Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболова около Русе
Ами тогава пусни снимки да видим какво си хванал,а и ако решиш да ни по съветваш нещо от към стръв захранки или с какви такъмчета да ловим ,всеки твой съвет ще ни е от полза ,за да можем и ни е да си хванем някоя рибка,да има да се поснимаме ,пък да кусаме риба че така както върви и забравих вкуса.kaminero65 написа:Пичове чета,гледам,пак чета.Всеки се оплаква от Дунава.А напразно.Риба си има,въпрос на умение е да се лови.И ако някой все още не е разбрал - с трици маймунки не се ловят.А рибки се ловят с добра подготовка откъм храна и стръв.И подходящите такъми разбира се.

Благодаря ти предварително

ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Вчера на текето една кофа с попчета
и другото което ми направи впечатление беше че имаше доста измряла каракуда по брега. Наслука

Хвани и пусни !
-
- научил се да хвърля
И на мен ми е интересно къде и как се лови в момента.Аз имам три неуспешни излета на спининг от корабната до КТМ.По този дълъг маршрут не съм видял някой да е хванал рибаK.KOLEV79 написа:Ами тогава пусни снимки да видим какво си хванал,а и ако решиш да ни по съветваш нещо от към стръв захранки или с какви такъмчета да ловим ,всеки твой съвет ще ни е от полза ,за да можем и ни е да си хванем някоя рибка,да има да се поснимаме ,пък да кусаме риба че така както върви и забравих вкуса.kaminero65 написа:Пичове чета,гледам,пак чета.Всеки се оплаква от Дунава.А напразно.Риба си има,въпрос на умение е да се лови.И ако някой все още не е разбрал - с трици маймунки не се ловят.А рибки се ловят с добра подготовка откъм храна и стръв.И подходящите такъми разбира се.![]()
![]()
![]()
Благодаря ти предварително![]()
![]()
![]()
![]()
по какъвто и да е начин. Един спинингист хвана ама това е друга бира.

Живей за днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде.
Spinning Fishing 2012
http://vbox7.com/play:63869c37d5" onclick="window.open(this.href);return false;
Spinning Fishing 2013
https://www.youtube.com/watch?v=gkhr7vv ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Spinning Fishing 2012
Spinning Fishing 2013
https://www.youtube.com/watch?v=gkhr7vv ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега, ако рибата неще и захранка за 'илядо лева на златен поднос да и подаваш все тая.kaminero65 написа:Пичове чета,гледам,пак чета.Всеки се оплаква от Дунава.А напразно.Риба си има,въпрос на умение е да се лови.И ако някой все още не е разбрал - с трици маймунки не се ловят.А рибки се ловят с добра подготовка откъм храна и стръв.И подходящите такъми разбира се.
А я пусни някоя снимка да видим какво ловиш. Не ме интересуват такъми, захранки и стъв, но поне покажи една снимка на това, което си хванал.
Все пак колеги от цялото поречие на Дунав се оплакват, че неще рибата (справка в подфорума на тема р. Дунав). Нали се сещаш, че няма логика при 10000 човека с различна тактика и такъми да не кълве рибата, а при един да кълве, не се връзва нещо.
P.S. целта ми не е да се заяждам или нещо подобно, но просто твоето мнение е единственото, което е в противоположно на останалите незнам си колко хиляди и затова питам..
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Абе то ако става дума дребни сомчета под килограм съм съгласен че се хващат много ,ама какво да ги прави човек такива бебита ,от тези малките правя по 20-30 сомчета на излет но това не е риба а зарибител матерял.Ако колегата това има в предвид съм съгласен ,а ако е хванал нещо класна риба моля за снимки да оплакнем очите малкоbachoivo написа:Колега, ако рибата неще и захранка за 'илядо лева на златен поднос да и подаваш все тая.kaminero65 написа:Пичове чета,гледам,пак чета.Всеки се оплаква от Дунава.А напразно.Риба си има,въпрос на умение е да се лови.И ако някой все още не е разбрал - с трици маймунки не се ловят.А рибки се ловят с добра подготовка откъм храна и стръв.И подходящите такъми разбира се.
А я пусни някоя снимка да видим какво ловиш. Не ме интересуват такъми, захранки и стъв, но поне покажи една снимка на това, което си хванал.
Все пак колеги от цялото поречие на Дунав се оплакват, че неще рибата (справка в подфорума на тема р. Дунав). Нали се сещаш, че няма логика при 10000 човека с различна тактика и такъми да не кълве рибата, а при един да кълве, не се връзва нещо.
P.S. целта ми не е да се заяждам или нещо подобно, но просто твоето мнение е единственото, което е в противоположно на останалите незнам си колко хиляди и затова питам..

