Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

150м влакно на 2 х 75м?
Модератор: emo vasilev
150м влакно на 2 х 75м?
Поръчах си Sunline Super PE 10lb. за кефалов риболов на малки реки където ловя максимум на дистанция 40м., а в повечето случаи до 15м. ми се струва разхищение да навивам 150м. на макарата. Мисля да го разделя на 2 х 75м. и пак да го обръщам т.е. да стигне за 4 пъти
Някой дали го е правил това? Удачно ли е?... и най-вече - Как да измеря половината от ролката?

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: 150м влакно на 2 х 75м?
Ако ти е плитка шпулата е ок. Иначе става дълга и широка.
Според мен е по-добре да си го навиеш целия. Ловиш един сезон и после го обръщаш. Все пак са някакви 45лв
Според мен е по-добре да си го навиеш целия. Ловиш един сезон и после го обръщаш. Все пак са някакви 45лв

Колега може да го разделиш като го размотаеш и хванеш двата края на едно място и след това като го опънеш в обратна посока ще се получи точно средата. Само за това се сещам но внимавай да не се оплете
- Моряка
- кандидат преподавател
Така,но с двама човека става да се раздели на две-препоръчително на трева.Когато се раздели на две,навиваш влакното на шпулата,свързваш го с пълнеж(монофил)и навиваш до нормалното изпълване на шпулата.Развиваш всичко,отиваш от страната на монофила и си пълниш шпулата.На тревна площ и плетеняка да е свободен,като навиваш.Аз така бих направилvshtarbev написа:Колега може да го разделиш като го размотаеш и хванеш двата края на едно място и след това като го опънеш в обратна посока ще се получи точно средата. Само за това се сещам но внимавай да не се оплете

А сега де? 

- pacho109
- сериозен играч
Вземаш шише от Кока-кола-2л и му измерваш обиколката с швашки метър ,примерно към 50см. ,намотаваш 150 обиколки-ето ти ги 75 м 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Или пък прехвърлям от ролката на макарата и броя обороти. Деля оборотите на две и прехвърлям съответните обороти на другата шпула. Става, но е малко играчка...
- pacho109
- сериозен играч
Така няма да станеRaven написа:Или пък прехвърлям от ролката на макарата и броя обороти. Деля оборотите на две и прехвърлям съответните обороти на другата шпула. Става, но е малко играчка...

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Е тука е истинатаpacho109 написа:Вземаш шише от Кока-кола-2л и му измерваш обиколката с швашки метър ,примерно към 50см. ,намотаваш 150 обиколки-ето ти ги 75 м

При повечето други варианти трябват двама

Единия развива,другия навива,мерим един метър и бележим на масата.
Аз там съм пораснал...
-
- научил се да хвърля
Да не ти се наложи да ходиш на по-големи реки, тогава трябва някой да ти каже как да ги съединиш двете парчета
:)

Съединяването е лесно, а и за по-големи реки търсим по-големи риби и за там си имам друго оборудване 
Все пак, дори с 10гр. примамка и 2.10 пръчка 3-12 гр. не виждам как ще развия дори 50м. влакно.
ПП:
Навих 85 обиколки на една кофа от боя, която беше с обиколка 88см. т.е. 85х0,88м = 74,8м.
Пое подложка около 30-40м. 0,185 монофил и според мен стана добре.

Все пак, дори с 10гр. примамка и 2.10 пръчка 3-12 гр. не виждам как ще развия дори 50м. влакно.
ПП:
Навих 85 обиколки на една кофа от боя, която беше с обиколка 88см. т.е. 85х0,88м = 74,8м.
Пое подложка около 30-40м. 0,185 монофил и според мен стана добре.
Виж аз кво предлагам дъска 1,20м мериш един метър по 1 пирон на 2та края и навиваш 75 пъти и си готов 
Може и нещо подобно като някъкво бюро и на него да лепнеш лини на 1 м растояние линни защото най-добре ще се залепят може пак пирони и т.н. или на нещо да се защипят вариантите са много стига да се досетиш щом 15 годишен се досеща

Може и нещо подобно като някъкво бюро и на него да лепнеш лини на 1 м растояние линни защото най-добре ще се залепят може пак пирони и т.н. или на нещо да се защипят вариантите са много стига да се досетиш щом 15 годишен се досеща

- bobo_33333
- кандидат преподавател
стига да се досетиш щом 15 годишен се досеща

А досещаш ли се ,че трудно ще се развие от гоздеите...

Аз там съм пораснал...
Какво пречи да се занимава малко повече с отвиването ама пък навиването и измерването ще са 10 пъти по бързи пък ако е начина с линиите на масата и навиването ще е лесно 

- каридата
- учете се от него
Минавало ми е такава мисъл през празната картуна,но добре че беше авера да ми напомни че в риболова има и късания и може да стане така че да не му дойде ред за обръшане.Ако скъсаш някоко пъти по някой друг метър и нещата ще се прецакат. 

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

Парче твърд картон 1 метър, като съм облепил двата му края с по една лента скоч, за да не закача
Сънлайна в срязания край на картона. Един оборот - 2 метра. Е, при навиването върху шпулата е добре
някой да ти помага, но последния път се оправих и сам.
Та Сънлайна на Пепи Варненски си лови добре и на 75 метра дължина и с неговите воблери.

Сънлайна в срязания край на картона. Един оборот - 2 метра. Е, при навиването върху шпулата е добре
някой да ти помага, но последния път се оправих и сам.
Та Сънлайна на Пепи Варненски си лови добре и на 75 метра дължина и с неговите воблери.