Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от pojara28 »

НЕ СЪМ ПИСАЛ ЗА ИЗЛЕТИТЕ СИ ЗАЩОТО НЕ ОБИЧАМ ДА СЕ ПОВТАРЯМ /ПИСАХ И В ДР. ТЕМА/ риболов по Струма има, реката става за риболов. Лови се и на леко и на фидер. Това което слушам че няма смисъл изобщо не е вярно. Струма си дава и то доволно поне около Благоевград. За мен в момента стръвта е троха. Рибата си се навърта на захранка. След вчерашните дъждове не знам как е като ниво но предполагам че не се е променило много. Другото хубаво нещо е че върви и скобар доволно и мряна с прилични размери.
ПП:ВЕНЦИ НЕ ПИШЕ ВЕЧЕ В ТАЯ ТЕМА НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ РЕКАТА Е ПРЕСЪХНАЛА. И БИХ МУ КАЗАЛ НЕЩО БЕЗ ДА СЕ ЗАЯЖДАМ АКО ЧЕТЕ: НЕ СЕ ПРАИ НА "БЕРБАТОВ" :lol:. ТВА ЧЕ ДРУГИТЕ НЕ ИГРАЯТ НЕ Е ИЗВИНЕНИЕ И ТИ ДА НЕ ГО ПРАВИШ.
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

pojara28 написа:НЕ СЪМ ПИСАЛ ЗА ИЗЛЕТИТЕ СИ ЗАЩОТО НЕ ОБИЧАМ ДА СЕ ПОВТАРЯМ /ПИСАХ И В ДР. ТЕМА/ риболов по Струма има, реката става за риболов. Лови се и на леко и на фидер. Това което слушам че няма смисъл изобщо не е вярно. Струма си дава и то доволно поне около Благоевград. За мен в момента стръвта е троха. Рибата си се навърта на захранка. След вчерашните дъждове не знам как е като ниво но предполагам че не се е променило много. Другото хубаво нещо е че върви и скобар доволно и мряна с прилични размери.
ПП:ВЕНЦИ НЕ ПИШЕ ВЕЧЕ В ТАЯ ТЕМА НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ РЕКАТА Е ПРЕСЪХНАЛА. И БИХ МУ КАЗАЛ НЕЩО БЕЗ ДА СЕ ЗАЯЖДАМ АКО ЧЕТЕ: НЕ СЕ ПРАИ НА "БЕРБАТОВ" :lol:. ТВА ЧЕ ДРУГИТЕ НЕ ИГРАЯТ НЕ Е ИЗВИНЕНИЕ И ТИ ДА НЕ ГО ПРАВИШ.
Хубаво е това,което казваш,ма турни некоя снимчица да се покефим, тия дето не можем да отидем,засега.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

Преди няколко дни направих проверка по реката от Невестино на към Пастух. Рибари почти нямаше, може би защото беше делничен ден. Скобари се лъскаха на доста места, видно е че се хранят. Предполагам че и кълве добре, но аз не можах да направя добър риболов. Тръгнах неподготвен, но и не бях тръгнал специално за риба. Ползвах захранка останала в кофата от миналата година. Е , не беше овлажнявана, но и от аромата и нямаше и помен. :lol: За 2 часа, на стръв бял червей, успях да извадя един около 800гр, два скъсаха ,а един изправи куката - ловях с директна 8-ца и удари накрая, точно когато вадех. Излезе и една хубава мряна и три кефала около половинка. Мряната все още не е хвърлила хайвера, може би към края на месеца и това ще стане. Скобара нямаше хайвер, явно вече е свършил работа. :wink:
Ето го и първия за тази година, не е голям, миналата първия ми скобар беше 1,6 кг, но дано да е на късмет:

Изображение

Изображение
gevrek
фен клуб-скобар

Мнение от gevrek »

Ей браво бе. Аз бях на Бобошево вчера, и няколко малки кефалчета ме спасиха от капото. Повечето хора които ловяха също бяха много зле. Аз поне не видях някой да лови нещо. Иначе реката е супер, но постоянно прелитат огромни ята корморани и това не вещае нищо добро.
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

Специално за Бисо
Днес извадих само пет скобара и доста мрени, скъсах сигурно още толкова откачих до брега, щот не нося кеп, пак още толкова.Оставих три хранилки в гьола абе каръшки ден
утре и други ден почивка и от понеделник живи и здрави пак.

Модерирано!

ЗАЩО???
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

Реката днес:
Моста при с. Коняво:
Изображение

При с.Нов Чифлик:
Изображение

Изображение

Изображение

Невестино:
Изображение
gevrek написа: Аз бях на Бобошево вчера.
Колега, че не кълве разбрах, но виждат ли се скобари около Бобошево? И по точно такива над 700 - 800 гр.
vizantieco
фен клуб-скобар

Мнение от vizantieco »

tcekata написа:
gevrek написа:
но виждат ли се скобари около Бобошево?
вижда се само зеленището каде го носи реката :evil: от каде иде тая гат мръсна...
Zagrey
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Zagrey »

Риба си дава доволно, мрени, клен , пръскаш :D :D ...Желание и много настояване!! Зеленията е тръгнала акооо, на пък какви каракуди държи.. :) :) :) :)
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Ей Цека Сила си,Евала.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Цека днес ще ходя на нашето местенци да пробвам реката, след обяд. Дано да уцеля да е свободно и има резултат. :)
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

Реката днес при Търновлаг:

Изображение

Имаше рибари , но нямах време да разговарям с тях, затова не мога да кажа каква е ситуацията с риболова.
Изображение

Водата е кристално бистра, виждат се и рибета:
Изображение
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Вчера привечер към 18.00ч. отидох на Струма под моста за с.Коняво имах бели от предния риболов и за да не ги унищожа ги използвах пълноценно. Хвърлих в реката и като се завъртяха едни пръскачи няма отърване. Отмина този момент и се хванаха 5-6 мренки , 2-3 кленчета и тръгнах надолу по бързеяи слуката беше изненадваща, бях стигнал на около 200м. под моста и се хванаха 2 пъстърви по над педя и една 35см.
Прикачени файлове
целия улов
целия улов
Снимка0046.jpg (92.4 KiB) Преглеждано 1508 пъти
пъстърва 35 см.
пъстърва 35 см.
Снимка0043.jpg (132 KiB) Преглеждано 1508 пъти
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

fishingman написа:Вчера привечер към 18.00ч.слуката беше изненадваща, бях стигнал на около 200м. под моста и се хванаха 2 пъстърви по над педя и една 35см.
Колега браво за слуката....но случайно знаеш ли закона за риболов на пъстървови риби?
Изображение
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

Ако не го знае нека цитираме...
(5) (Нова – ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Любителският риболов на пъстървовите риби е разрешен през светлата част на денонощието само в събота, неделя и в празничните дни, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1.
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Това е първото ми нарушение на закона от както се помя, но такава слука ми се случва за първи път, а си помислете дали поне веднъж не сте го правили и вие.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”