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колев, те попчетата по-големи от тези сомчетаK.KOLEV79 написа: Абе то ако става дума дребни сомчета под килограм съм съгласен че се хващат много ,ама какво да ги прави човек такива бебита ,от тези малките правя по 20-30 сомчета на излет но това не е риба а зарибител матерял.Ако колегата това има в предвид съм съгласен ,а ако е хванал нещо класна риба моля за снимки да оплакнем очите малко![]()
![]()
![]()
![]()

Но все пак утре ще тествам Реката, че тая година само мнения събирам и още не съм я сефтосал

- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
То и аз имам 2 таранки по 600-800 грама ама не ги броя щото са от петък следобяд до понеделник сутринbachoivo написа:Колев, те попчетата по-големи от тези сомчетаK.KOLEV79 написа: Абе то ако става дума дребни сомчета под килограм съм съгласен че се хващат много ,ама какво да ги прави човек такива бебита ,от тези малките правя по 20-30 сомчета на излет но това не е риба а зарибител матерял.Ако колегата това има в предвид съм съгласен ,а ако е хванал нещо класна риба моля за снимки да оплакнем очите малко![]()
![]()
![]()
![]()
То и братовчед ми в неделя е ходил на Ряхово и вика:"Батко, много риба хванахме", аз :"К'во?", а той:"20-тина сомчета по 200-300гр и към 2 кила попчета"
![]()
Хлапето от малък се учи-сомчетата ест. са пуснати обратно. Имаха и 2-3 хубави платики по 600-700гр....ама за 48 часа риболов не го приемам за успех това....
Но все пак утре ще тествам Реката, че тая година само мнения събирам и още не съм я сефтосал![]()

- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Колегата се е доказал не веднъжbachoivo написа:Колега, ако рибата неще и захранка за 'илядо лева на златен поднос да и подаваш все тая.kaminero65 написа:Пичове чета,гледам,пак чета.Всеки се оплаква от Дунава.А напразно.Риба си има,въпрос на умение е да се лови.И ако някой все още не е разбрал - с трици маймунки не се ловят.А рибки се ловят с добра подготовка откъм храна и стръв.И подходящите такъми разбира се.

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ok, няма проблем, просто ми стана интересно....както казах не съм искал да засягам никого. Не го познавам човека, така че питам
както и да е...

Стига с това плакане, че няма риба.
Обменяйте информация къде и как има. Къде няма - всеки знае... 

Павка ако му разбирахме 10-15 % колокото теб , никой немаше да реве , че нема риби

пускай дребосъка ако искаш да хванеш ЙЕдро
-
- научил се да хвърля
Много смешноsestrata написа:Стига с това плакане, че няма риба.Обменяйте информация къде и как има. Къде няма - всеки знае...

