Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

На Радута .... за кратко!
На Радута .... за кратко!
Здравейте Приятели, чудех се дали въобще да пускам тази тема и къде, защото няма раздел НЕриболовни излети
Както и да е, длъжен съм да пусна темата, най-малкото заради подкрепата, която ни оказаха Васко, Павката и всички Вие в подготовката
Едва сега ми остана време да Ви разкажа в снимки и картинки за този "излет". За съжаление репортажа няма нищо общо с миналогодишния
Всъщност, за какво иде реч:
За разлика от миналата година, този път тръгнахме много по-добре подготвени, НО...уви! Групата ни се състоеше от Жоро /Мулти/, Явор /мноо готин пич от Карпа/, Борко /приятел от Ст.Загора/ и моя милост
Минахме през Силистра с ферибота

Във 8.40ч бяхме на Радута, където вече се бяха настанили сърбите

Към 10.00 - 10.30 се събрахме всички и започнахме да теглим жребия за местата, на които ще ловим. На нас се падна 3-ти номер за избор. Сърбите въобще не участваха в жребия, просто си бяха нагласили техните места предварително ... Първите двама колеги избраха места настрани от мястото, което си бях заплюл още миналата година - Бекер Пойнт! Понеже миналата година ни прецакаха с мястото, този път повторих няколко пъти мястото и по описание и по име /благодарение на Хари, с когото разговарях в момента по телефона/, за да няма пак недоразумения. Хари даже се учуди, че са ми дали това място, защото там пускали само важни клечки, министри и т.н. Отидохме на мястото към 11.00 и започнахме да разпъваме циганията - знаете за какво иде реч - палатки, багажи, стойки, въдици ....

Във 18.30 бяхме дотук ....

.... когато ни заявиха, че трябва да се махаме от мястото !!!
Щял да идва някакъв министър на другия ден да си ловка рийш ли
Междувременно, бяхме разузнали мястото със сонара, пуснахме си маркери, захранихме подобаващо с 40-50 кила Динамит байтс ... Естествено, отказахме категорично да се преместим
След два три неуспешни опита да ни преместят с парламентьори, към 20.30ч се появи и Негово Величество Г-н Радута, който с най-безцеремонен тон ни заяви, че ТРЯБВА за се преместим
След поредният ни отказ се започна със заплахите - първо беше полицията, после десетина яки момчета щели да ни преместят
Не можех да повярвам на ушите си !!! Ако не ни харесвало - да се махаме, щели да ни върнат парите! Викам му - ОК, тръгвам си, ама кои пари ще ми върнеш - за таксата от 150Е, за топчетата, с които захранихме мястото/за около 1000лв!!!/, за половин годишната подготовка, за нервите .... за кое ще ми върнеш парите ??? Човека просто не му пукаше, вика ми това място го няма на картата, не съм ви карал да захранвате тука! ОК, ами защо не ме заведохте до сектора поне, както миналата година? ... Пей си Пенке ле, ама кой ли те слуша ...
Вдигнахме си нервите и с Жоро решихме да си ходим
Ама и това кофти, още двама има с нас! Викаме си, айде, местим се сутринта
Вечерта Явор реализира един добър шаро - кантара закова точно на 21кг

http://www.youtube.com/v/uVA6krL2qEI
А, щях да забравя - в случай че някой по света не е разбрал - Жорката фана платика, йедра
Те я

И така, на сутринта газ към новото място. Ето и няколко практични и полезни съвети от мен
Как да преместим палатката си ...
http://www.youtube.com/v/qOQ9QaVNJWU
... и стойките с въдиците ...

... и други нещица

През следващите близо 40 часа правихме това ...

За съжаление имах и един удар, който реализирах

Казвам за съжаление, защото ако не го бях дръпнал, можех да кандидатствам за книгата на Гинес - за капо на Радута
Ами .... това беше
Тази приказка не е от тези, които завършват с Happy End... На следващата сутрин с Жоро си тръгнахме, така или иначе го бяхме решили, нямаше смисъл да продължаваме да си вдигаме нервите /междувременно Негово Величество Г-н Радута ми предложи да ни премести за трети път !!! на некво мноо дащно, свръхсекретно място
/все пак човек отива на такова място да разпуска и релаксира, а не да троши нерви с малоумни румъняги и сърби ...
Жорката ми погостува два дни, за което се кефя много, направи сефтето и на сафрида
Абе, всяко зло, за добро
В заключение ще кажа, че лично аз, повече НИКОГА няма да стъпя на този водоем, пък ако ще да ми дават 1500 евро
Нека всеки ме разбира както иска, но този разказ с неочакван край да послужи като тема за размисъл на тези, които все още имат желание да посетят този водоем...
п.п. Най-големия изкаран шаран за седмицата е 22кг, а повечето са между 8 и 14кг. Същите риби /и по-големи/ може да се ловят и в България - на Церова кория, Кастел, Монтана лейк, Тръстиково, Ряховски ливади и т.н. .......
п.п.2 Към господата Радута и Нико - F..K YOU !!! /Ако искате го модерирайте, ама това е положението/

