Къде се намирам:
Къмпингуване
Палатка и Каравана
naRiba.com

Форум

кемпер или каравана
Модератор: Ачо ♣
- il4o6o
- вече хвърля и на тежко
кемпер или каравана
чудя се кое е по удачното за ходене по язовирите кемпера или караваната? говоря за нещо до 7-8000лв. знам че тука има хора и с кемпери и с каравани та нека споделят плюсове и минуси
пускайте ги,за да хващате
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: кемпер или каравана
Ето ти един як кемпер - ползвал съм го миналата година на откриването, много беше гот, освен това с него минаваш на повече места, отколкото да влачиш каравана....а, кемпера се продава. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- ще става разбирач
Аз за този бюджет бих заложил на каравана ето и малко предимства .Отиваш на къмпинг,риба или на почивка.Ако ти се наложи да отидеш до съседен град или по спешност трябва да разкачиш тенти да подредиш и много други салтанати,а при караваната просто откачаш и тръгваш, но пак казвам, това е относително защото един нов кемпер е съвсем друго там парите са около 30000 евро
Успех

- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Абсолютно съгласен съм с предното мнение.Кемпера е по-мобилен от гледна точка на това ако трябва да минеш по черен път.Защото каравана не можеш да я теглиш при голям наклон на черен път ако малко росне.Ако на истина ти се наложи да идеш да заредиш с продукти пък кемпера е по-неудачен.Караваната я откачаш и газ.За кемпера са нужни винетки,данъци,застраховки.За каравана до колкото знам застраховката е доста по-малка.Изобщо трябва да прецениш за какво точно ти трябва.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
- 101
- новобранец
- Обратна връзка:
Като цяло отбелязаното в предните две мнения е в поза на караваните и аз до голяма степен съм съгласен с тях. Особено една не голяма едноосова каравана може да я закараш почти навсякъде, но е добре да си сджип, който би излязал от тежки ситуации, дори и без караваната, докато с кемпърът по някои по несгодни пътчета може доста да се узориш особени при по-тежки климатични условия. Тъй, че много важно е и какъв ти е автомобилът. Като цяло винаги можеш да ползваш малък мотор или мотопед и с кемпър, и с каравана, но все пак с караваната си по-мобилен. Трябва да се има в предвид, че за 7-8000лв. трудно ще си вземеш кой знае колко читав кемпър! Естествено има и по-малки кемпъри с 4Х4, като Multivan-а на WV които лично аз много харесвам и считам за добро решение .Така или иначе и за двете ти трябва удобно и сигурно място където да ги държиш, докато не ги ползваш ... с което предполагам, че разполагаш и ако е така взимай което ти е на сърце и според нуждите
Аз продължавам да бича на палатка, въпреки че там си е доста повече бачкане, но пък е неангажиращо. Напследък заглеждам палатки за покрив на кола ... на покрива съшо си пренасям и лодката.Успех в изборът!

- st_piskov
- ще става разбирач
Здравей, Илчо!И аз си задавам този въпрос от едно известно време и за мен съм си решил!Отговора на този въпрос намерих тук:
http://wzemi.com/kemper-club/forum/inde ... 7f664eec2a
Попрочети малко,ще има смисъл за избора ти!
-
За язовирите, на 100 процента кемпер. Ако е за къмпинг каравана.Карам кемпер от няколко години, имам наблюдение и върху караваните.С кемпера си до някъде ограничен а с караваната много. Все пак, прецени къде ходиш за риба и ако пътя позволява, колата също, вземи си каравана.А ако искаш проходимост, вземи си бус 4.4 и си направи сам кемпер

По- пътя не може, отстрани потъна

По- пътя не може, отстрани потъна

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- il4o6o
- вече хвърля и на тежко
аз тука се и регистрирах,но още тьрся отговораst_piskov написа:Здравей, Илчо!И аз си задавам този въпрос от едно известно време и за мен съм си решил!Отговора на този въпрос намерих тук:

по принцип ще го ползвам уикендите само по язовирите и най-продьлжително лятото за една седмица. Multivan-а на WV е наистина удобно решение, но голямият недостатьк му е че няма баня и wc. за мен това е най-голямото предимство на караваните и кемперите пред палатката.
-
Химически тоалетни продават а банята е най-лесния проблем 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аз продавам каравана.6 м. дълга, 5 местна, токи газ, плюс форсел. Ако се интересувате телефона ми е 0898/789 410.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- il4o6o
- вече хвърля и на тежко
мисля да се ориентирам кьм някой кемпер,ама ще трябва още някой лев да сьбера