Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Съвет за фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
Съвет за фидер
Здравейте колеги!Това ми е първа тема,та ако съм объркал нещо моля да ме извините!В момента ловя с фидер Awa shima ,,aexeon,,(или нещо такова),80гр.акция на 3.90м.,но напоследък ползвам повече метод хранилки,а също обичам да ходя и по Марица.Сами се досещате,че с хранилки по тежки от 40гр. е почти мисия невъзможна.Иначе на платените ходя главно за шаран,а по Марица кефалчета,каракуди,понякога се лъже и някой друг шарко.Та ако може съвет:какъв фидер ще е най подходящ за мен?За около 200лв.Това което разбрах от прочетеното по темите е,че за предпочитане са фидери около 4.20м,обаче пък там се губило усещането,абе съвсем се обърках.Дано сте ме разбрали!
Последно промяна от nasko831 на Сря Юни 15, 2011 12:50 pm, променено общо 1 път.
Re: Съвет за фидер
Колега, съветвам те да видиш фидерите Корморан /masterfishing.bg/ и Колмик /colmic.bg/ с акция 50-150 гр. Аз имам такъв - идеален е за метод фидер и река! Връхчетата са 1,5 2,0 и 3,5 унции. Покриват точно тези цели!
Пробвах с 3,60 м, 90 гр акция на река - не става!
С тези предполагам 80,90гр(с храната)ще ги мятам спокойно
- ivelin_1976
- разбира нещата
Ако искаш здрав колец ето това е твоят фидер http://aquasport-n.com/index.php?p=get_ ... ubgroup=55
модел - SQSF 3903P

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

-
- ще става разбирач
колега аз съм с Focus Blade http://www.aquasport-n.com/index.php?p= ... ubgroup=55 въдицата си заслужава 

Благодаря ви за бързите отговори!Значи трябва да гледам нещо до 150гр акция.А това за усещането на рибата от строя на пръчката ли зависи,какъв трябва да е.Гледам има параболични и т.н.т
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колега, аз съм с Катана хеви, никога не ме е предала.
Пълен параболик, с риби от 3кг. усещането е чудесно, а с 18 е още по.
Пълен параболик, с риби от 3кг. усещането е чудесно, а с 18 е още по.
kozeboy написа:Колега, съветвам те да видиш фидерите Корморан /masterfishing.bg/ и Колмик /colmic.bg/ с акция 50-150 гр. Аз имам такъв - идеален е за метод фидер и река! Връхчетата са 1,5 2,0 и 3,5 унции. Покриват точно тези цели!
Колега ти този на Колмик ли ползваш-POWER DRIVE FEEDER или този http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... ing_type=7
Ползвам Корморан 3,90 50-150 гр акция. Онзи ден бях в магазина на Колмик и видях и другия фидер - уникална изработка, с аналогични параметри.nasko831 написа:Колега ти този на Колмик ли ползваш-POWER DRIVE FEEDER или този http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... ing_type=7

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега по-дългия фидер на река е предимство.
Няма нужда да купуваш фидер с акция 150гр като един фидер до 100гр ще ти върши перфектна работа. На Марица лових последно Ноемри месец с фидер Maver Thor 3.90m/100gr с 60гр хранилка на Drennan и мога да ти кажа, че кълването на морунажчета по 200-300гр се отчитаще перфектно. Има една много важна особенност при речния фидер и то е позиционирането на пръта с връх сочещ към небето така тежеста на хранилката ти ще падне с поне 20-30гр.
Няма нужда да купуваш фидер с акция 150гр като един фидер до 100гр ще ти върши перфектна работа. На Марица лових последно Ноемри месец с фидер Maver Thor 3.90m/100gr с 60гр хранилка на Drennan и мога да ти кажа, че кълването на морунажчета по 200-300гр се отчитаще перфектно. Има една много важна особенност при речния фидер и то е позиционирането на пръта с връх сочещ към небето така тежеста на хранилката ти ще падне с поне 20-30гр.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Моля,моля! Колец...друг път!ivelin_1976 написа:Ако искаш здрав колец ето това е твоят фидер http://aquasport-n.com/index.php?p=get_ ... ubgroup=55модел - SQSF 3903P
Както е написано и в описанието:
Подходящ за риболов при всякакви условия и води!
Дори за по-големи реки с "тежко" течение идва леко лигав,но мен това ме устройва!
А иначе да,здрав е!

- ivelin_1976
- разбира нещата
Извини ме, не съм искал да обидя никой притежател на този фидерstich написа:Моля,моля! Колец...друг път! А иначе да,здрав е!

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY