Разходка из зоологическата градина Шьонбрун във Виена

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Разходка из зоологическата градина Шьонбрун във Виена

Мнение от AL KAPONE »

Здравейте,
Смятам сега да напиша една интересна темичка, дано да Ви хареса защото няма да е точно пътуване, а личните ми снимки и впечатления от едно прекрасно кътче във Виена.
Та Schonbrunn Zoo е уж най-старата зоологическа градина в света и очакванията ми бяха настроени да вида нещо по-ретро и нещо доста първично, но попаднахме в съвременен, уникално красив от към архитектура, природа и стил парк. Животните вътре живеят в хармония с природата, а достъпът до тях е пряк или на сантиметри, но за да добиете повече впечатление започвам с фото разходката :)
Само да допълня, че в километричният зоопарк не срещнах нито един, който да подава храна, да хвърля отпадъци или да дразни животните.... не може и дума да става за сравнение с нашият бетонен зоопарк в София!!!
И така.... Добре дошли
Изображение
За тези които не могат за понесат километричното ходене ги очаква ето това на входа...
Изображение
Изображение
Тук има панда но иска взиране
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

На много места в зоопарка има изградени тематични страхотни забавления за хлапетата...
Изображение

А това е вход към изкуствена джунгла нещо като огромен аквариум с тропически растения, свободни птици, животинки, риби, прилепи и всякакви гадини...
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Стъклени асансьори които те пренасят по различните нива на джунглата...
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Тук където скачат маймуните отдолу е направено водно корито и като се вгледахме във водата се появиха огромни шарани, които плюскат това което изтърват маймуните.... ама верно огромни риби :D
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

А сега следва любимото ми :) Аквариума
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Владетелят им не си спомням кой за което ме извинете... бил страстен любител на пътуванията и екзотичните животни и започнал да ги събира от цял свят... Специално за него изградили ето този павилион, където да може да закусва и да се любува на животните....
Днес това е кръчмичка с ледено студена бира и страхотна кухня... е па хапнахме пийнахме и пак по разходки.... Един ден не е достатъчен да разгледаш всичко... Чистотата е поразителна... Няма клетка или животно което да не и в добро здраве и вид, да е раздразнено или да му е замърсено... напротив личеше, че животните са щастливи в зоопарка както и посетителите.
Е та това е от мен... :roll:
Изображение
Изображение
Има още снимки обаче ме мързи вече, пък и да ви е интересно като отидете, което го пожелавам на всеки любител на природата и животните... :D
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
leshoqda400
новобранец
новобранец

Re: Разходка из зоологическата градина Шьонбрун във Виена

Мнение от leshoqda400 »

Наистина страхотно място,имал съм възможността да го посетя и аз.Мога да кажа че си е направо уникално,както и един дворец със същото име(наричат го Виенския Версай),който е с невероятна природа.Какво да кажем,освен че Виена е избран за най-добрия град за живеене през 2010година.
Който пие бира,не умира
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Супер е всичко, даже и мумуните имат по-големиу риби от нас :lol: :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

snegk написа:Супер е всичко, даже и мумуните имат по-големиу риби от нас :lol: :drinkers:
Мани ми и вземат на каквото падне във водата :D не ти трябват маркови топчета и ароматна царевица :D
А едната вечер през нета си резервирахме хотел извън Виена и излизам на терасата и кво да видим в далечината :shock: язовир... пишем в нета да видим кво що... и опссс... то десет пъти по голямо от Жрепчево :D и паля колата, то водата като магнит привлича и на там...

:shock: и кво да видим насреща то торбички, мрежи, чалга, фасове, лайна... абе отврат ви казвам, вижте на снимките... тия не знаят кво да направят от един водоем :lol:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Супер снимки и чудесно изживяване )))) едибственият зоопарк дето съм ходил извън БГ е зоопарка на Цюрих , немного голям ама готи , и там има джунгла под един купол -Мадагаскар , пък и покрай цюрихското езеро не видях хартии и найлони :lol: :lol: :lol: :lol:
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
gygytka21
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gygytka21 »

Каквато държавата им, такава и зоологическата им градина.Чисто, подредено и много красиво.Само се чудя как насмогват с храната на мравояда? :D
Преди години имах късмета да разгледам зооградината в Берлин, дори не цялата, защото цял един ден не ни стигна да видим всичките и питомци.И там-много зеленина, вода, чисто и уютно.Снимките са хубаво нещо, но да видиш всичко това с очите си, е върховно щастие.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Мноо гадно :rolleyes:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”