Каква е пъстървата

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

niki76
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Каква е пъстървата

Мнение от niki76 »

Брей колко възмутени,дано само сте от истинските ,а не от ония дето много знаят ама ако не ги видят.Нищо лично,исках мнението ви,но тук стана традиция някой да се правят на най-хуманните,дано само да не е във форума това.Иначе никога не съм криел,че си взимам по няколко риби,както се вижда от гадната и отвратителна снимка от мивката ,рибите са си в нормата.Ха със здраве,и не налагайте мненията си,всеки има право да решава дали да вземе част от улова,и дали не.И това не прави другата страна УБИЙЦИ.
Още едно хвърляне и тръгвам.....
sergo1980
новобранец
новобранец

Мнение от sergo1980 »

niki76 написа:Колеги,преди време хванах една пъстърва-1,4кг.И досега спорим каква е,и доста по компетентни рибари питах,и те се колебаят.За мен не е нито балканка,поне не типичната,нито американка.Кажете си мнението.Според горските в тоя район е езерна пъстърва,каквато са пускали преди време за проба.Вие сте.
28092007(004).jpg
това си е чист сивен
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

niki76 написа:Брей колко възмутени,дано само сте от истинските ,а не от ония дето много знаят ама ако не ги видят.Нищо лично,исках мнението ви,но тук стана традиция някой да се правят на най-хуманните,дано само да не е във форума това.Иначе никога не съм криел,че си взимам по няколко риби,както се вижда от гадната и отвратителна снимка от мивката ,рибите са си в нормата.Ха със здраве,и не налагайте мненията си,всеки има право да решава дали да вземе част от улова,и дали не.И това не прави другата страна УБИЙЦИ.
Ники,и аз не крия че взимам риби,и че в мойта мивка има риби.Но просто не ги снимам там,и не ги показвам на форума в мивката-ТАКА Е ПО ПРАВИЛАТА.
Дано се разбираме :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
niki76
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от niki76 »

Няма защо да не се разбиреме,снимката от мивката я пуснах само за сравнение между двете пъстърви.Хванати са от едно и също място,та затова.Иначе спор няма ,че в снимка от мивката много красота няма.Поздрави.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

sergo1980 написа: това си е чист сивен

Аз пък мисля, че няма нищо общо със сивена. :arrow: :arrow: :arrow:

Изображение

A по- скоро има общо с Seeforelle => Езерна пъстърва :arrow: :arrow: :arrow:

Изображение

Аз лично не знаех, че в България има зарибени водоеми с този вид.
niki76
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от niki76 »

Както се казва-имаме участник познал точната риба.Благодаря колега ,снимките които си пратил са на съвсем същите риби.Не знам с колко са зарибявали,но дано се е опазила и има още от тях.Иначе горските този път не са излъгали,наистина имало и такива риби в БГ.
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Да твърдиш ,че тази риба е американка или сивен е абсолютно несериозно.
Остава двоуменето между две риби, които е възможно да се хванат в бг едната е балканка , а другата е езерна пъстърва/сьомга с каквато са зарибени доста язовири у нас преди 10-ина години.Вижте рибата на колегата троли рапала хваната на яз.Искър http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &start=165
ето това мисля ,че е рибата без да претендирам за точното име.Такива риби са хващани не веднъж на същия язовир.
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите по света и у нас”