За разлика от миналата година, този път тръгнахме много по-добре подготвени, НО...уви! Групата ни се състоеше от Жоро /Мулти/, Явор /мноо готин пич от Карпа/, Борко /приятел от Ст.Загора/ и моя милост

Минахме през Силистра с ферибота
Във 8.40ч бяхме на Радута, където вече се бяха настанили сърбите
Към 10.00 - 10.30 се събрахме всички и започнахме да теглим жребия за местата, на които ще ловим. На нас се падна 3-ти номер за избор. Сърбите въобще не участваха в жребия, просто си бяха нагласили техните места предварително ... Първите двама колеги избраха места настрани от мястото, което си бях заплюл още миналата година - Бекер Пойнт! Понеже миналата година ни прецакаха с мястото, този път повторих няколко пъти мястото и по описание и по име /благодарение на Хари, с когото разговарях в момента по телефона/, за да няма пак недоразумения. Хари даже се учуди, че са ми дали това място, защото там пускали само важни клечки, министри и т.н. Отидохме на мястото към 11.00 и започнахме да разпъваме циганията - знаете за какво иде реч - палатки, багажи, стойки, въдици ....
Във 18.30 бяхме дотук ....

.... когато ни заявиха, че трябва да се махаме от мястото !!!

http://www.youtube.com/v/uVA6krL2qEI
А, щях да забравя - в случай че някой по света не е разбрал - Жорката фана платика, йедра

И така, на сутринта газ към новото място. Ето и няколко практични и полезни съвети от мен

Как да преместим палатката си ...

http://www.youtube.com/v/qOQ9QaVNJWU
... и стойките с въдиците ...

... и други нещица

През следващите близо 40 часа правихме това ...
За съжаление имах и един удар, който реализирах

Казвам за съжаление, защото ако не го бях дръпнал, можех да кандидатствам за книгата на Гинес - за капо на Радута

Ами .... това беше

В заключение ще кажа, че лично аз, повече НИКОГА няма да стъпя на този водоем, пък ако ще да ми дават 1500 евро

п.п. Най-големия изкаран шаран за седмицата е 22кг, а повечето са между 8 и 14кг. Същите риби /и по-големи/ може да се ловят и в България - на Церова кория, Кастел, Монтана лейк, Тръстиково, Ряховски ливади и т.н. .......
п.п.2 Към господата Радута и Нико - F..K YOU !!! /Ако искате го модерирайте, ама това е положението/
-
- ще става разбирач
Re: На Радута .... за кратко!
Браво страхотно сте си изкарали и добри шарани сте хванали.
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Браво, важното е релакса 

Да го бяхте засилили във водата тоя боклук.Много ме хваща яд, като почнат да делят хората по важност,бил министър,полковник,полицай,банкер и т.н.Абе нали съм си платил, ти откъде знаеш какъв съм и дали това ме прави по малко Човек от тях.Ако бях в такава ситуация направо щях да изтрещя.Жалко за добрите намерения и голямата подготовка дето сте направили.А само като си помислите колко шаранчета и амурчета щяхте да зарибите в БГ с парите за там. 

-
- сериозен играч
За кратко,...ама сладко! 

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Еййй, докато ти четох колега мъките, направо се растреперих от нерви, да им се исера в устенцата , тъпи селски депутатки.

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Румънски цигани...
Браво че сте ги изтърпяли се пак...

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
-
- и господ не е толокова добър
Писах, писах, че изтрих, думите са излишни

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Това с местенето на палатката беше върха 

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Колеги благодарим за репортажа и снимките! Със всичките ядове имало е и губави моменти. Пожелавам ви още успехи през годината!

Колега тоя шаран е МУТАНТ
иначе браво за хубавия риболов!!

Catch and release 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Това със синдрома е много истина.
Четох доста в карпа за нервите,жалко за подготовката която сте направили,за желанието и очакването.
Четох доста в карпа за нервите,жалко за подготовката която сте направили,за желанието и очакването.