Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

С таласъмите - за риба!
С таласъмите - за риба!
Здравейте,
Малко закъснявам с този репортаж, но в петък ,събота и неделя до обяд бях на Старозагорските минерални бани, където за единадесети пореден път се проведе "Таласъмията". Това е един фестивал на шантавите фенове на фантастиката, фентъзито и авангардната литература и изкуства, в които, ние , българите си имаме почти праисторически традиции от незапомнени езически времена. Бях поканен там от организаторите, за да представя наскоро излезлата ми книга "Възкръсването на Крали Марко", но първата любов ръжда не хваща, та затова скътах и една въдичка в торбата и да видите какво стана. Още в събота рано-рано пришпорих кракомобила към близкото езеро, което е добре известно на старозагорци.
Бях очарован от гледката!

Накрая застанах в по -плиткото до един колега Милчо и жена му от Стара Загора, които вече бяха дръпнали добри каракуди.

Милчо и булка му ги ловеха такива размери.

Аз ловех на хляб и имах чести откачания, но тези двамата до мен като си тръгнаха, ми оставиха благородно техните земни червеи и тогава работата тръгна по-добре. До обяд налових прилично количество, но нямам снимки с мен и рибата, защото ги правиха колеги - таласъми, които дойдоха да ме приберат за обяд. УЖКИМ ЩЯХА ДА МИ ГИ ПРАТЯТ, но таласъмският интернет нещо не сработва и досега.
В замяна на това, на мястото на сборището се въртеше чевервме

И се мажеше с тия благини и инструменти

А наоколо имаше почти пасторални сцени

Тук бе импровидзираният панаир на книгата

А по-долу моя милост раздава автографи

Привечер чевермето го сполетя достойна съдба

После започна и карнавала на героите от приказките и филмите

Ето ме и мен, изтипосан с едно палаво маце, по-малко от щерка ми.

Но имаше още доста гладни мацки

и накрая от чевермето остана само това

Последното , което си спомням от вечерта е една много таласъмска кола, но не съм много сигурен, че се возихме с нея.

На следващия ден риболов нямаше, защото до обяд отмаряхме, а после всеки накъде е.
Живот, братя, таласъмски живот. Не е леко, ей!
Наслука!
Малко закъснявам с този репортаж, но в петък ,събота и неделя до обяд бях на Старозагорските минерални бани, където за единадесети пореден път се проведе "Таласъмията". Това е един фестивал на шантавите фенове на фантастиката, фентъзито и авангардната литература и изкуства, в които, ние , българите си имаме почти праисторически традиции от незапомнени езически времена. Бях поканен там от организаторите, за да представя наскоро излезлата ми книга "Възкръсването на Крали Марко", но първата любов ръжда не хваща, та затова скътах и една въдичка в торбата и да видите какво стана. Още в събота рано-рано пришпорих кракомобила към близкото езеро, което е добре известно на старозагорци.
Бях очарован от гледката!

Накрая застанах в по -плиткото до един колега Милчо и жена му от Стара Загора, които вече бяха дръпнали добри каракуди.

Милчо и булка му ги ловеха такива размери.

Аз ловех на хляб и имах чести откачания, но тези двамата до мен като си тръгнаха, ми оставиха благородно техните земни червеи и тогава работата тръгна по-добре. До обяд налових прилично количество, но нямам снимки с мен и рибата, защото ги правиха колеги - таласъми, които дойдоха да ме приберат за обяд. УЖКИМ ЩЯХА ДА МИ ГИ ПРАТЯТ, но таласъмският интернет нещо не сработва и досега.
В замяна на това, на мястото на сборището се въртеше чевервме

И се мажеше с тия благини и инструменти

А наоколо имаше почти пасторални сцени

Тук бе импровидзираният панаир на книгата

А по-долу моя милост раздава автографи

Привечер чевермето го сполетя достойна съдба

После започна и карнавала на героите от приказките и филмите

Ето ме и мен, изтипосан с едно палаво маце, по-малко от щерка ми.

Но имаше още доста гладни мацки

и накрая от чевермето остана само това

Последното , което си спомням от вечерта е една много таласъмска кола, но не съм много сигурен, че се возихме с нея.

На следващия ден риболов нямаше, защото до обяд отмаряхме, а после всеки накъде е.
Живот, братя, таласъмски живот. Не е леко, ей!
Наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Re: С таласъмите - за риба!
Доценте, ще е чест да си купя книгата с автограф 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Като няма риба и чевермето става.

- pacho109
- сериозен играч
леко шантава ще добавя,като гледам снимките на участницитеКрасимир Атанасов написа:Интересна тема!!!!!
БРАВО

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
-
- разбира нещата
Все си мисля, че човек има нужда от време на време да се гмурне в измисления свят на вещици, таласъми и т.н. Така по лесно приема реалноста. А ти Доценте се представяш чудесно - по твоят си начин. 

Колкото повече толкова повече!
- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
Браво Доценте
А как ми потекоха лигите от това чеверменцеее... 

Викат ми Николаев 

- antivik
- кандидат преподавател
Доценте, само една дума - БРАВО. Събрал си в една тема всичко интересно и полезно и риболов, и книги, и мероприятие/не знаех че се организират сборове на любителите на фантастиката, от малък съм си отнесен по нея/. Събрал си всичко хубаво на едно място. Само една критика-рядко пускаш теми, не мой така, пускай по-често да радваш народа
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Можеш ли да ми дадеш по-подробна иформация защото тия дни мога да направя и аз един риболов там. Последно като ходих излизаха некви ултра дребни бабушки.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

По-подробно: В момента каракудата кълве най-добре на торен и земен червей на плувка в плитката част, откъм устието. Замята се максимално навътре в плиткажа в близост до стърчащите храсти и шавари, защото там са по-едрите риби. Работи се с подвижна плувка. На консервирана царевица взима много по-рядко, но пък излизат по-големи каракуди и елиминираш бабушките. На хляб - бабушките почват моментално да го мандахерцат и има доста празни кълванета. На дъно със стръв живо рибе и монтаж с подвижно олово излизат съвсем нелоши костури, но рядко. Трябва да си там преди съмване - местата се заемат рано през уикенда. Това е от мен.dunavski написа:Можеш ли да ми дадеш по-подробна иформация защото тия дни мога да направя и аз един риболов там. Последно като ходих излизаха некви ултра дребни бабушки.
Наслука
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
па другото ще се оправи!
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Едно голямо БРАВО от мен шапка ти свалям за репортажа.

ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Страхотен репортаж. Браво. И това с чевермето е.......... 

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.