из софия

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

из софия

Мнение от geibriel »

Здравеите колеги ,днес беше дълъг и изтощителен ден но богат откъм емоции .
Станахме с баща ми в 7 и 30 и събрах багажите хляба които бях приготвил предния ден, малко бял червей, биричка и хапване и поехме кам гьола на мрамор. Ей тоя гьол хич не ми вървеше на него 1вия пат с 300 мъки го открихме все пак половихме 1 час в най голямата жега и газ на обратно. Втория пат един вятър а бях приготвил финни такъми и плувките ми буквално изчезваха в вълните, но днес щеше да е различно , слънцето се показа още в ранни зори и макар и недоспали от предния ден с баща ми поехме кам заветния гьол . По пътя мернах един колега да търси кефлета на мухарка до моста на река Искър. Продължихме по маршрута си и ето виждам табелата мрамор, най сетне вече предчувствам предстоящия успех тъмно сините заспали води и отразяващото се в тях слънце очакващи своя завоевател.
Ниското ни комби се чукаше по бабуните в дигата,още малко колите на колегите вече бяха пред нас, странно но доста от тях се отправяха в обратна посока .След малко разбрах защо гьолът се беше преобразил отнякъде се беше довлякла тиня, зеленишка папурите бяха препречили пътя на водата към преливника нещата не изглеждаха добре .Все пак си намерихме място и аз изпробвах дали на рибите им е до хранене ,макар да изглеждаше че им е тругдно да дишат , преценихме възможностите набързо и решихме да се върнем към Искър ,поне реката изглеждаше чиста, и хайде наобратно. Преди реката мернах едно каналче спряхме на него имаше разни пернати, но се носеше доста отблъскваща миризма и пак в колата. Ето го и Искъра. Чистите му и силни води винаги са ме привличали и като се почна една обиколка по дигата а отсам а оттам ужас тревата беше по висока от мен ,едни тръни коприва не успях да се докопам до чист бряг. Ами сега, баща ми предложи на гьола до платеното на богорив ,еми там сме, а там пусто жива душа няма. Какво пък под едно дърво на сянка си седнахме хапнахме и риба даже хванахме и то каква слънчевка не една ами много и се един калибър реших да одтърва гюлчето от тях и ги събрах в една торба. Ама то станало 13 и 30 време е за другата река, естествено Лесновска такър такър с комбито и вече сме под сянката на една топола. Бащата е малко скаран с реките ,обаче аз ако е риба от реката да е, риба имаше но беше от другата страна и се беше набила в шавара. Едно по добро изтичане и плувката потъна, брей костур пак там мятам нищо , след 5 мин изкарах още един и ми писна нещо не вървеше, рибата не беше много активна. Мернах няколко кефлета изпод водораслите и си казах сега е времето да пробвам блесната на кърцата на savagear преправих си една пръчка и айде плюс зад едно водорасло и сякаш отнищото изкочи един красавец и яростно захапа блесната .
Викам си страшен човек е кърцата че ме открехна и за спининга, изтървах още 2 кефлета и бащата даде зор айде на гьолчето до реката та и там забърсахме по някой слънчак .
Искър
Изображение
Изображение
Лесновска
Изображение
много яко се беше зашило и не оживя
Изображение
Изображение
наздраве :drinkers:
Изображение
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Re: из софия

Мнение от vlado-fidera »

Добрее пообиколили сте, направи ли сте разходката.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: из софия

Мнение от G.Petkov »

Като гледам изпържената риба - добре сте се "разходили" :D !
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”