Производство наПЕЛЕТИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ от слама

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
nvelikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Производство наПЕЛЕТИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ от слама

Мнение от nvelikov »

Здравейте колеги ,
интересува ме нова тема за бизнес .Производствен цех за ПЕЛЕТИ от слама ,слънчогледови стебла и царевичак .
Някой има ли опит в този род бизнес и може ли да даде по пълна информация .
Предимства и недостатъци?
" Не всичко, което има две бузи е лице..."
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Re: Производство наПЕЛЕТИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ от слама

Мнение от КАЯ »

На времето се интересувах от подобно производство, та ще ти нахвърлям някои мисли:
-Най-важното е наличието на свободни пари-кредит трудно и може и да останеш без залога си.
-Машините не са евтини, макар че могат да се намерят и втора употреба.По евтини са тези за производството на брикети.
-Проекта за постройките също, а и пожарната ще ти скъси живота.
-Собствена земя доста повече отколкото за огромен палат.Най-вече за складиране на суровината.Сушилнята гълта доста гориво.Вариант е да се търсят неизползвани селскостопански постройки.
-Превоза също е голямо перо.
-Най-важното-няма развит пазар за тази продукция в България.Износ не е лесно да се организира, а и искат определено качество и постоянни доставки.Ползват пелети от дървесни отпадъци.
-Има няколко производителя у нас.Дори външни инвеститори искаха да строят точно такъв огромен завод нейде из Дунавската равнина, но не знам докъде стигнаха.
Дано не съм те отчаял, но важно е да знаеш пречките на това с което се захващаш.
-Пусни търсене - в мрежата има доста информация.Не вярвай на 100%, старай се да я прецениш критично.
-Опитай да посетиш някое производство може пък и да ти кажат нещо и да ти покажат процеса.
Това е за сега от мен.Ако не успееш да намериш информация/не вярвам, но все пак/И продължаваш да се интересуваш от този бизнес ще се помъча да изровя нещо, ако съм архивирал стари линкове преди преинсталацията.
Успех в начинанието.
Аватар
nvelikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от nvelikov »

Здравей колега и мерси за отговора ,
Идеята ми да ползвам зграда която има собствен трафопост и се намита в центъра на полето ,от което ще вземам суровината. И най вече производство на пелети от биомаса / сено,слама,стебла от слънчоглед и царевица/. Прав си че сушилните са много енергоемки .но за момента идеята ми е да ползвам суровини с ниско съдаржание на влага. Имам сградата + ток + изходната суровина . Вярно е че тук този вид гориво не е добре познато и за това съм се насочил към Италия /износ/. Относно машините от китай излизат около 35 ... долара.Което не е фрапантно много.
Ако имаш повече инфо относно износ , контакти , адреси , Ще съм ти благодарен.
" Не всичко, което има две бузи е лице..."
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Не колега, нямам контакти, просто на времето се интересувах от този бизнес.доколкото знам на запад се търсят пелети от дървесни видове.В Хасково или пък в Кърджали, не си спомням има една фирма Ерато, която се занимава с такива котли и ако не се лъжа правят и пелети.Провери ако има възможност чрез тях /ако изнасят пелети/ машина на лизинг и изплащане с продукция.Трудно сам ще пробиеш за износ.Който и да е ще иска мостри отговарящи на определени стандарти, а такива без производство няма как да дадеш.Не знам какъв друг съвет да ти дам.Пусни в Гутъл търсене за пелети ще имаш доста информация.
Успех в начинанието.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”