Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум




Деде внуче и куче 2 е и баба
Re: Деде внуче и куче 2 е и баба
Екстра Борка,ама и малкия рибар е голем сладур да ви е жив и здрав 

Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
- bigfish133
- ще става разбирач
- Мнения: 595
- Регистриран на: Чет Яну 15, 2009 6:24 pm
- Местоположение: Пловдив
Re: Деде внуче и куче 2 е и баба
Поредния ти хубав репортаж , поздравления !
- glarusa
- кандидат преподавател
- Мнения: 3908
- Регистриран на: Пон Окт 06, 2008 5:25 pm
- Местоположение: гр.Бургас
Re: Деде внуче и куче 2 е и баба
Ей заради такива моменти искам и аз да одъртея...
Честито!

Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Re: Деде внуче и куче 2 е и баба
Боре,с този репортаж ме връщаш 30 години назад брат.Отраснал съм на този водоем.Ех спомени. 

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- borislav58
- сериозен играч
- Мнения: 1644
- Регистриран на: Вто Фев 13, 2007 1:24 pm
- Местоположение: Гр.Стрелча
Re: Деде внуче и куче 2 е и баба
Този път съм без баба, внуче, и куче .Омръзна ми да ходя по таласъмските язовири, и реших отново да посетя язовира край село Мътеница (община Хисаря)Посрещна ме позната гледка на добре стопанисван водоем ашколсун на арендодателя .Не мога да не споделя с вас тези красиви гледки ето погледнете и вие.

Първо ще започна от новото с което е направено на водоема

Времето чакаше само нас за да завали.Казах нас ,защото бях с един приятел ,и като каза а сега де та ни удави
.Но всяко зло за добро ,рибите пък само нас чакаха, захраних за перото ,и седнахме. Започнаха да излизат каракуди, и чат пат по някое шаранче .Продължих да храня с царевица готовите пакети коноп и жито .Целта бе да сефтосам новия мач с шарко.

И ето на улови се първия убавец 4 килограмов голак, интересното е, че се улови на тънко влакно о15 на Афонданте, нямах толкова доверие на това влакно, но устиска пуснах го обратно в водата да продължи да радва и други като мен.

Риболова продължи, но чат пат се криехме под е те теа шатри

Моя приятел за малко си остави въдицата без надзор, и тя пое към водата, но бързите действия от негова страна я хвана, на метър в водата.
Улови едно сомче кило и нещо, но не мога да го покажа, че валеше и ще намокри фотото пък и е малко и задължително се пуска във водата.
Пазача за това му се плаща да наблюдава недобросъвесните риболовци
Ето го и следващото шаранче което му се зарадва жената точно кило.

След него улових един кило и осемстотин с което приключихме риболова.

Много съм доволен от този водоем и с радост ще продължа да го посещавам
Това се предлага като разхладителни напитки, също и кафе
Скара също предлага каквото пожелаете

Наслука Приятели и колеги!!

Първо ще започна от новото с което е направено на водоема


Времето чакаше само нас за да завали.Казах нас ,защото бях с един приятел ,и като каза а сега де та ни удави


И ето на улови се първия убавец 4 килограмов голак, интересното е, че се улови на тънко влакно о15 на Афонданте, нямах толкова доверие на това влакно, но устиска пуснах го обратно в водата да продължи да радва и други като мен.

Риболова продължи, но чат пат се криехме под е те теа шатри

Моя приятел за малко си остави въдицата без надзор, и тя пое към водата, но бързите действия от негова страна я хвана, на метър в водата.
Улови едно сомче кило и нещо, но не мога да го покажа, че валеше и ще намокри фотото пък и е малко и задължително се пуска във водата.
Пазача за това му се плаща да наблюдава недобросъвесните риболовци
Ето го и следващото шаранче което му се зарадва жената точно кило.

След него улових един кило и осемстотин с което приключихме риболова.

