Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Пробата...:)
-
- ще става разбирач
Пробата...:)
Мили ми приятели, приятелки и ти Станко
вчера във Враца, отново имаше пороен дъжд
, но не това е темата...
Та докато все още не се беше разцепило небето(да ни отмие най-накрая и да се свършва това тегло) ми прищрака в мозъка(или на нещото в главата ми ) да ида да тествам едни воблерчета. Въпреки, че Сашо ми докладва, че по неговия край нещата са трагични
реших да се поразходя. Налузих /каква дума знам / си джапанките и късите гащи /в момента заради тази грешка, краката ми са все едно котки са си острили ноктите
/ и отцепих. Пристигнах - реката леко мътна, но ставаше. Поуби ми се малко първоначалния устрем, но какво да се прави Та сложих първо едно воблерче от новите, но нещо не ми вдъхна доверие. А и рибите го пренебрегнаха.
Викам си я да сложим един от последните, дето и вода не е виждал. Хвърлям няколко пъти и хоп:

Викам си - случайна работа! Но не - започнах да си вадя рибки с подобни размери, а в далечината облаците придобиха тъмно лилав цвят Представих си , че ако това дойде насам, ще изпадна в бедствено положение , но...при подобна активност чувството ми за самосъхранение се притъпи
и най-спокойно си продължих риболова
Стигнах до едив вир с бързей в началото и си викам я тук да пробвам.
На второто хвърляне така ме удари нещо, че ми настръхна още повече перчема
Аэ тегля, то тегли. Докато беше в тихото имах шанс да го понадигна и видях, че работата е сериозна
Кепа беше далеч от мен
а рибата влезе в бързея и там нищо не можех да и направя освем да я дигам с метър нагоре, като тя спокойно след това влизаше пак на дъното и търсеше къде да се завре
Спуснах се до водата и нагазих малко над коляното, пред мен вече си беше към 1,5 м и нямаше как да стъпя повече напред. И започна борбата - ул се свил сериозно, монофила по ме притесняваше обаче...Всяко влизане на рибата в бързото течение беше съпроводено с метър аванс...
И така - минаха 5 мин. и вече виждах шансове да се справя! Ул му изцеждаше силите по много брутален начин и след около 15 мин. вече го прекарах до мен и след няколко опита го хванах за вратлето Ей го на позьорчето:

Явно адреналина ми е бил в повече, че нещо съм изсветлил снимката
А да не ме питате за мястото, ето го и него:

Рибата не можеше да мръдне и бързо след снимките я пуснах-5 мин.стоя до брега до едни водорасли...но оцеля. Та ще я търся пак след 2,3 години
Имах и едно премеждие - качвах се по една върба
, да откача въпросното воблерче, че явно е кадемлийче...и при слизането ми падна джапанката в реката
Добре, че имам кеп
и с мигновенна реакция я залупих, че не ми се мислеше как се прибирам бос през тръняка
Много доволен останах от тази няколко часова разходка и прибирайки се във Враца, разбрах черните облаци, къде са се изваляли

Та докато все още не се беше разцепило небето(да ни отмие най-накрая и да се свършва това тегло) ми прищрака в мозъка(или на нещото в главата ми ) да ида да тествам едни воблерчета. Въпреки, че Сашо ми докладва, че по неговия край нещата са трагични

Викам си я да сложим един от последните, дето и вода не е виждал. Хвърлям няколко пъти и хоп:

Викам си - случайна работа! Но не - започнах да си вадя рибки с подобни размери, а в далечината облаците придобиха тъмно лилав цвят Представих си , че ако това дойде насам, ще изпадна в бедствено положение , но...при подобна активност чувството ми за самосъхранение се притъпи

Стигнах до едив вир с бързей в началото и си викам я тук да пробвам.
На второто хвърляне така ме удари нещо, че ми настръхна още повече перчема
Аэ тегля, то тегли. Докато беше в тихото имах шанс да го понадигна и видях, че работата е сериозна

И така - минаха 5 мин. и вече виждах шансове да се справя! Ул му изцеждаше силите по много брутален начин и след около 15 мин. вече го прекарах до мен и след няколко опита го хванах за вратлето Ей го на позьорчето:

Явно адреналина ми е бил в повече, че нещо съм изсветлил снимката

А да не ме питате за мястото, ето го и него:

Рибата не можеше да мръдне и бързо след снимките я пуснах-5 мин.стоя до брега до едни водорасли...но оцеля. Та ще я търся пак след 2,3 години

Имах и едно премеждие - качвах се по една върба

Много доволен останах от тази няколко часова разходка и прибирайки се във Враца, разбрах черните облаци, къде са се изваляли

- каридата
- учете се от него
Re: Пробата...:)

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

-
- ще става разбирач
Страхотен излет

Изживял си максимално риболовната тръпка!
п.п.За рибока кепа далеч,ама за безценната джапанката бързо,бързо си го намерил!?

п.п.За рибока кепа далеч,ама за безценната джапанката бързо,бързо си го намерил!?

.....Имах и едно премеждие - качвах се по една върба, да откача въпросното воблерче, че явно е кадемлийче...и при слизането ми падна джапанката в реката
Добре, че имам кеп
и с мигновенна реакция я залупих, че не ми се мислеше как се прибирам бос през тръняка
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Тоя Триумф кви са му данните , че ми се струва като ултра лайт ....
Туй риболова не е за мен 

- каридата
- учете се от него
Мисля че е УЛ
Последно промяна от каридата на Пон Юни 13, 2011 8:02 pm, променено общо 1 път.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

-
- ще става разбирач
Баш ул си еtachev написа:Тоя Триумф кви са му данните , че ми се струва като ултра лайт ....

1.70
0.8-5г

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Браво за риболова и евала за рибоците,но не трябваше да издаваш мястотоivo Vratsa написа:![]()

Поздравления колега за репортажа и снимките! Успех в риболова през целия сезон!!!!

-
- кандидат преподавател
Въх,колко хеви има в твоето УЛ
Яко! 

ОТ къде си го взимал ?ivo Vratsa написа:Баш ул си еtachev написа:Тоя Триумф кви са му данните , че ми се струва като ултра лайт ....![]()
1.70
0.8-5г
Туй риболова не е за мен 

ОТ къде си го взимал ?ivo Vratsa написа:Баш ул си еtachev написа:Тоя Триумф кви са му данните , че ми се струва като ултра лайт ....![]()
1.70
0.8-5г
Туй риболова не е за мен 

-
- ще става разбирач
От Пловдив 

аха , щото не съм виждал по он лайн магазините , а искам нещо такова пък не ми се дават кинти за премиерivo Vratsa написа:От Пловдив

Туй риболова не е за мен