На Радута .... за кратко!

Модератори: bobopeli, sapuna

Мънцата

На Радута .... за кратко!

Мнение от Мънцата »

Здравейте Приятели, чудех се дали въобще да пускам тази тема и къде, защото няма раздел НЕриболовни излети :lol: Както и да е, длъжен съм да пусна темата, най-малкото заради подкрепата, която ни оказаха Васко, Павката и всички Вие в подготовката :prayer: Едва сега ми остана време да Ви разкажа в снимки и картинки за този "излет". За съжаление репортажа няма нищо общо с миналогодишния :( Всъщност, за какво иде реч:

За разлика от миналата година, този път тръгнахме много по-добре подготвени, НО...уви! Групата ни се състоеше от Жоро /Мулти/, Явор /мноо готин пич от Карпа/, Борко /приятел от Ст.Загора/ и моя милост :wink:

Минахме през Силистра с ферибота

Изображение

Изображение

Във 8.40ч бяхме на Радута, където вече се бяха настанили сърбите

Изображение

Към 10.00 - 10.30 се събрахме всички и започнахме да теглим жребия за местата, на които ще ловим. На нас се падна 3-ти номер за избор. Сърбите въобще не участваха в жребия, просто си бяха нагласили техните места предварително ... Първите двама колеги избраха места настрани от мястото, което си бях заплюл още миналата година - Бекер Пойнт! Понеже миналата година ни прецакаха с мястото, този път повторих няколко пъти мястото и по описание и по име /благодарение на Хари, с когото разговарях в момента по телефона/, за да няма пак недоразумения. Хари даже се учуди, че са ми дали това място, защото там пускали само важни клечки, министри и т.н. Отидохме на мястото към 11.00 и започнахме да разпъваме циганията - знаете за какво иде реч - палатки, багажи, стойки, въдици ....

Изображение

Изображение

Във 18.30 бяхме дотук .... :shock:

Изображение

.... когато ни заявиха, че трябва да се махаме от мястото !!! :shock: Щял да идва някакъв министър на другия ден да си ловка рийш ли :roll: Междувременно, бяхме разузнали мястото със сонара, пуснахме си маркери, захранихме подобаващо с 40-50 кила Динамит байтс ... Естествено, отказахме категорично да се преместим :smt018 След два три неуспешни опита да ни преместят с парламентьори, към 20.30ч се появи и Негово Величество Г-н Радута, който с най-безцеремонен тон ни заяви, че ТРЯБВА за се преместим :shock: След поредният ни отказ се започна със заплахите - първо беше полицията, после десетина яки момчета щели да ни преместят :shock: Не можех да повярвам на ушите си !!! Ако не ни харесвало - да се махаме, щели да ни върнат парите! Викам му - ОК, тръгвам си, ама кои пари ще ми върнеш - за таксата от 150Е, за топчетата, с които захранихме мястото/за около 1000лв!!!/, за половин годишната подготовка, за нервите .... за кое ще ми върнеш парите ??? Човека просто не му пукаше, вика ми това място го няма на картата, не съм ви карал да захранвате тука! ОК, ами защо не ме заведохте до сектора поне, както миналата година? ... Пей си Пенке ле, ама кой ли те слуша ... :roll: Вдигнахме си нервите и с Жоро решихме да си ходим :evil: Ама и това кофти, още двама има с нас! Викаме си, айде, местим се сутринта :wink: Вечерта Явор реализира един добър шаро - кантара закова точно на 21кг :D

Изображение

Изображение

Изображение

http://www.youtube.com/v/uVA6krL2qEI

А, щях да забравя - в случай че някой по света не е разбрал - Жорката фана платика, йедра :lol: :lol: :lol: Те я :D

Изображение

И така, на сутринта газ към новото място. Ето и няколко практични и полезни съвети от мен :lol:

Как да преместим палатката си ... :D

http://www.youtube.com/v/qOQ9QaVNJWU

... и стойките с въдиците ... :D

Изображение

... и други нещица :lol:

Изображение

През следващите близо 40 часа правихме това ...

Изображение

За съжаление имах и един удар, който реализирах :(

Изображение

Казвам за съжаление, защото ако не го бях дръпнал, можех да кандидатствам за книгата на Гинес - за капо на Радута :lol:

Ами .... това беше :( Тази приказка не е от тези, които завършват с Happy End... На следващата сутрин с Жоро си тръгнахме, така или иначе го бяхме решили, нямаше смисъл да продължаваме да си вдигаме нервите /междувременно Негово Величество Г-н Радута ми предложи да ни премести за трети път !!! на некво мноо дащно, свръхсекретно място :lol: /все пак човек отива на такова място да разпуска и релаксира, а не да троши нерви с малоумни румъняги и сърби ... :twisted: Жорката ми погостува два дни, за което се кефя много, направи сефтето и на сафрида :D Абе, всяко зло, за добро :D

В заключение ще кажа, че лично аз, повече НИКОГА няма да стъпя на този водоем, пък ако ще да ми дават 1500 евро :smt021 Нека всеки ме разбира както иска, но този разказ с неочакван край да послужи като тема за размисъл на тези, които все още имат желание да посетят този водоем...

п.п. Най-големия изкаран шаран за седмицата е 22кг, а повечето са между 8 и 14кг. Същите риби /и по-големи/ може да се ловят и в България - на Церова кория, Кастел, Монтана лейк, Тръстиково, Ряховски ливади и т.н. .......

п.п.2 Към господата Радута и Нико - F..K YOU !!! /Ако искате го модерирайте, ама това е положението/
tisho_9610
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: На Радута .... за кратко!

Мнение от tisho_9610 »

Браво страхотно сте си изкарали и добри шарани сте хванали.
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

Браво, важното е релакса :)
Мънцата

Мнение от Мънцата »

Ебаси релакса, не го пожелавам на никой :D
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

мамалигарска му работа :finga:
скобара е риба проклета
Изображение
RadiМ
новобранец
новобранец

Мнение от RadiМ »

Да го бяхте засилили във водата тоя боклук.Много ме хваща яд, като почнат да делят хората по важност,бил министър,полковник,полицай,банкер и т.н.Абе нали съм си платил, ти откъде знаеш какъв съм и дали това ме прави по малко Човек от тях.Ако бях в такава ситуация направо щях да изтрещя.Жалко за добрите намерения и голямата подготовка дето сте направили.А само като си помислите колко шаранчета и амурчета щяхте да зарибите в БГ с парите за там. :wink:
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

За кратко,...ама сладко! :D
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Еййй, докато ти четох колега мъките, направо се растреперих от нерви, да им се исера в устенцата , тъпи селски депутатки. :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead:
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Румънски цигани... :axe: Браво че сте ги изтърпяли се пак...
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Писах, писах, че изтрих, думите са излишни :twisted: :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Това с местенето на палатката беше върха :D
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
matey49
новобранец
новобранец

Мнение от matey49 »

Колеги благодарим за репортажа и снимките! Със всичките ядове имало е и губави моменти. Пожелавам ви още успехи през годината!
Изображение
Аватар
zare23
новобранец
новобранец

Мнение от zare23 »

Колега тоя шаран е МУТАНТ :o :o :o иначе браво за хубавия риболов!!
Catch and release :)
Аватар
cecodevil
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от cecodevil »

Балкански синдром :!: Тия румънци са същите като нас :evil: .
Изображение
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

Това със синдрома е много истина.
Четох доста в карпа за нервите,жалко за подготовката която сте направили,за желанието и очакването.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”