Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Леново
Модератор: Paublo_Eskobar
Леново
Здравейте.Някой колега скоро да е ходил на Леново ? Дали е тръгнал карабалъка на жито , както и каракудата? За чаушана знаем , че го има много.Миналата година излизаха доста прилични карабалъци.Някой да сподели ако има информация.
Благодаря.
Благодаря.
-
- разбира нещата
Карабалъка миналото лято го ловях много но на царевица от тази бланшираната в пакетите,защото на жито взима веднага каракудата.Тази година ходих в началото на март но не обади,;може би щот беше кофти времето.Сега се постопли и може да е тръгнал,ще го пробвам през забраната.Ако ходиш по рано сподели.НАСЛУКА 

На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
Благодаря за информацията.Ако ходя ще споделя.А условията поне бяха 5 лв на човек си плащаш и рибата не се заплаща.Излиза предимно карабалък , чаушан и каракуда.А карабалъка сме го пукали там самоче на жито на тънко поводче на плувка.Каракуда имаше както доста ситна , така и доста хубави бройки по над 200-250 гр.Наслука.
-
- научил се да хвърля
Колеги,каква е тая риба КАРАБАЛЪК???Това да не е КЕФАЛ?Thunder написа:Благодаря за информацията.Ако ходя ще споделя.А условията поне бяха 5 лв на човек си плащаш и рибата не се заплаща.Излиза предимно карабалък , чаушан и каракуда.А карабалъка сме го пукали там самоче на жито на тънко поводче на плувка.Каракуда имаше както доста ситна , така и доста хубави бройки по над 200-250 гр.Наслука.
BULGARY
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
[/quote]Колеги,каква е тая риба КАРАБАЛЪК???Това да не е КЕФАЛ?[/quote]
Наименование: Морунаш
Други названия: карабалък
Латинско наименование: Vimba vimba
В малките рекички по южна България Има и дрег вид ( прилича на черна мряня с мустачки) кайто се лови на ръце по вирове и камани и пак му казваме КАРАБАЛЪК - демек черна будала от турски (кара-черен, балък-будала)........а аз едно време имах съоченичка КАРАБАДЖАКОВА ........преведете ми го вие

Наименование: Морунаш
Други названия: карабалък
Латинско наименование: Vimba vimba
В малките рекички по южна България Има и дрег вид ( прилича на черна мряня с мустачки) кайто се лови на ръце по вирове и камани и пак му казваме КАРАБАЛЪК - демек черна будала от турски (кара-черен, балък-будала)........а аз едно време имах съоченичка КАРАБАДЖАКОВА ........преведете ми го вие

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- разбира нещата
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
вчера минах през леново какво да ви кажа,много слабо за два часа бяха хванати само две дребни каракудки,след което дойде човека да събира таксата като преди това обиколи мрежите(техните естествено) в язовира и ние потеглихме защото не ни се искаше да влизаме в ролята на балъци и да му даваме по 5лв. на човек за такса.
за сега положението там е зле.
за сега положението там е зле.
-
- разбира нещата