Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

И аз открих...
-
- научил се да хвърля
И аз открих...
Събрахме се голяма компания и отпрашихме събота вечер към Бушляка.Част от компанията бяха отишли по-рано да разпънат масите и да запалят барбекюто,но за жалост бяха застанали на не толкова добро за риболов място.И то може би местото би било доста добро ако язовира не беше изпуснат поне с 7-8 метра и шаварите които бяха преди във водата сега се намираха зад масите и палатките.Пристигнахме ние към 8 без нещо и веднага замешах малко захранка и хвърлих няколко топки.Дълбочината пред мен до средата на залива,в който се намирахме беше не повече от 1.7-2.00 м.Хвърлих една на дъно на пружина и една на плувка.Реших да пробвам първо на бял.Хвърлям и веднага потапяне на плувката,засечка и хоп .... слънчевка.Упражнението се повтори поне още 20 пъти докато се мръкне.Гадовете взимаха на пропадане и не позволяваха на каквато и да е друга риба да се добере до червеите.На торен същата работа.При колегите - същото.Зарязах риболова,направо ми писна гол след гол слънчевка и по 2 минути операция,докато извадя куката.Реших,че е време да уловя някоя студена бира и някое кебапче
Колегите обаче бяха по-упорити и сложиха светещите плувки и по една светеща контролка на дънните.Веднага излезе един хубав костур на бял,около 300-400 гр.Заседнахме,заменихме бирите с ракийка и се почна веселбата.Към 10.30 хубав удар на дънната,колегата засича и приятна тежест отсреща,даже и малко аванс взе
Изненада ни едно диваче,малко над килото
Това си и остана за цялата нощ,като не броя 1 рак дето оказваше сериозна съпротива при ваденето
Бях решил да стана към 5.30 и да ида в дълбокото да потърся нещо различно от слънчевка.Само,че май ракиите са ми дошли в повече и съм забравил да навия телефона да ме събуди
Будя се аз,гледам телефона 7.30
Докато се поразсъня и си взема багажите се мина още половин час.Повървях 10тина минутки и стигнах до едни скали.Измерих дълбочината на 5-6 метра пред мене беше над 3те метра.Резултата до към 12 беше 3 дребни червеноперки и 10тина костурчета.Колегите бяха извадили 10тина костура на рибе.Жегата напече страшно и решихме да събираме сергиите :
Като цяло почти никакъв риболов,с изключение на шаранчето дето ни изненада.Колегите до нас споделиха,че и те са хванали 1 през нощта.Алкохолната равносметка беше 2 каси бира и близо 10 килца ракийка
Голяма компания бяхме и не се изложихме
Въпреки слабия риболов съм страшно доволен от "откриването" в много добра компания