Много съм доволен от този водоем и с радост ще продължа да го посещавам
Това се предлага като разхладителни напитки, също и кафе
Скара също предлага каквото пожелаете

Наслука Приятели и колеги!!
Всичко заебавам и за риба заминавам!
- CERRUTI
- сериозен играч
- Мнения: 1646
- Регистриран на: Съб Юни 09, 2007 9:15 pm
- Местоположение: СОФИЯ-Кристиян Атанасов
Re: Деде внуче и куче 2 е и баба
Браво колега......ще споделиш ли рецептата и технологията за маринования толстолоб 


-
- учете се от него
- Мнения: 5343
- Регистриран на: Чет Юли 27, 2006 4:26 pm
- Местоположение: Иван Котаков - Бургас
Re: Деде внуче и куче 2 е и баба
Боре начесал си крастата пак, бравос




Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- borislav58
- сериозен играч
- Мнения: 1644
- Регистриран на: Вто Фев 13, 2007 1:24 pm
- Местоположение: Гр.Стрелча
Re: Деде внуче и куче 2 е и баба
Колеги от един уловен 3 кг - мов толуп като го изчистиш остават към 2 кг филе .
Нарязваш филето на дребни парчета колкото един кибрит при рязането се отстраняват по едрите кости .
Приготвяш 300гр олио и 300гр оцед.
Едно пликче дафинов лист
Едно пликче черен пипер
Готова подправка за риба в ней да има дивисил
Малко магданос
5 бурканчета тип лютеница е може и други
Почистената риба се осолява, и се остава да пристои /аз лично го правя вечер и го оставям в хладилника да престои до другия ден на обяд/
Рибата се слага в по голяма тенджера за да се нареди рибата по дъното .
В друг съд се изсипва олиото, и оцеда до като заврят хубаво .Като заври се облива наредената риба в другата тенджера. Поставяш е на огъня само да заври малко или 3 минути докато побелее рибата и се маха от огъня.В тавичка се изсипва рибата докато е топла , и се поръсва с подправката за риба .Маринатата остава в тенджерата.
Започва нареждането в бурканите като се слага отдолу един дафинов лист нареждаш малко черен пипер, пак дафинов лист в бурканче по 4 лисчета.
Малко магданос отгоре се поставя в бурканче
Така докато се нареди всичката риба .
Останалата марината пак се поставя на огъня да заври, и с ней се пълнят бурканчетата до върхът .
Завинтваш капачката, и я оставяш в хладилника докато се желира, и охлади .
На другия ден може да я натискате с ракийка.
Добър апетит и наздраве.
borislav58
...........................
Нарязваш филето на дребни парчета колкото един кибрит при рязането се отстраняват по едрите кости .
Приготвяш 300гр олио и 300гр оцед.
Едно пликче дафинов лист
Едно пликче черен пипер
Готова подправка за риба в ней да има дивисил
Малко магданос
5 бурканчета тип лютеница е може и други
Почистената риба се осолява, и се остава да пристои /аз лично го правя вечер и го оставям в хладилника да престои до другия ден на обяд/
Рибата се слага в по голяма тенджера за да се нареди рибата по дъното .
В друг съд се изсипва олиото, и оцеда до като заврят хубаво .Като заври се облива наредената риба в другата тенджера. Поставяш е на огъня само да заври малко или 3 минути докато побелее рибата и се маха от огъня.В тавичка се изсипва рибата докато е топла , и се поръсва с подправката за риба .Маринатата остава в тенджерата.
Започва нареждането в бурканите като се слага отдолу един дафинов лист нареждаш малко черен пипер, пак дафинов лист в бурканче по 4 лисчета.
Малко магданос отгоре се поставя в бурканче
Така докато се нареди всичката риба .
Останалата марината пак се поставя на огъня да заври, и с ней се пълнят бурканчетата до върхът .
Завинтваш капачката, и я оставяш в хладилника докато се желира, и охлади .
На другия ден може да я натискате с ракийка.
Добър апетит и наздраве.
borislav58
...........................
Всичко заебавам и за риба заминавам!
-
- разбира нещата
- Мнения: 902
- Регистриран на: Чет Фев 12, 2009 5:17 pm
- Местоположение: с.Каравелово общ.Карлово
Re: Деде внуче и куче 2 е и баба
Борка поздравления за риболова и за рецептата.
Re: Деде внуче и куче 2 е и баба
Евала Адаш

...........и накрая слагаш етикетите и цената


...........и накрая слагаш етикетите и цената



ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...