информация и посочен телефон за връзка.
4. Заглавието на обявата трябва да насочва читателите за същината на обявата. Обява с неясно, непълно или подвеждащо заглавие ще бъде изтривана.
5. Забранено е пускането на обява с ГЛАВНИ букви и всякакъв вид препинателни знаци или символи различни от необходимте за обявата.
6. Ако притежавате стока, която се продава и от друг потребител - НЕ публикувайте своята оферта в чуждата обява, а пуснете НОВА ТЕМА!
7. Наличието на поне една (или повече, ако артикулите са няколко) реална снимка във всяка обява е препоръчително.
8. При осъществена покупко-продажба, моля уведомявайте читателите на форума!
9. Във всяка тема имате право на едно обновяване ("UP") в рамките на 24 часа.
10. Обява може да бъде пускана единствено от името на притежателя на стоката (продавача). Не се позволява пускането на обяви от името на друг човек или да се предоставят координати за връзка с цел предоставяне на повече информация от друго лице, различно от продавача.
11. При пускане на обява не вписвайте в заглавието "ПРОДАВА"! То се подразбира.
12. Търговете са забранени.

Правила за отговор на обява:
1. При наличие на реален интерес към даден артикул, ако имате допълнителни въпроси - да са зададени кратко и ясно, иронията и остроумниченето не е нужна никому!
2. При липса на реален интерес от ваша страна, моля спестете коментара си!
3. Пускането на отговори с хвалби или критики, оценки за цената и/или продукта, и излишни коментари са нежелателни.

Допълнителна информация:
1. Заключена обява престоява 2 дена, след което се изтрива!!!
2. Всички обяви, касаещи предлагането на услуги от фирми или частни лица, асортимент от стоки, стоки в количества, реклама на магазини, се водят комерсиални и се заплащат. Всяка тема, която отговаря на тези условия ще бъде модерирана без предупреждение.
3. Забранено е създаването на няколко потребителски имена от един и същи човек (т.нар.
мултиакаунтинг). При установяване на същото, ако е нов потребител, същият ще бъде изгонен от форума без предупреждение. Ако това е по-стар потребител, той ще загуби право да пуска обяви в търговските секции. При повторно провинение ще бъде директно изгонен от форума.
4. Обявите се самоизтриват след 30 дни от пускането им.

naRiba.com не носи отговорност за некоректни продавачи или купувачи, както и за повредени стоки!В магазина се продават само стоки свързани с риболова."

Поздрави, Митко
MITAKA_STZ
разбира нещата
разбира нещата

Re: Правила за пускане на обяви-ОК, но защо не и Местоположе

Мнение от MITAKA_STZ »

Напълно съм съгласен с колегата за местонахождението на стоката,тел за връзка,скаип и т.н. :drinkers: :drinkers:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

А ако съответният селер не ползва телефон , скайп и т.н. :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

Павел Иванов написа:А ако съответният селер не ползва телефон , скайп и т.н. :roll:
и ако не влиза 3 месеца във форума ще е супер без никаква връзка с продавача...... :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Изображение
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Съгласен съм с колегата, но има и други насоки в, които да се помисли. Прави ми впечатление, че често се появяват индивиди във форума, които си правят регистрация само за да продадат нещо си тук, на скоро имах диалог с такъв екземпляр. Би било добре да се наложи някакво ограничение, това не е магазин-за какъвто го ползват някои хора, а форум за риболов :!: Също така при продажба да се включи като задължителна опцията "отвори и виж" преди плащане.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

s4etovod написа: да изискате в обявите Купува/Продава наред с останалите задължителни неща, основно правило да стане и ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО записване на местоположението/града на продавача или където се намира стоката.
Поздрави, Митко

Митко изтриха ми се клавишите да ги подканям,съгласен съм с теб че това е важно!
Но според мен и задължително да стане -тая пак няма да стане!Пак ще се дебнем ,ще се разправяме,всичко си е до човека :wink:
Изображение
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tiktak »

slivnalia написа:
Митко изтриха ми се клавишите да ги подканям....:

Сори за спама, ама тва си е баси наказанието да си модератор в "продава-купува".
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s4etovod »

slivnalia написа: Митко изтриха ми се клавишите да ги подканям,съгласен съм с теб че това е важно!
Начуквай канчета бе шеф, не подканяй, а начуквай канчета :axe: :axe: Заключи им обявите па да се жалват после в тоя подфорум. :finga:

