Как да преодолея фобията си ?

Модератор: nkolev66

Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Как да преодолея фобията си ?

Мнение от Булти »

...па щом и зайците , там вече се раждат без уши :

http://top.rbc.ru/society/03/06/2011/598770.shtml

...смятай с акулите кво ши стани ...и ако дойдат тук ...

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

...колега твоя страх е заразителен ...и аз не припарвам вече до Морето ...

:axe: :axe: :axe:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Колега, с две думи Булти иска да каже, че ще бъдеш изяден :lol: :drinkers:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

chirusa_bg написа:Колега, с две думи Булти иска да каже, че ще бъдеш изяден :lol: :drinkers:
В краен случай фатално наръбан :D 8) .
Изображение
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...продължавам , начи колега ( Асене ) , страхуваш се от акули и не влизаш в Черно море ...постоянно всеки ден , ти се налага , да пресечеш някое улично платно...тука вероятността да те смаже камион , статистически е в хиляди пъти по голяма , отколкото срещата с Голямата Бяла или Гоблина ...да кажем , че се страхуваш да излезеш от къщи ...и у вас не е по безопасно - ми може да te тресне ток , да стане пожар - да не ти се налага да скачаш от тринайстия етаж - както родителите на един мой приятел (Ф...та ) , може и да гръмне бойлера :rolleyes: ...
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...във всяка една секунда на Земята , умират хиляди , ако не и повече , хора от битови инциденти или пътни катастрофи ...сигурно място няма никъде ...всяка вечер , сводките информират за десетки загинали по пътищата само у нас...тези новини минават покрай ушите ни - не им обръщаме внимание - щото вече са станали банални ...на другия ден натискаме яко педала , караме с превишена скорост , въпреки че трябва да се замислим за опасността ...стигаме до морето , рискувайки по пътя живота си , поне около 10 пъти в 10 необмислени и несъобразени маневри - най-често изпреварване при намалена видимост ...обличаме ноепрена ... и почваме да се чудим - ми ако ме срещне акула ... за лошата слава на акулите са виновни и медиите търсещи сензации - да пишеш за размазани мозъци по асфалта , всеки ден е банално....ама я да се появи в Черно море , акула - майку-у-у-у къф матрял ши излезе от тва ...
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...относно страха - добре е да го има - но колкото повече време му отделяш - толкова повече го увеличаваш - имам роднина - който се страхува да не умре - постоянно си мери кръвното - постоянно не е наред нещо с него , чуе ли за някаква нова болест - веднага получава нейните сиптоми и живота му е ад ...без страха живота , би бил адска скука - не се ли кефиш , когато в тялото ти се отделя адреналин , когато попаднеш в рискова ситуация....адреналина е най-силния наркотик , чак когато непосредствената опасност отмине , тогава почваш да страхуваш ...
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...страха е враг , който може да застраши живота ти , в момента , в който паниката те превземе , тогава освен враг на себе си , можеш да станеш опасност и за други около теб ...а ако го пребориш можеш и да спасиш живот ...наскоро ми се случи случка :

http://bulti.forumn.net/t33p90-topic

...не че съм нещо много смел и голяма работа , но ако се бях паникьосал тогава , едно 15 годишно момче , сега нямаше да живее втори живот ....

П. С. колега , изправи се срещу страха си и го пребори , ако не успееш.... ще дойдат още и още нови , други страхове ...и нещата от които няма да се страхуваш ...ще стават все по малко и по малко ...и последно ...ако ти е писано да умреш , като ти падне саксия върху манерката и по сто акули , да те разминават на ден - ми няма да те закачат ...сичко е съдба , приятелю

:drinkers:
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Въртя-сука и пак до форума на Булти го докара :D .
Пък с тези апокалиптични картини дето си ги описал, човека не в морето, ами и по земята няма да иска да ходи.
Изображение
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

Pretor написа:
chirusa_bg написа:Колега, с две думи Булти иска да каже, че ще бъдеш изяден :lol: :drinkers:
В краен случай фатално наръбан :D 8) .

:lol:Ще го ръба ,ще го ръба ,колко да го ръба има няма 5 минути и после ще го пусне :D
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Дето две бели: акули- майка и дъщеря, си говорили гледайки един наш събрат:
-Слушай , дъще!-казала възрастната акула- Като видиш ей такъв, да се навърта в нашата акватория, започни да правиш бавно,ама много бавно, кръгове около него.Обикаляй 3 минути в диаметър 10 метра от него.После още две минути и половина, прави кръговете на 8 метра. После още минута и нещо на 5 метра. Още минута на 3 метра...
-Защо, мамо, направо не се втурна и да го схрускам тоя, ами ще трябва половин ден да загубя, да го обикалям от тук-от там.
-Може дъще! И така става, но трябва да го ядеш с го...та. :idea: - Отвърнала старата акула. :D
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

:mrgreen: :mrgreen: оа_ахме темата на човека :D .
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ма то от страх :lol: :lol: :lol: :butthead:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

......
Pretor написа:Пък с тези апокалиптични картини дето си ги описал, човека не в морето, ами и по земята няма да иска да ходи.
...Преторе , брате ,крайно време е да раберете , че аз никога ... нищо не пиша напразно ...що днес е национален траур ....що ве :( :( :( ...ко бях писал :( :( :( ...8 човека фира ... от ко ве ... :( :( :(
Аватар
matey49
новобранец
новобранец

Мнение от matey49 »

Как да рехабилитираме страха:
Ако почувствате, че страхът взема надмощие над вас, тогава затворете очи, поeмете бавно и дълбоко въздух, и фокусирайте вниманието си върху звука при издишването.
Постарайте се мозъкът ви да не се концентрира върху негативни мисли. Съсредоточете се върху настоящето и не прехвърляйте мислите си в бъдещето. Така ще избегнете поведението " какво ще стане с мен, ако продължавам да получавам този страх".
Мислете си върху начина на решение. Например - ще се справя със страха си, след като съм свикнал да го предизвиквам сам, значи има и начин да го прекратя сам.
Научете се да не се изолирате от местата, които предизвикват страх у вас. В такива моменти говорете с хора, на които вярвате. Медитацията и йогата също биха свършили добра работа, защото ще ви научат как да прогонвате лошите мисли.

Най-добри резултати в борбата със страха дава рехабилитация, която се състои в постепенно излагане на стресовия фактор или поведение, което стартира страха и напрежението.Този метод на рехабилитация е най-често прилагани и при лечението на агорафобия и паническо разстройство.
Изображение
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Булти написа:......
Pretor написа:Пък с тези апокалиптични картини дето си ги описал, човека не в морето, ами и по земята няма да иска да ходи.
...Преторе , брате ,крайно време е да раберете , че аз никога ... нищо не пиша напразно ...що днес е национален траур ....що ве :( :( :( ...ко бях писал :( :( :( ...8 човека фира ... от ко ве ... :( :( :(
От ко ве, Нострадамус :wink: :D ? Ако знаеш помогни на следствието :) . Сигурно шофьора си е лягал с мръсни чорапи и не си е миел зъбите. Булти, нека да не зачекваме поне тази тема. Достатъчно скръб има за близките на пострадалите.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”