Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
НЕ СЪМ ПИСАЛ ЗА ИЗЛЕТИТЕ СИ ЗАЩОТО НЕ ОБИЧАМ ДА СЕ ПОВТАРЯМ /ПИСАХ И В ДР. ТЕМА/ риболов по Струма има, реката става за риболов. Лови се и на леко и на фидер. Това което слушам че няма смисъл изобщо не е вярно. Струма си дава и то доволно поне около Благоевград. За мен в момента стръвта е троха. Рибата си се навърта на захранка. След вчерашните дъждове не знам как е като ниво но предполагам че не се е променило много. Другото хубаво нещо е че върви и скобар доволно и мряна с прилични размери.
ПП:ВЕНЦИ НЕ ПИШЕ ВЕЧЕ В ТАЯ ТЕМА НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ РЕКАТА Е ПРЕСЪХНАЛА. И БИХ МУ КАЗАЛ НЕЩО БЕЗ ДА СЕ ЗАЯЖДАМ АКО ЧЕТЕ: НЕ СЕ ПРАИ НА "БЕРБАТОВ"
. ТВА ЧЕ ДРУГИТЕ НЕ ИГРАЯТ НЕ Е ИЗВИНЕНИЕ И ТИ ДА НЕ ГО ПРАВИШ.
ПП:ВЕНЦИ НЕ ПИШЕ ВЕЧЕ В ТАЯ ТЕМА НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ РЕКАТА Е ПРЕСЪХНАЛА. И БИХ МУ КАЗАЛ НЕЩО БЕЗ ДА СЕ ЗАЯЖДАМ АКО ЧЕТЕ: НЕ СЕ ПРАИ НА "БЕРБАТОВ"

скобара е риба проклета

- Бисо
- сериозен играч
Хубаво е това,което казваш,ма турни некоя снимчица да се покефим, тия дето не можем да отидем,засега.pojara28 написа:НЕ СЪМ ПИСАЛ ЗА ИЗЛЕТИТЕ СИ ЗАЩОТО НЕ ОБИЧАМ ДА СЕ ПОВТАРЯМ /ПИСАХ И В ДР. ТЕМА/ риболов по Струма има, реката става за риболов. Лови се и на леко и на фидер. Това което слушам че няма смисъл изобщо не е вярно. Струма си дава и то доволно поне около Благоевград. За мен в момента стръвта е троха. Рибата си се навърта на захранка. След вчерашните дъждове не знам как е като ниво но предполагам че не се е променило много. Другото хубаво нещо е че върви и скобар доволно и мряна с прилични размери.
ПП:ВЕНЦИ НЕ ПИШЕ ВЕЧЕ В ТАЯ ТЕМА НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ РЕКАТА Е ПРЕСЪХНАЛА. И БИХ МУ КАЗАЛ НЕЩО БЕЗ ДА СЕ ЗАЯЖДАМ АКО ЧЕТЕ: НЕ СЕ ПРАИ НА "БЕРБАТОВ". ТВА ЧЕ ДРУГИТЕ НЕ ИГРАЯТ НЕ Е ИЗВИНЕНИЕ И ТИ ДА НЕ ГО ПРАВИШ.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Преди няколко дни направих проверка по реката от Невестино на към Пастух. Рибари почти нямаше, може би защото беше делничен ден. Скобари се лъскаха на доста места, видно е че се хранят. Предполагам че и кълве добре, но аз не можах да направя добър риболов. Тръгнах неподготвен, но и не бях тръгнал специално за риба. Ползвах захранка останала в кофата от миналата година. Е , не беше овлажнявана, но и от аромата и нямаше и помен.
За 2 часа, на стръв бял червей, успях да извадя един около 800гр, два скъсаха ,а един изправи куката - ловях с директна 8-ца и удари накрая, точно когато вадех. Излезе и една хубава мряна и три кефала около половинка. Мряната все още не е хвърлила хайвера, може би към края на месеца и това ще стане. Скобара нямаше хайвер, явно вече е свършил работа.
Ето го и първия за тази година, не е голям, миналата първия ми скобар беше 1,6 кг, но дано да е на късмет:

Ето го и първия за тази година, не е голям, миналата първия ми скобар беше 1,6 кг, но дано да е на късмет:

Ей браво бе. Аз бях на Бобошево вчера, и няколко малки кефалчета ме спасиха от капото. Повечето хора които ловяха също бяха много зле. Аз поне не видях някой да лови нещо. Иначе реката е супер, но постоянно прелитат огромни ята корморани и това не вещае нищо добро.
Специално за Бисо
Днес извадих само пет скобара и доста мрени, скъсах сигурно още толкова откачих до брега, щот не нося кеп, пак още толкова.Оставих три хранилки в гьола абе каръшки ден
утре и други ден почивка и от понеделник живи и здрави пак.
Модерирано!
ЗАЩО???
Днес извадих само пет скобара и доста мрени, скъсах сигурно още толкова откачих до брега, щот не нося кеп, пак още толкова.Оставих три хранилки в гьола абе каръшки ден
утре и други ден почивка и от понеделник живи и здрави пак.
Модерирано!
ЗАЩО???
скобара е риба проклета

- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Реката днес:
Моста при с. Коняво:

При с.Нов Чифлик:

Невестино:

Моста при с. Коняво:

При с.Нов Чифлик:

Невестино:

Колега, че не кълве разбрах, но виждат ли се скобари около Бобошево? И по точно такива над 700 - 800 гр.gevrek написа: Аз бях на Бобошево вчера.
-
- фен клуб-скобар
вижда се само зеленището каде го носи рекатаtcekata написа:но виждат ли се скобари около Бобошево?gevrek написа:

-
- научил се да хвърля
Риба си дава доволно, мрени, клен , пръскаш
...Желание и много настояване!! Зеленията е тръгнала акооо, на пък какви каракуди държи..

- Бисо
- сериозен играч
Ей Цека Сила си,Евала.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Цека днес ще ходя на нашето местенци да пробвам реката, след обяд. Дано да уцеля да е свободно и има резултат. 

- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Реката днес при Търновлаг:

Имаше рибари , но нямах време да разговарям с тях, затова не мога да кажа каква е ситуацията с риболова.

Водата е кристално бистра, виждат се и рибета:

Имаше рибари , но нямах време да разговарям с тях, затова не мога да кажа каква е ситуацията с риболова.

Водата е кристално бистра, виждат се и рибета:

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Вчера привечер към 18.00ч. отидох на Струма под моста за с.Коняво имах бели от предния риболов и за да не ги унищожа ги използвах пълноценно. Хвърлих в реката и като се завъртяха едни пръскачи няма отърване. Отмина този момент и се хванаха 5-6 мренки , 2-3 кленчета и тръгнах надолу по бързеяи слуката беше изненадваща, бях стигнал на около 200м. под моста и се хванаха 2 пъстърви по над педя и една 35см.
- Прикачени файлове
-
- целия улов
- Снимка0046.jpg (92.4 KiB) Преглеждано 1504 пъти
-
- пъстърва 35 см.
- Снимка0043.jpg (132 KiB) Преглеждано 1504 пъти
- CERRUTI
- сериозен играч
Колега браво за слуката....но случайно знаеш ли закона за риболов на пъстървови риби?fishingman написа:Вчера привечер към 18.00ч.слуката беше изненадваща, бях стигнал на около 200м. под моста и се хванаха 2 пъстърви по над педя и една 35см.

- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ако не го знае нека цитираме...
(5) (Нова – ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Любителският риболов на пъстървовите риби е разрешен през светлата част на денонощието само в събота, неделя и в празничните дни, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1.
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Това е първото ми нарушение на закона от както се помя, но такава слука ми се случва за първи път, а си помислете дали поне веднъж не сте го правили и вие.