Аз искам да купя стока, само ако считам, че ще ми е изгодна. От къв зор да трупам сметки на телефона си или да си губя времето в писане и после в напрегнато очакване дали ще съм аз късметлията от една страна или от друга - да разбера, че някъв си какъвто и да е воблер дрънкалка ще ми излезе повече от магазина, ако в последствие разбера, че е на другия край на България. Ако знам ,че е там ще преценя, че не съм аз купувача, няма да пиша или звъня и просто форума ще се оптимизира, няма хавая да се разтеглят теми, да има "празни" постове и т.н.

Неграмотноста и нехайството не са оправдание за който и да е участник да не зачита правилата на форума. Ако няма телефон или скайп да пише, че сделката става в темата или на ЛС, НО ДА ПИШЕ НАЙ-НАПРЕД ОТ КЪДЕ Е :idea: :idea:

Не си трий клавишите, упражнявай правата и властта, които си заслужил :!: :wink:
Мънцата

Мнение от Мънцата »

s4etovod написа:
slivnalia написа: Митко изтриха ми се клавишите да ги подканям,съгласен съм с теб че това е важно!
Начуквай канчета бе шеф, не подканяй, а начуквай канчета :axe: :axe: Заключи им обявите па да се жалват после в тоя подфорум. :finga:

Аз искам да купя стока, само ако считам, че ще ми е изгодна. От къв зор да трупам сметки на телефона си или да си губя времето в писане и после в напрегнато очакване дали ще съм аз късметлията от една страна или от друга - да разбера, че някъв си какъвто и да е воблер дрънкалка ще ми излезе повече от магазина, ако в последствие разбера, че е на другия край на България. Ако знам ,че е там ще преценя, че не съм аз купувача, няма да пиша или звъня и просто форума ще се оптимизира, няма хавая да се разтеглят теми, да има "празни" постове и т.н.

Неграмотноста и нехайството не са оправдание за който и да е участник да не зачита правилата на форума. Ако няма телефон или скайп да пише, че сделката става в темата или на ЛС, НО ДА ПИШЕ НАЙ-НАПРЕД ОТ КЪДЕ Е :idea: :idea:

Не си трий клавишите, упражнявай правата и властта, които си заслужил :!: :wink:
По-добре няма как да се каже, това е истината :smt023
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Колкото и да ни се иска, не става само с контрол тая работа. Требе и малко самосъзнание.
Всеки гледа да си продаде стоката и не му пука от никакви правила. Важното е да има далавера. На ден в магазина се пускат сигурно по 150 - 200 обяви. Голяма част от тях не виждате, щото сме ги хванали, но и 30 да са модераторите, а не 3-ма пак нема да могат да смогнат. Бай Ганьо като реши, че требе да си продаде мускалчетата и през корема на родилка ще прецапа с цървулите без да му пука.
Ако знаете колко ЛС-та от рода на по долното получавам аз, а и колегите.
... написа:Кърца ли си Мърца ли си. какъв ти е пък на тебе проблема бе селтак. като не знаеш за какво става въпрос
... написа:Не вервах че в тоя форум има такива боклуци като тебе
... написа:гДо господин у4ителя защо недоидеш даме нау4иш а много знаем тук но нали се сещаш 4е може дасе засе4ем на някой язовир
[/quote]
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s4etovod »

Кърца, Сливналия,

Вие сте безкрайно необходими на този форум :drinkers: . И с работата си по него и за него и с коректността си и с репортажите си. Такива като Вас и дори не чак толкова добри в разказите си хора, но с нормално самосъзнание и правилно разбиране за света и идеята на форума е добре да общуват тук.

Всички дето Ви пишат подобни неща НЯМАТ МЯСТО СРЕД НАС - да си ходят на селския гьол и да се фалят на дедовия си, а да си продават стоките на битака при мангалите :idea:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

s4etovod написа:..........
Всички дето Ви пишат подобни неща НЯМАТ МЯСТО СРЕД НАС - да си ходят на селския гьол и да се фалят на дедовия си, а да си продават стоките на битака при мангалите :idea:
Ейййй шшшш - бърчед,недей така ве.
Ще ни оставиш без заплати бре. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”