Живей за днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде.
Spinning Fishing 2012
Spinning Fishing 2013
Spinning Fishing 2012
Spinning Fishing 2013
- kaminero65
- научил се да хвърля
Колеги ще се опитам да ви отговоря защо се получава така едни да ловят,а други не.
Първо - аз ловя изключително на плувка и по-специално на щека.Горещо ви препоръчвам който има възможност за такова оборудване - да си купи.Това е една от разликите при улова.
Второ - след всеки излет на реката си правя записки - ниво,температура на водата,мястото на риболов,използван такъм - грамаж плувка,дебелина на повода и № кука,използвана подхранка и стръв,уловена риба като кг и размери.Това просто нещо ви улеснява страшно много избора на място според нивото на реката и температурата на водата.
Трето - икономията на някой от компонентите - захранка,стръв и подходящ такъм води до загуба на времето което сте на риболов и образуване на нерви.Лично за мен аз съм си определил оптимална стойност на храната за един 6-7 часов риболов на реката - около 20 лв.Това включва 2 кг храна Ван дер Енде по 5.50-6 лв,200-250 гр бял червей за около 3 лв,половин пакет сух ароматизатор Ван дер Енде за около2.50 -3 лв и четвърт бутилка течен ароматизатор Ван дер Енде или Сенсас за около 2.50-3 лв и глина накопана собственоръчно около 2 кг.Другото важно условие е храната да се приготви от вечерта преди риболов.Тогава тя си поема добре водата и частиците работят на дъното привличайки по-едрите риби.Когато се овлажнява сутринта на мястото на риболов става активна и много бързо я отмива течението на реката - тоест тя не работи добре при мощното течение на Дунава.
Четвърто - разузнаване.Колкото и подробни записки да си водите винаги има нещо което да ви изненада на брега.Затова един ден преди набелязаният за риболов вървете и вижте ако имате възможност избраното от вас място за риболов на реката.Ако има колеги ги попитайте имат ли и какъв улов,вижте ги на каква стръв ловят,захранват ли или не?Реката мътна ли е или бистра,пада или качва,играе ли риба на избраното от вас място ?
Ами засега това са общите неща които могат да ви помогнат да практикувате любимото си хоби по-успешно.При по-конкретни въпроси бих ви отговорил по-конкретно.Поздрави
Първо - аз ловя изключително на плувка и по-специално на щека.Горещо ви препоръчвам който има възможност за такова оборудване - да си купи.Това е една от разликите при улова.
Второ - след всеки излет на реката си правя записки - ниво,температура на водата,мястото на риболов,използван такъм - грамаж плувка,дебелина на повода и № кука,използвана подхранка и стръв,уловена риба като кг и размери.Това просто нещо ви улеснява страшно много избора на място според нивото на реката и температурата на водата.
Трето - икономията на някой от компонентите - захранка,стръв и подходящ такъм води до загуба на времето което сте на риболов и образуване на нерви.Лично за мен аз съм си определил оптимална стойност на храната за един 6-7 часов риболов на реката - около 20 лв.Това включва 2 кг храна Ван дер Енде по 5.50-6 лв,200-250 гр бял червей за около 3 лв,половин пакет сух ароматизатор Ван дер Енде за около2.50 -3 лв и четвърт бутилка течен ароматизатор Ван дер Енде или Сенсас за около 2.50-3 лв и глина накопана собственоръчно около 2 кг.Другото важно условие е храната да се приготви от вечерта преди риболов.Тогава тя си поема добре водата и частиците работят на дъното привличайки по-едрите риби.Когато се овлажнява сутринта на мястото на риболов става активна и много бързо я отмива течението на реката - тоест тя не работи добре при мощното течение на Дунава.
Четвърто - разузнаване.Колкото и подробни записки да си водите винаги има нещо което да ви изненада на брега.Затова един ден преди набелязаният за риболов вървете и вижте ако имате възможност избраното от вас място за риболов на реката.Ако има колеги ги попитайте имат ли и какъв улов,вижте ги на каква стръв ловят,захранват ли или не?Реката мътна ли е или бистра,пада или качва,играе ли риба на избраното от вас място ?
Ами засега това са общите неща които могат да ви помогнат да практикувате любимото си хоби по-успешно.При по-конкретни въпроси бих ви отговорил по-конкретно.Поздрави
Team Milo - feel the difference
Правилно казва Иво. Всичко е въпрос на дългогодишен опит и правилен избор на метод и тактика за ловене в дадена ситуация.
Above us only sky
Здравейте колеги , ще помоля спинингистите да ми помогнат защото и аз се запалих по този вид риболов, и така нов съм в този риболов , и ще ви помоля да ми препоръчате някой прът като за начинаещ.Благодаря предварително
Хвани и пусни !